Wedstrijdverslag Kampen 1 – Reaal Dronten 1

voetballogoAfgelopen zaterdag speelde Kampen de eerste thuiswedstrijd van 2015. Eerdere wedstrijden gepland op onze grasmat in seizoenshelft twee ondervonden hinder van slechte weersomstandigheden en werden afgelast. Dit gebeurde dit keer niet, niet in de laatste plaats omdat de dagen vooraf aan de match, en op de wedstrijddag zelf ook, een lenteachtig klimaat was komen opzetten. Zodoende kon men al uitkijken naar het zaterdagvoetbal, om te spelen of om aan te moedigen, wat vergezeld werd met een prachtig zonnetje. Vanaf de kantine-kant waaide er nog een flinke wind over het veld heen, maar die oranje bol in de lucht maakte een hoop goed.

Niets zou hier mooier bij passen dan een goed vervolg op de winst van vorige week in Swifterbant. Het was Kampen bijna gelukt om punten te pakken tegen de op dat moment nummer drie staande Reaal Dronten. Helaas ging het vlak voor het eindsignaal mis en trokken de mannen uit de polder aan het langste eind. Maar laten we beginnen bij het begin…

Onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter begon de wedstrijd Kampen – Reaal Dronten om 14:30 plaatselijke tijd. Een eerder treffen was 1-1 geworden, een uitslag waar Reaal Dronten behoorlijk goed mee weg kwam. Kampen had daar ook met grote cijfers kunnen winnen, maar wist het net slechts eenmaal te vinden destijds. Hoop was er dan ook dat Reaal Dronten eenzelfde match zou gaan spelen. Niets was echter minder waar.

Reaal Dronten toonde zich een gevaarlijkere tegenstander dan toen en hoewel Kampen het initiatief nam en direct in de eerste minuten al dicht bij een doelpunt was, viel in de tiende minuut de 0-1 in het voordeel van Reaal Dronten. Het was in feite de eerste kans die ze hadden en vanaf de linkerflank ging de bal naar de rechterkant van de 16 en daar trapte een Drontenaar de bal in het doel.

Gelukkig kwam Kampen binnen een kwartier weer op gelijke hoogte. Reaal Dronten maakte hands in het eigen strafschopgebied en de scheidsrechter reageerde adequaat. De gegeven penalty werd feilloos in de linkerhoek geschoten door Wesley van Winsum. Vlak voor rust, een fijne timing altijd, maakte Kampen de 2-1. Bryan Fröger schoot de bal, die terug kwam van een redding van de Dronter goalie, achter de doellijn. Kampen juicht… maar wat gebeurt er dan? Toen de bal het doel inging, deed de grensrechter van Reaal Dronten de vlag omhoog. Tot op de dag van vandaag is de beste man overtuigd dat Fröger buitenspel stond. De scheidsrechter ging naar de grens toe, praatte een minuut of twee met zijn assistent terwijl langs de lijn duidelijk werd wie welke ploeg aan moedigde, om vervolgens overtuigd van zijn eigen gelijk het doelpunt wel te laten mee tellen. Met een 2-1 voorsprong ging Kampen de rust in.

Het duurde niet lang voor Reaal Dronten in de tweede helft gelijk maakte. De tweede penalty van de wedstrijd werd wederom benut. Een overtreding van een Kamper verdediger leverde deze speler zelf een gele kaart op en Reaal Dronten een grote kans op de gelijkmaker. Keeper John Mulder leek even de held van de scene te zijn door de bal te pakken, maar op een miraculeuze manier floepte de bal toch net onder hem door en rolde achter de doellijn. Het stond weer gelijk.

Een flinke poos na de 2-2 ging het spel gelijk op maar zonder dat het iets opleverde voor iemand. In het laatste kwartier was toch te merken dat Kampen voor de drie punten wilde gaan, gezien het dominantere spel en bijhorende grip op de wedstrijd. Het leverde DE kans op om te winnen. Selim Ben Mansour kwam alleen voor de keeper en schoot nog net tegen hem aan, waarna de bal met een flinke twist voor de voeten van de ingekomen Osman Temirci kwam. Deze wist zich uiteindelijk toch geen raad met deze ‘effectbal’ en schoot naast. De voetbalwet ‘als je de 3-2 zelf niet maakt, dan doet de andere ploeg het wel’ kwam helaas uit. Vlak voor het einde maakte Reaal Dronten de 2-3 en sleepte vervolgens de winst binnen. Kampen had recht op een gelijkspel, maar ergens recht op hebben is anders dan het binnenhalen ervan. Zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen!
Opstelling Kampen:
Mulder, Erbilici, Maurer (88. Dresens), van Vlijmen, Abdallah, I. Ben Mansour, Veger (45. van Klinken), Gijsen, van Winsum, S. Ben Mansour, Fröger (65. Temirci).

Scoreverloop:
10. 0-1
23. 1-1 van Winsum (penalty)
44. 2-1 Fröger (van Winsum)
52. 2-2 (penalty)
86. 2-3

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*