donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKHC zit in de negatieve spiraal

KHC zit in de negatieve spiraal

-

In de vorige uitwedstrijd tegen DTS Ede was KHC nog de bovenliggende partij. Zaterdagmiddag speelde het een zeer ongedisciplineerde wedstrijd.

Zutphen brengt KHC verdediging in het nauw. © John Zoetebier
Zutphen brengt KHC verdediging in het nauw.
© John Zoetebier

In het begin zat het KHC even niet mee, de arbiter van dienst gaf een hoekschop terwijl de KHC assistent duidelijk een achterbal aan gaf en er veel beter voor stond dan de arbiter om dit te beoordelen. Uit de hoekschop werd vervolgens gescoord omdat de verdediging meer met de arbitrage bezig is dan met de te nemen hoekschop.
In de 23e minuut de 1e kans voor KHC, Tom Diender bracht de bal voor het doel en Jeffrey van der Vlist kopje de bal hard naast het doel. In de 33e minuut de volgende mogelijkheid voor KHC, maar nu wordt de harde inzet van Jeffrey van der Vlist gepareerd tot hoekschop door de uiterst geroutineerde doelman van FC Zutphen.

Na de rust een betere start van KHC, het gaat driftig op zoek naar de aansluittreffer. Kansen komen er vervolgens voor Ibrahim Tuncer en Tom Diender. Echter in een tegenaanval wordt een speler van FC Zutphen onnodig onderuit gehaald door Lesley de Munnik. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en bovendien kwam er een gele kaart voor de Munnik die daarmee geschorst is voor de komende wedstrijd. De toegekende strafschop werd vervolgens onberispelijk ingeschoten 2-0. KHC wisselt nog snel twee keer, en dat werpt nog even zijn vruchten af. De teveel pratende Leroy Knol schoot nog een keer tegen de paal, en een inzet van Burak Alp ging rakelings over. In de hectische slotfase bracht invallen Durk van der Leest de stand nog op 2-1 via het hoofd. Tom Diender werd na eerst een frustratiekaart ( praten) met een 2e kaart wegens onderuit halen van een tegenstander weggestuurd. KHC likt zijn wonden, en FC Zutphen is blij met de punten.
Resumerend, KHC loopt tegen een uiterst gevoelige nederlaag aan die het geheel aan zich zelf heeft te wijten. Als je op dit niveau denkt op halve kracht een wedstrijd te kunnen beginnen, en meer met randzaken bezig bent dan met voetbal gebeurt dit.Een belangrijke les voor de Blauw-witten, want de ploegen die onder KHC staan blijven niet verliezen zoals zaterdag.
Zaterdag a.s de lastige thuiswedstrijd tegen Be Quick 28 uit Zwolle dat ook in strijd is om de p/d plekken te ontlopen. De wedstrijd op sportpark De Venen begint om 14.30 uur een staat onder leiding van scheidsrechter van der Pol.

“KHC moet werken, inzet hebben” aldus speler Nick Notrot. “En dat hadden we te weinig , in de tweede helft ging er wel een schepje bovenop en kregen we wel de kansen, maar net als tegen DTS werden die niet afgemaakt, en zo verlies je de wedstrijd. Iedereen moet ervan overtuigd zijn dat het niet op 90 % kan, met 100 %, dan win je de wedstrijden”.

Luister HIER naar het hele commentaar van Nick Notrot.