vrijdag, oktober 18, 2024

HomeRegiosportWedstrijdverslag: Deto Twenterand maakt het verschil in de tweede helft tegen strijdend...

Wedstrijdverslag: Deto Twenterand maakt het verschil in de tweede helft tegen strijdend KHC

-

Zaterdagmiddag reisde KHC af naar Vriezenveen voor een ontmoeting met Deto Twenterand, een oude bekende en momenteel een team dat meedoet om de bovenste plekken in de competitie. KHC, dat nog altijd wacht op haar eerste overwinning van het seizoen, ging met een krappe selectie een lastige middag tegemoet.

In de beginfase zette Deto KHC flink onder druk en creëerde enkele kleine kansen om de score te openen. Na een kwartier kantelde het spel echter en wist KHC het initiatief te grijpen. Het team uit Kampen speelde verzorgd voetbal en kreeg enkele kansen om op voorsprong te komen. In de 16e minuut werd een mooie voorzet van Reza Hosseini maar net gemist door Leroy Knol, die met het hoofd had kunnen scoren. Kort daarna schoot Burak Alp de bal rakelings naast. KHC had een sterke fase en creëerde meerdere kansen. In de 36e minuut kreeg Leroy Knol nog een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, maar de lange doelman van Deto kon deze bal eenvoudig keren. Aan de andere kant kreeg Deto ook nog een kans door een te hard teruggespeelde bal, maar gelukkig voor KHC werd de bal tot hoekschop verwerkt.

Na de rust veranderde het spelbeeld volledig. Waar KHC in de eerste helft goed meedeed, kon het na rust de druk van een fel spelend Deto niet meer weerstaan. Een persoonlijke fout in de verdediging van KHC leidde in de 51e minuut tot een rommelige treffer van Bas Postma, waardoor Deto met 1-0 op voorsprong kwam. KHC probeerde zich te herpakken, en Jonathan van Marle nam het team op sleeptouw. Ondanks zijn inzet en enkele reddingen van doelman Rodney Rosink, werd de druk te groot. In de 63e minuut scoorde Lars Reekers de 2-0 na balverlies op het middenveld. KHC probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar Deto was in de tweede helft de bovenliggende partij. In de 87e minuut bepaalde Kevin Stokkingreef de eindstand op 3-0.

Scheidsrechter Lizzy van der Helm, die in het kader van de “Week van de Scheidsrechter” floot, leidde de wedstrijd uitstekend en hield de kaarten op zak in deze sportieve wedstrijd.

Samenvatting: KHC verliest met 3-0 van een sterk Deto Twenterand, wat geen schande is gezien de positie van Deto in de top van de competitie. In de eerste helft kon KHC goed meekomen en met wat meer geluk had het misschien de leiding kunnen nemen. De tweede helft liet echter zien dat Deto het verschil kon maken op basis van kwaliteit. KHC heeft nu de zes sterkste tegenstanders gehad, en er had meer in gezeten, vooral tegen DZC’68 en TVC’28, waar KHC de betere partij was. De focus ligt nu op de volgende wedstrijd tegen CSV Apeldoorn, een ploeg die ook niet goed is begonnen. Deze wedstrijd biedt kansen voor KHC om eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te behalen.

Man van de wedstrijd: Jonathan van Marle

De wedstrijd tegen CSV Apeldoorn vindt plaats op Sportpark De Venen in Kampen en begint om 14:45 uur. Na afloop is er muziek en zang in de kantine met Marcel Kalter.