Wedstrijdverslag: Wilsum – Zalk

38

Op een zonnige zaterdagmiddag wist Wilsum een overtuigende 3-0 overwinning te boeken tegen Zalk. Het team begon sterk, met Tomas van der Weerd die een gevaarlijke voorzet afleverde vanaf de linkerkant van het veld. Hoewel de bal net gemist werd door Jurre Heldoorn, wist Melvin Hofstede bij de tweede paal eenvoudig zijn tweede treffer van de wedstrijd te maken, en zette daarmee Wilsum op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na deze treffer voerde trainer Pragt zijn eerste wissel door, waarbij Daniël Niemeijer het veld betrad voor de tweevoudige doelpuntenmaker Hofstede. Niemeijer maakte direct indruk door enkele minuten later aan de linkerkant te ontsnappen na een scherpe diepe bal van Patrick Plette. Hij trok de bal voor, en het leek erop dat clubtopscorer Tomas van der Weerd de 4-0 kon aantekenen. Wonderbaarlijk genoeg belandde zijn schot, vanaf ongeveer tien meter, tegen de paal in plaats van in het doel.

In de tweede helft bracht Wilsum vers bloed in het veld. Lars van den Berg, Dennis Zwanepol en Marijn Minheer kwamen in de ploeg voor Damian Snijders, Rienk van de Wetering en Patrick Plette. Deze wissels zorgden voor een nieuwe impuls, maar Wilsum slaagde er niet meer in om de score verder op te voeren. Niemeijer kreeg nog een grote kans, maar zijn poging werd knap gekeerd door de doelman van Zalk. Ook een schot van Van der Weerd ging net voorlangs.

Aan de andere kant werd Zalk nog tweemaal gevaarlijk. Eerst door een lange bal vanuit de verdediging, die werd verlengd, waarna de ingevallen spits een kans kreeg om de 3-1 te maken. Doelman Schoonhoven redde echter uitstekend. Even later hield hij ook een kopbal uit een hoekschop knap uit zijn doel.

Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Wilsum kon terugkijken op een prima en dikverdiende overwinning. Dankzij deze winst staat Wilsum nu drie punten boven Zalk. Bovendien, door de nederlaag van EZC bij HTC, is Wilsum nu zelfs koploper in de competitie. Volgende week zaterdag is Wilsum vrij, maar er wordt donderdag geoefend tegen Desz Zwartsluis. De competitie wordt hervat op zaterdag 2 november, met een uitwedstrijd tegen Daarle.

Een sterke teamprestatie van Wilsum, die zich nu mag voorbereiden op de volgende uitdaging.