HomeRegiosportWedstrijdverslag Dos37 - Dos Kampen 5 - 1

Wedstrijdverslag Dos37 – Dos Kampen 5 – 1

Wedstrijdkarakteristieken DOS’37 – D.O.S. Kampen

Datum: 8 maart 2014

Eindstand: 5-1
Ruststand: 3-1

D.O.S. Kampen komt veel te kort in Vriezenveen

DOS’37 was gretiger en vooral in de omschakeling levensgevaarlijk. Met de rust was het al 3-1 voor de thuisploeg. Bovendien ging de ploeg van John van Loen veel beter om met de omstandigheden (lees: het slechte veld). Na rust werd de score uitgebreid naar 5-1. En dat was niet eens geflatteerd.

Al na 8 minuten was het de immer ijverige Maarten Smit die een prachtig steekballetje in petto had op linksbuiten Kenny Kroeze. Kroeze vond in eerste instantie keeper Wilco de Vries op zijn weg, maar in de rebound schoot hij beheerst binnen. Een deel van het publiek meende dat er sprake was van buitenspel, maar zowel de spelers als de assistent van D.O.S. Kampen appelleerden niet en ook de scheidsrechter floot niet. D.O.S. Kampen kreeg in de 11e minuut een mogelijkheid. Een fraaie vrije bal van Daniël van Warven werd echter net op tijd door een verdediger van DOS’37 tot corner gekopt.

De fase die volgde waren beide teams aan elkaar gewaagd. Daniël bediende in de 20e minuut Jorian Wellenberg met een uitstekende dieptepass. Jorian werd in de zestien meter omver gelopen door de uitkomende doelman Patrick Nitert. De bal schoof nog voorlangs het doel, maar kon tijdig worden weggewerkt. Een strafschop had hier niet misstaan. Ook DOS’37 kreeg grote kansen. Een schot van Thijs Houwing kon met moeite door Wilco worden gekeerd. Na balverlies van Daniël trof Ronald te Morsche in de 35e minuut met een prima afstandschot de lat. De mooiste aanval van D.O.S. Kampen leidde tot de gelijkmaker. Uiteindelijk na enkele fraaie combinaties kwam de bal op rechts terecht bij Lenhard de Velde. Zijn voorzet was precies op maat en Daniël van Warven kopte de bal keurig aan de binnenkant van de paal achter de keeper.

Lang konden de poelänten niet genieten van deze treffer. In de 38e minuut gaf Wim Snippe zijn directe tegenstander Kenny Kroeze teveel ruimte, waardoor Kroeze met zijn befaamde linker de bal diagonaal in de verre rechterhoek wist te schieten. Vier minuten later gingen de Kampenaren opnieuw in de fout. Balverlies in de opbouw, een snelle counter volgde. Wim Snippe kwam daardoor tegen een overmacht aan DOS’37 aanvallers te staan. Hij verkoos om de man met de bal op te zoeken, maar zodoende kwam Kenny Kroeze vrij te staan. Opnieuw bleef Kroeze koel en gaf Wilco de Vries geen enkele kans. In blessuretijd was Matthijs Winters nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn schot belandde op de kruising.

Na rust had Thijs Houwing de score al snel kunnen uitbreiden. Van amper een meter voor het doel wist de anders zo trefzekere spits de bal over het doel te schieten. In de 53e minuut beletten Kees van Bruggen en Wilco de Vries dat de behendige Maarten Smit ook een doelpunt kon maken. D.O.S. Kampen kon er weinig tegenover stellen en hoopte dat de honger van DOS’37 snel voorbij ging. Maar DOS’37 bleef gretig en scoorde in het laatste kwartier nog twee keer via invaller Lennard Mulderij en Leo Scheepmaker.

D.O.S. Kampen moet deze wedstrijd snel uit het hoofd zetten, want zaterdag wacht koploper DFS. Willen de geelzwarten thuis niet tegen een zeperd aanlopen dan zal er én scherper verdedigd moeten worden én zuiniger omgesprongen moeten worden met het balbezit.
Doelpunten: 8e 1-0 Kenny Kroeze
36e 1-1 Daniël van Warven
38e 2-1 Kenny Kroeze
42e 3-1 Kenny Kroeze
79e 4-1 Lennard Mulderij
82e 5-1 Leo Scheepmaker