woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Home112-NieuwsWaterschap repareert lekke rioolleiding op Kampereiland

Waterschap repareert lekke rioolleiding op Kampereiland

-

Medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta zijn momenteel druk bezig een kapotte persleiding te repareren aan de Nesweg op het Kampereiland. Door de persleiding stroomt rioolwater afkomstig van huishoudens en (agrarische) bedrijven. Verwacht wordt dat de reparatie vanavond klaar is.

Om de breuk te kunnen repareren, wordt bemaling toegepast en is het gegraven gat naar de persleiding toe verstevigd met damwanden om instorten te voorkomen. Ook is rioolgemaal IJsselmuiden aan de Bergweg tijdelijk stilgezet, zodat er geen rioolwater meer door de kapotte persleiding stroomt. Het rioolwater dat zich hierdoor ophoopt, wordt in tankwagens gepompt en afgevoerd naar de rioolwaterzuivering in Zwolle.

Het regenachtige weer maakt de klus er niet makkelijker op. Het weiland waaronder de persleiding loopt, is nat en verzadigd. Daarnaast stroomt er momenteel veel regenwater naar rioolgemaal IJsselmuiden toe. Het waterschap doet zijn uiterste best al dit rioolwater op te pompen en af te voeren. Het risico op zogeheten overstorten in de nabije omgeving is helaas niet uitgesloten. Een overstort betekent dat het rioolstelsel het vele regen- en rioolwater water niet kan verwerken en op bepaalde plekken overstroomt. Dit water komt dan ongezuiverd in buitenwater terecht, zoals kanalen, sloten en vijvers.

(Tekst bron: WDODelta)
Foto’s KampenOnline

Previous
Next

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen