Wederom winst korfballers DOS.

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman gaan maar door met winnen. Dit keer werd Amicitia met 20-25 aan de kant gezet. DOS blijft daarmee ongeslagen in de tweede helft van het veldseizoen.
Tactisch en mentaal maakt DOS dit seizoen een enorme vooruitgang door. De hand van de meester, trainer-coach Jan Wiegers wordt elke week weer een stukje zichtbaarder. Wiegers legt ook elke wedstrijd de lat weer wat hoger: “Ik leg opdrachten bij de ploeg neer, die op dat moment passend zijn. En iedere wedstrijd wil ik verbetering zien. Op die manier moeten we als team en als individuele speler groeien. Daar kunnen we komend seizoen de vruchten van plukken.”
Wiegers ziet zijn ploeg vaak beter spelen dan de tegenstander, maar ziet ook regelmatig dat de eindscore dat onvoldoende laat zien: “Wanneer je beter bent dan je tegenstander, moet je de wedstrijd vroegtijdig op slot gooien en je opponent dan verder geen kans meer geven om terug te komen. DOS kan niet zo goed een wedstrijd op slot gooien.”korfbal2
Dat was dan ook de opdracht van DOS tegen Amicitia. Die opdracht werd slechts ten dele uitgevoerd. DOS was beter in Vriezenveen. De ploeg speelde gevarieerd en was op alle plekken in het veld gevaarlijk. In de korfzone en vanuit de punt werd door de Kamper ploeg gescoord. Dit in tegenstelling tot Amicitia, wat vooral probeert kansen te creëren in de kleine ruimte rond de korf. DOS had daar goed het oog op en liep in de eerste helft dan ook redelijk makkelijk weg. Bij rust stond het 9-17 en dat was niet geflatteerd.
Meeste aandacht in het veld ging uit naar het duel tussen de lange Dick Schipper van Amicitia en André Beens van DOS. Beiden kennen elkaar door en door. De vaak fysieke duels in de korfzone waren boeiend om te zien, waarbij Beens liet zien waarom hij als één van de beste rebounders in de korfbalwereld te boek staat. Beens won op punten en scoorde ook nog eens drie keer.
In de tweede helft werd al snel bij 9-19 het grootste verschil tussen beide ploegen op het scorebord gezet. Daarna verviel DOS in haar oude fout. De concentratie verslapte wat, zonder dat de Kampenaren ook maar een seconde in de problemen kwamen. Amicitia begon wat makkelijker te spelen en zag kans de eindstand een wat draaglijker beeld te geven: 20-25.
Wiegers: “We hadden hier met hele grote cijfers kunnen winnen, maar laten in het laatste kwartier toch te makkelijk de kansen liggen. Wanneer die scherpte de hele wedstrijd aanwezig zou zijn, waren we hier over de dertig gegaan. Maar ik ben tevreden over wat mijn team hier heeft laten zien.”
Volgende week speelt DOS haar laatste wedstrijd. In Kampen wordt dan Antilopen ontvangen, wat nog strijdt tegen degradatie. DOS zal zeker haar sportieve verplichtingen willen nakomen, al was het maar om Michaël Jongman een passend afscheid aan te bieden. Jongman stopt met korfballen.

Doelpunten DOS: Michaël Jongman 6x, Matthijs Bastiaan 5x, Patrick van de Rozenberg 4x, André Beens en Linda Treep 3x, Nynke Links en Iris van Dijk 2x