HomeRegiosportWedstrijdverslag S.V. Zalk – Swift ’64 ( 1 - 1 )

Wedstrijdverslag S.V. Zalk – Swift ’64 ( 1 – 1 )

-

Zalk

Zaterdag 1 november stond de mooie wedstrijd S.V.Zalk – Swift ’64 op het programma. Twee voetballende ploegen die proberen aansluiting te houden met de bovensten. Vooraf dus een mooi affiche. Vorig seizoen wist Zalk de thuiswedstrijd nipt te winnen en daar was nu ook de hoop op gelegd.

De scheidsrechter deze middag was de heer S. Leferink uit Hattem. Hij floot een uitstekende partij, voelde het goed aan en had de wedstrijd prima onder controle. De trainers van Zalk hadden een tactisch plan bedacht om het Swift moeilijk te maken. Zalk zakte vanaf het begin in en wilde Swift op eigen helft opvangen. Compact spelen was het motto en proberen door snelle omschakelingen de voorhoede te bereiken. Dat vergt natuurlijk wel enig discipline en niemand mag dan ook zijn taak verzaken. Dat mag sowieso al niet, maar zeker niet in een tactisch concept zoals deze.

In de eerste helft lukte het dan ook allemaal redelijk. Swift was wel, zeker optisch gezien, de bovenliggende partij, maar kon niet echt met de geboden ruimte om gaan. Wel kregen ze een paar mogelijkheden, maar de verdediging en Jim redden goed. In de 19e minuut leek het dan toch mis te gaan bij Zalk. Swift bouwde via het middenveld goed op richting strafschopgebied van Zalk. Door een goede loopactie van een van de aanvallers, kwam de spits vrij en werd direct ingespeeld. Echter oog in oog met Jim kon hij het gelukkig niet afmaken.

Zalk was gewaarschuwd en moest de linies nog meer gesloten houden en zorgen dat de mensen niet uit positie gingen lopen. In de 24e minuut lukte het dan wel voor Zalk. Er werd snel omgeschakeld na een afgeslagen aanval en direct Simon bereikt. Deze schermde de bal goed af en creëerde aan de rand van het strafschopgebied de ruimte om een goed gericht schot te plaatsen. Deze belande in de verste hoek, buiten het bereik van de keeper en zo kwam Zalk dus op een 1 – 0 voorsprong. Missie tot dan zeker geslaagd. Swift gooide er een schepje op, maar kwam eigenlijk niet verder dan wat heen en weer passes op het middenveld. In de 29e minuut moest Stephan van Ommen er met een hamstringblessure van af en Aart Schreuder kwam hem vervangen.

Vlak daarna kreeg Zalk nog een goede mogelijkheid via Simon. Hij ging op links goed door, maar zijn bal werd door de keeper afgeremd waardoor een verdediger de bal voor de doellijn kon wegschieten. Swift zette alles op alles om nog voor rust de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Zalk hield het echter steeds goed tegen tot in de 45ste minuut. Een vrije trap van Swift werd in het strafschopgebied gebracht. Op dat moment was men bij Zalk niet scherp en kon de spits, die de bal via een rebound kreeg, de 1 – 1 aan laten tekenen. Dat gebeurde natuurlijk op een slecht moment, zo vlak voor rust.

In de rust werd het allemaal tactisch nog eens goed doorgenomen. Zalk kwam goed in de tweede helft goed uit de startblokken en nam het initiatief. Dat leverde wel wat mogelijkheden op, maar geen echte kansen. Na een kwartier zakte het een beetje weg en kon Swift het weer wat overnemen. Zalk liet zich inzakken, net als in de eerste helft. Daar de krachten een beetje wegvloeiden ontstonden er soms wel wat stevige duels, maar de scheidsrechter had dat goed onder controle. Volgens het verslag van Swift was het schandalig wat er gebeurde, maar dat viel ons inziens wel mee. Er werd geen enkele gele kaart gegeven, dus dat zegt genoeg. Als zij wat mannelijke duels al schandalig vinden, dan geef ik hun de raad de wedstrijd van a.s. zaterdag bij Noord Veluwe Boys maar schriftelijk af te doen. Voor beide kanten ontstonden nog wel wat mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Eindstand werd hiermee dan ook 1 – 1.

Het was tevens de achtste wedstrijd van seizoen en daarmee werd de 1e periode afgesloten. Reaal Dronten won deze periode na een erg knappe overwinning bij WZC Wapenveld. Wij feliciteren Reaal Dronten met dit mooie resultaat.