Wedstrijdverslag Reflex Heren 1

Opnieuw kansloos verlies volleyballers Reflex

Na de kansloze 4-0 nederlaag in Elburg een week geleden verloren de heren van Reflex deze week opnieuw. Een degelijk Flash Veendam nam in eigen huis wraak voor het verlies dat het in de eerste seizoenshelft tegen Reflex had moeten inboeken (4-0).

Zonder Lars Bergman, William van Keulen en Tom Hanekamp was de selectie behoorlijk gemankeerd. De eerste werd er een waarvan de heren er de laatste tijd iets teveel spelen: tot halverwege de set wordt er goed gespeeld en gaat de wedstrijd gelijk op, maar daarna worden de punten te makkelijk weggegeven. Ook nu bleek dit het geval. Vanaf een stand van 12-11 bouwde Flash vrij eenvoudig de voorsprong uit tot 20-15 om vervolgens de set met 25-18 binnen te slepen.

In de tweede set stond er een beter Reflex. Op 10-12 probeerde coach Edward Kamphuis wat meer passend vermogen in zijn team te krijgen door Mark Snippe in te brengen voor Aron Schadé. Dit miste zijn uitwerking niet. Langzaamaan werd het gaatje gedicht. Tegen het einde van de set nam Veendam toch weer een voorsprong, maar de ingevallen Jarno van der Weerd serveerde zijn team weer naast de thuisploeg 21-21. Uiteindelijk kon Flash met degelijk spel toch de set weer naar zich toetrekken (25-22).

In de tweede set begon Flash sterk en speelde Reflex te afwachtend. Op 9-6 bracht coach Kamphuis Jarno van der Weerd binnen de lijnen, in een poging iets te forceren. Dit leek te lukken, want punt voor punt kwam Reflex dichterbij (13-13). Even wordt er zelfs een voorsprong gepakt (19-18). Maar net als in de set ervoor ging ook deze set als een nachtkaars uit. Vanaf 22-22 pakt de thuisploeg drie punten op rij en daarmee ging de overwinning in deze wedstrijd naar de thuisploeg (3-0).

In de laatste set mogen de Kampenaren proberen toch nog een puntje mee te nemen uit Veendam maar de cijfers lieten zien dat zij er niet meer aan te pas kwamen (25-18).Volgende week zal in de derby in IJsselmuiden tegen Set-Up uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*