Wedstrijdverslag VV Kampen 1 – WZC 1

voetbal knipselDatum: 14 maart 2015

Tijdstip: 14:30

In een wedstrijd die nog zo mooi begon is VV Kampen afgelopen zaterdag fors onderuit gegaan tegen subtopper WZC, een ploeg die ook in de heenwedstrijd al een zeer lastige tegenstander bleek. De kampenaren mochten met een 1-6 thuisnederlaag afdruipen richting de kleedkamers en dat kon niet eens geflatteerd worden genoemd. Met name in het laatste half uur van de 1e helft wordt de ploeg van ten Hove overklast op alle fronten.

Zoals gezegd begon het allemaal nog uitstekend. WZC nam de wedstrijd bij de aftrap in handen maar Kampen wist in het eerste kwartier goed tegenstand te bieden. Het duurde niet lang of de eerste Kamper treffer was een feit. Rechtsback Nahit Erbilici passeerde zijn directe tegenstander en gaf laag voor richting eerste paal. Wesley van Winsum had zich daar goed vrijgespeeld en tikte de bal keurig binnen. Een “echte spitsengoal” zoals ten Hove het doeltreffend noemde.

De euforie was niet van lange duur. De dreiging van WZC begon toe te nemen. Bij een tegenstoot van Kampen kwam de ploeg uit Wapenveld naar de mening van vele Kampenaren echter heel goed weg. Wesley van Winsum draaide zich goed vrij in de middencirkel en leek in een keer door te kunnen stomen richting de keeper. Hij werd echter neergetrokken door de verdediger van WZC. De scheidsrechter besloot het af te doen met een gele kaart omdat er naar zijn mening geen sprake was van een doorgebroken speler. De meningen verschilden hier over maar het feit is dat je beslissingen van een scheids hebt te accepteren zoals ze zijn en dus gingen we verder met 11 tegen 11.

Het middenveld van Kampen begon de grip steeds verder te verliezen en werd bij tijd en wijlen overlopen door de beweeglijke spelers van WZC. Een miscommunicatie in de verdediging leidde uiteindelijk de 1-1 in. Verdediger Watze van Vlijmen werkte een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet niet goed weg waarna WZC de bal vrij kon inschieten. Men faalde niet en zo was de stand weer gelijk. Vlak na de teleurstelling kreeg Kampen een nieuwe klap te verwerken toen WZC na een verkeerde terugspeelbal op voorsprong kwam. Opnieuw zag het er achterin niet goed uit.

Langs de kant probeerde iedereen elkaar moed in te praten. We zijn dit seizoen al vaker van een achterstand terug gekomen en in het voetbal is alles mogelijk. Die hoop werd echter al snel weggenomen toen WZC zijn voorsprong verder uitbreidde. De Kamper defensie dacht aan buitenspel toen de spits van WZC de bal in de rebound vanaf 5 meter vrij kon inschieten maar er was nog een verdediger die het buitenspel ophief en zo kon keeper Johnny Mulder de bal opnieuw uit het net vissen. Ook in het vervolg kregen we maar geen grip op het dynamische spel van WZC, dat overigens een prima wedstrijd speelde.

De hoop lag er in om tenminste met 1-3 de rust te halen om te kijken of we in de tweede helft het tij nog konden keren met een vroege aansluitingstreffer. Dat leek ook te gaan gebeuren maar helaas viel een minuut voor rust het definitieve verdict. Collectief slap ingrijpen bij een tegenstoot van WZC zorgde ervoor dat er uiteindelijk vanaf de 16 meter vogelvrij kon worden uitgehaald en zo stond er bij rust 1-4 op het bord. Kampen zelf was wel een aantal keren gevaarlijk geworden bij standaardsituaties en bij een aantal snelle counters maar al met al was de tussenstand qua voetbal terecht te noemen.

De wedstrijd was natuurlijk zo goed als verloren maar er is ook nog zoiets als eerherstel en dat was hetgene waar de mannen van ten Hove hard naar op zoek moesten in de tweede helft. In eigen huis op deze manier een wedstrijd verliezen gun je niemand maar je doet er vooral jezelf tekort mee. Kortom: Alle schroom er vanaf en vol risico op zoek gaan naar de 2-4 was het devies. De intenties van de trainer werden voor een deel op het veld toegepast. Er zat wat meer beleving in de ploeg die er in ieder geval niet het bijltje bij neergooide. Toch was het krachtsverschil tussen beide teams deze dag simpelweg te groot. Na goed een kwartier spelen in de tweede helft scoorde WZC opnieuw. Keeper Mulder kreeg een afstandsschot niet goed onder controle waarna de rebound werd binnen gewerkt door de aanvoerder van WZC.

Het leed was nog niet geleden want even later viel ook nog de 1-6. Kampen kreeg via Max van Moll nog een goede mogelijkheid voor een eretreffer maar hij beloonde zichzelf niet en schoot op de keeper van WZC. Vervolgens kwam Kampen nog goed weg toen Mulder een buitenspeler van WZC neerhaalde in het strafschopgebied. De scheidsrechter oordeelde dat de bal werd gespeeld en gaf enkel een corner. Zo werd Kampen uiteindelijk erger leed bespaard en bleef de stand 1-6. Het leek er de laatste weken sterk op dat het basisniveau flink was gestegen, zeker na de wedstrijden tegen Swift en Reaal Dronten. Het is echter opnieuw, net als in het begin van het seizoen, WZC dat ons met beide benen weer op de grond zet. Dit soort dingen hoort bij het leerproces dat plaats vind. Het is aan ten Hove en zijn mannen om hier de juiste conclusies uit te trekken. Als het er voor zorgt dat we volgende week tegen ’s Heerenbroek weer optimaal aan de aftrap staan dan kunnen we in ieder geval stellen dat het een wijze les is geweest. En wijze lessen komen, hoe pijnlijk soms ook, op de lange termijn altijd ten goede van jezelf.

Van wanhoop mag dan ook geen sprake zijn en de focus moet nu komen te liggen op het met hand en tand verdedigen van onze plek in de middenmoot. We moeten in het restant van het seizoen tegen een aantal directe tegenstanders laten zien dat we die plek waard zijn en onszelf niet zo tekort doen als afgelopen zaterdag. Want voetballen kunnen we best, dat hebben we al vaak zat bewezen!

Opstelling Kampen:

Mulder, Erbilici, Maurer, van Vlijmen, Abdallah (68. Kaleiti), Gijsen, I. ben Mansour, van Klinken, S. ben Mansour (45. Veger), van Winsum, Fröger (45. Van Moll)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*