HomeRegiosportWedstrijdverslag Go-Ahead Kampen - SDV Barneveld (3-4)

Wedstrijdverslag Go-Ahead Kampen – SDV Barneveld (3-4)

-

goahead

Door Robert Hamer.

Go-Ahead Kampen zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en de grote vraag is hoe we hier uit gaan komen. Tot driemaal toe kwamen de rood-gelen knap terug van een achterstand, maar zelfs een puntje was ons niet gegund. De jongens hebben volop gestreden voor een goed resultaat.

Persoonlijke en onnodige fouten gaven ook vandaag weer de doorslag. Een ware thriller van een wedstrijd (4 doelpunten in de laatste 10 minuten) eindigde uiteindelijk in een 3-4 overwinning voor de gasten uit Barneveld !!

86e min Nick Bakker voor Jurrian Zandbergen

Voorafgaand aan dit duel werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van rasechte Kowetter Berrie van ’t Veen. Na 5 wedstrijden op rij zonder overwinning was het van belang om nu wel een keer de 3 punten te pakken. Jurrian Zandbergen was gelukkig weer terug na een blessure en ook Kevin Smit (die vorige week verstek moest laten gaan vanwege ziekte) was weer aanwezig. Jeroen van den Bosch werd door de technische staf op het middenveld geposteerd.

Go-Ahead begon prima aan de 1e helft. 2 corners leverden echter niks op. Ook een vrije trap van Samir Merraki trof geen doel. Aan de andere kant was de 1e mogelijkheid gelijk raak. Uit een vrije trap kopte Lesley de Vette raak, 0-1. De rood-gelen waren gelukkig niet van slag door de vroege achterstand. Een schot van André Timmerman werd gepareerd door doelman Jeroen van Binsbergen en even later belandde een voorzet van Nick Hendriks op de bovenkant van de lat. Het was niet verwonderlijk dat in de 13e min wel de gelijkmaker viel. Madih Doufikar had een prima individuele actie in huis, gaf goed voor op Jurrian Zandbergen en die schoot de bal onder de doelman door, 1-1. In de fase hierna had Go-Ahead het duel onder controle, zonder echte kansen te creëren. Na 32 minuten mocht SDVB niet klagen dat arbiter van der Pol, na een harde overtreding van achteren op Edwin Starke, slecht geel gaf in plaats van direct rood. 2 minuten later viel uit het niets de 1-2 binnen. Uit een corner kopte de sterk spelende Kevin Ooms hard raak. Rust 1-2.

In de 2e helft probeerde Go-Ahead om de gelijkmaker te forceren, maar het was SDV Barneveld dat grote kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden. Aan de linkerkant kwam Remco Speelziek goed door, maar Jasper Fix redde prima. Na een uur spelen kreeg Jurrian, na een uitstekende pass van Samir, een grote kans. Uit de draai schoot de spits over. 3 minuten later een prima aanval van de rood-gelen. Jeroen van den Bosch zette een één-twee op met Jurrian en de inzet van Jeroen werd met de nodige moeite gepakt door van Binsbergen. Een handsbal binnen de zestien bij SDVB, maar arbiter van der Pol besloot om de bal net buiten het strafschop gebied neer te leggen. De vrije trap leverde niks op.

In de 71e min kregen de gasten een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Kevin Smit wist de bal van de doellijn weg te werken. De grote vraag was of Go-Ahead nog een slotoffensief kon forceren. Murat Acikgoz kwam in het veld voor Edwin Starke. 10 minuten voor tijd een goede voorzet van Nick Hendriks en Jurrian kopte in de handen van de doelman. Na 81 minuten viel dan toch de gelijkmaker. Arjan Wiegers snelde langs zijn tegenstander en gaf vervolgens prima af op Jurrian. Die schoot raak en er volgde een ongelofelijke ontlading bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. De rood-gelen gingen vervolgens vol voor de overwinning, maar het tegenovergestelde gebeurde. Na een counter lag de bal aan de andere kant in het netje. Kevin Ooms schoot in de 85e minuut van afstand prachtig raak, 2-3. Nick Bakker kwam in het veld voor de moegestreden Jurrian Zandbergen. Go-Ahead ging alles of niets spelen en dit leverde een penalty op. Arjan Wiegers ging op snelheid langs zijn tegenstander en zijn directe tegenstander haalde Arjan onreglementair naar de grond. De strafschop werd door Samir Merraki feilloos binnen geschoten, 3-3 !!

Het duel leek af te stevenen op een terechte puntendeling, maar weer sloeg het noodlot toe. In de 91e minuut haalde Laurens van Keulen zijn directe tegenstander volledig onnodig neer en arbiter van der Pol wees resoluut naar de stip. De strafschop werd vervolgens onhoudbaar binnen geschoten door Niels Vlugt. Zo eindigde dit merkwaardige en spectaculaire duel in een 3-4 overwinning voor SDV Barneveld !!

Door de 4e nederlaag op rij en een overwinning van ASC Nieuwland staan we nu samen met KHC op een p/d plaats. Buitengewoon triest !!