HomeRegiosportWedstrijdverslag Korfbal: Wit Blauw - Spirit Voorthuizen

Wedstrijdverslag Korfbal: Wit Blauw – Spirit Voorthuizen

-

Wit-Blauw-Green-Organics

De Wit Blauw selectie trad op zaterdag 6 september tegen Spirit uit Voorthuizen aan voor de eerste thuiswedstrijden van het veldseizoen 2014/2015. Wit Blauw 2 boekte een verdiende en overtuigende zege en bleef zodoende ongeslagen.

Om 15:30 was het tijd voor de beide hoofdmachten om aan hun wedstrijd te beginnen. Wit Blauw/GreenOrganics startte met de volgende opstellling:
Jelle Vischer, Gert de Vries, Judith Wong, Elyne Visscher, Sander Fixe, Gert Jan Last, Krista Fixe en Ingrid Bastiaannet

Na 70 minuten volle strijd, passie maar faire wedstrijd stond er een verdiende 19-19 eindstand op het scorebord. Het publiek kon genieten van een spectaculaire wedstrijd waarbij het uitvallen van Elyne Visscher met het op het oog een zware knieblessure een enorme domper voor heel Wit Blauw/GreenOrganics was.

Wit Blauw 1 was in de eerste helft de betere ploeg maar verzuimde om afstand te nemen van Spirit. Wit Blauw verdedigde met veel pressie en dit leverde vaak snel balverovering op maar het koste de ploeg ook een aantal doelpunten door individuele fouten. In de aanval verzuimde Wit Blauw meermaals om het verschil meer dan 2 doelpunten te maken. Na 35 minuten stond er een 10-9 ruststand op het bord.

In de 2e helft bleef het verschil tot 12-11 steeds 1 of 2 doelpunten in het voordeel van Wit Blauw. Op dit moment sloeg het noodlot voor Elyne Visscher en heel Wit Blauw/GreenOrganics toe. Tijdens een actie naar binnen, schoot haar knieschijf uit de kom waardoor opnieuw een zware blessure en lange revalidatie lijkt aan te breken. Via deze weg willen we Elyne heel veel sterkte en succes wensen en we hopen op een spoedige terugkeer. Marissa Grasdijk nam haar plek in, en scoorde direct een doorloopbal.

Bij 14-11 leek Wit Blauw voor het eerst door te drukken maar Spirit gaf niet op, bleef rustig haar eigen spel spelen en kwam terug tot 14-13. Hierna demarreerde Wit Blauw weer naar 16-13 en werd een goede kans op 17-13 gemist. Dit zou het breekpunt blijken. Spirit toonde wederom veerkracht en kwam terug tot 16-16. Hierna was het suivertje wisselen tot 18-18. Spirit kwam 2 1/2 min voor tijd voor het eerst op voorsprong met 19-18 en een rampscenario leek zich voor Wit Blauw te voltrekken.
Gert de Vries tekende echter de verdiende 19-19 aan waarna Spirit de laatste minuut de tijd uit speelde.

Beide partijen moesten dus genoegen nemen met een punt en hadden hier uiteindelijk vrede mee. Spirit revancheerde zich prima voor het matige optreden van een week eerder tegen Dindoa en Wit Blauw toonde aan aanvallend beter uit de verf te komen dan de week ervoor. De manier van verdedigen bracht met zich mee dat er nog wel te veel individuele en onnodige fouten gemaakt werden. Dit zal de komende weken beter moeten. Het vertoonde aanvalsspel was echter al een stuk beter dan een week eerder.

Uiteraard was het puntverlies een domper in de strijd om het kampioenschap maar de manier van spelen en het feit dat de fitheid ook beter wordt, stemde trainer Harm Jan Smit toch enigzins tot tevredenheid.

Volgende week staan de lastige uitwedstrijden tegen Rheko 1 en 2 op het programma.