Wedstrijdverslag Berkum – Go Ahead Kampen

-

Door: Robert Hamer

De technische staf had ervoor gekozen om wederom wat anders uit te proberen. Er werd ditmaal gespeeld zonder een echte nummer tien. Murat Acikgoz was weer terug op het middenveld en Arjan Wiegers begon op de bank. Helaas werkte ook dit systeem niet.

goaheadHet begint nu langzamerhand wel een beetje zielig te worden. Edwin Starke was de enige speler aan Go-Ahead Kampen zijnde die geel ontving van arbiter Jansen en hierdoor is hij volgende week geschorst. Door de overwinning van KHC staan we nu met 11 punten op een p/d plaats. 7 wedstrijden, 1 punt. Hoe moet het nu verder !!??

In de 1e minuut werd Berkum direct gevaarlijk. Jasper van der Stouw schoot over. Er gebeurde weinig in de beginfase van de wedstrijd. Na 15 minuten de eerste echt goede mogelijkheid voor de zwart-witten. Een prima voorzet vanaf rechts en Chris van der Meulen schoot hard over. 2 minuten later werd er een overtreding begaan op Jurrian Zandbergen. De vrije trap van Samir Merraki ging naast. In de 18e minuut kwam Berkum op voorsprong. Ruud Wellenberg gaf een voorzet op maat en daar wist Jaouad Aklou wel raad mee. Hij kopte prima binnen, 1-0. Na 35 minuten verdween een inzet van Nick Hendriks maar net over het doel. 2 minuten voor rust nog een grote kans voor de thuisploeg. Jasper Fix ging onder de bal door en van der Stouw kopte naast. Rust 1-0.

Arjan Wiegers kwam in het veld voor Edwin Starke. Al vroeg in de 2e helft was het al weer raak voor Berkum. Een te korte terugspeel bal en Chris van der Meulen profiteerde simpel, 2-0. Een vrije trap van Madih ging over het doel van Mathijs Bouwhuis. In de 56e minuut wederom een verkeerde terugspeel pass aan Go-Aehad zijnde en nu scoorde Aklou, 3-0. De rood-gelen waren in deze fase volledig de weg kwijt. Nick Bakker kwam in het veld voor Madih Doufikar. Hij kreeg in het begin van de wedstrijd een tik en had veel last na afloop van de wedstrijd. Hopelijk valt de schade mee. Na 64 minuten was het wederom Akloud die prima afrondde. Het was alweer zijn 3e treffer van de middag. Samir Merraki verliet het veld en Nick van der Kooi was zijn vervanger. Na de 4-0 leek Berkum het allemaal wel te geloven en zowaar kreeg Go-Ahead een aantal prima mogelijkheden om tot scoren te komen. Nick Bakker kwam goed door, maar in plaats van zelf te schieten besloot hij af te leggen op Kevin Smit. Die raakte op zijn beurt de lat. Een kwartier voor tijd kreeg de goed spelende Jurrian Zandbergen een grote mogelijkheid. De spits schoot hard, maar Bouwhuis wist ter nauwer nood redding te brengen. Kort hierna was Jurrian wederom gevaarlijk. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en wederom was het Bouwhuis die zijn inzet wist te pareren. Aan de andere kant miste Ruud Wellenberg oog in oog met Jasper. Nick van der Kooi kwam erin voor Kevin Smit. Ook invaller William Potkamp had het vizier niet op scherp staan en miste een gigantisch grote kans. Kort voor het eindsignaal nog twee mogelijkheiden voor de rood-gelen. Eerst kreeg Jurrian een niet te missen kans en kort daarna legde Jurrian af op Arjan Wiegers. Die schoot over. Zo eindigde deze streekderby in een teleurstellende maar terechte 4-0 overwinning voor Berkum !!

AUDIO – Go ahead Kampen-trainer Jan Korte na afloop van Berkum – Go ahead Kampen