HomeRegiosportWedstrijdverslag S.V. Zalk – Wythmen 3-0

Wedstrijdverslag S.V. Zalk – Wythmen 3-0

-

Zalk

Zaterdag 6 september begon dan eindelijk de competitie. De lange voorbereiding is achter de rug en nu kan de volledige focus op de competitie. Een pittige competitie voor S.V.Zalk 1 in de 4e klasse C district Oost. Op voorhand zijn er meerdere kandidaten voor het kampioenschap en tevens een aantal die als outsider bestempeld kan worden. Om voor de bovenste plaatsen mee te doen, zal iedereen elke week flink aan de bak moeten.

De eerste competitie wedstrijd voor S.V.Zalk was thuis tegen Wythmen. Wythmen won de week ervoor eigenlijk verrassend met 5 – 1 van Edon de laatste wedstrijd voor de beker, dus S.V.Zalk was gewaarschuwd. Echter S.V.Zalk was vol goede moed, daar ook zij de laatste wedstrijd voor de beker met 1 – 2 wonnen van VSCO. Tevens werd er de afgelopen week goed getraind waardoor iedereen vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd begon. De wedstrijd stond onder leiding van Stefan Leferink uit Hattem.

De eerste 10 minuten was het van beide kanten een beetje aftasten. Wythmen had wel meer balbezit, maar dat resulteerde nog niet in kansen. De eerste goede mogelijkheid was voor Zalk. In de 8e minuut onderschepte Gerben Hamer op het middenveld de bal en speelde daarna Simon van Halm in. Deze speelde zich goed vrij en schoot de bal via de lat over het doel. Daarna zakte het bij Zalk helaas wat weg. Of dat nu kwam door de druk die men zich zelf had opgelegd of door de spanning, is eigenlijk niet duidelijk. Wel was duidelijk dat Wythmen goed in de wedstrijd zat en het spel aardig naar zich toe trok. Zalk had moeite om de organisatie goed neer te zetten. Gelukkig profiteerde Wythmen daar niet van.

Jim van der Wijk redde in 16e minuut een prima aanval en hield Zalk zo in de wedstrijd. Na 30 minuten werd Carsten Esselink vervangen door Georgie Huisman. Op dat moment hadden er echter wel meer spelers gewisseld kunnen worden. Achterin werden verder van een paar posities gewisseld. Hierdoor stond het wel weer beter, maar leverde nog niet direct het gewenste resultaat op. De 2e bal was vaak voor Wythmen en dan kom je zelf niet aan voetballen toe. Met een 0 – 0 stand gingen beide ploegen de rust in. In de rust werd Gernald Kanis vervangen voor Jurjen Hofstra. Tevens werden nog een paar interne omzettingen gedaan. Zalk begon de tweede helft dan fanatieker en zette meer druk naar voren. Met Jurjen op rechtsvoor werd er meer diepte in het spel gebracht. Beginfase van de tweede helft was nog wel erg rommelig, maar Zalk liet wel zien vol voor de overwinning te gaan. Toch was het Wythmen dat de eerste goede kans kreeg. Het schot ging echter voorlangs.

Het tempo ging bij Zalk wat omhoog en na een uur spelen zag je dat het bij Wythmen wat minder werd. In de 64e minuut wilde Simon van Halm een goede aanval van Zalk afronden met een droge knal. Zijn poging werd echter geblokt. Bij de herkansing werd echter zijn voet geblokt door de tegenstander in plaats van de bal. De scheidsrechter gaf dan ook terecht een strafschop. Deze werd door Aart Schreuder keurig benut. Wythmen was op dat moment even van slag en Zalk profiteerde daar 2 minuten later van. Een goede voorzet van links door Michel Hamer werd door Jurjen Hofstra prima ingekopt. Hiermee kwam de stand op 2 – 0 en leek de wedstrijd gespeeld.

Wythmen zette nog wel aan, maar wist de spaarzame mogelijkheden niet te verzilveren, mede door attent keepen van Jim. Zalk wisselde in de 68e minuut nog een keer. Gert Jan Klein werd vervangen door Jan Dirk van Pijkeren. In de 89e minuut scoorde Michel Hamer nog wel de 3 – 0. Simon kreeg de bal na een snelle ingooi. Hierdoor stond het bij Wijten niet helemaal goed. Na een goede loopactie van Michel kreeg hij de bal van Simon aangespeeld en kon hij van dichtbij de 3 – 0 aan laten tekenen.

Zalk heeft hiermee de eerste 3 punten binnen, maar zal zeker naar een hoger niveau moeten om volledig mee te willen doen. Daar zijn ze zich allemaal wel degelijk van bewust en daar zal dan ook de komende week weer hard aan gewerkt worden. Volgende wedstrijd is op zaterdag 13 september uit bij HTC uit Zwolle.