vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportWedstrijdverslagen Reflex-heren en Dames

Wedstrijdverslagen Reflex-heren en Dames

-

reflexKAMPEN – In de laatste van vier thuiswedstrijden op rij moesten de Reflexheren het zaterdag opnemen tegen VC Zwolle H2. De reserves van Landstede stonden gedeeld tweede in de Tweede Divisie, dus mochten de middenmoters van Reflex de borst nat maken. Vanaf de vierde set werd het een echte derby waarbij Zwolle alles in het werk moest stellen om uiteindelijk de winst veilig te stellen (2-3).

Reflex begon goed aan de eerste set en nam in de openingsfase een voorsprong (6-2). Zwolle dichtte dit gaatje vakkundig en legde de druk bij Reflex met een serie korte floatservices van de diagonaal (6-6). Daarna was telkens stuivertje wisselen tussen beide teams. Op 23-23 sleepte de thuisploeg op de diagonale service van Ronald Buis de eerste set binnen (25-23).

In de tweede set schakelde Zwolle een tandje bij. Met name in de passing werd Reflex onder druk gezet, waardoor de thuisploeg het favoriete spelletje met veel dreiging via de middenaanval niet kon spelen. Het verschil van 5 punten dat aan het begin van de set al was gemaakt kon niet meer worden goedgemaakt. Op 12-17 maakte Mark Snippe zijn debuut bij Reflex. Hij verving Ronald Buis in een poging de pass te versterken. Even leek die ingreep te werken en kon Reflex iets dichterbij komen, maar vervolgens sleepte VC Zwolle gedecideerd de tweede set binnen (18-25).

De derde set was een kopie van de tweede. Reflex kreeg de pass niet op orde, mede als gevolg van de Zwolse servicedruk: bij een stand van 6-8 serveerde de spelverdeler van Zwolle zijn team naar 6-13. De wissels van Reflex haalden niks uit en zo wonnen de Zwollenaren ook deze set met ruim verschil (17-25).

Nu Reflex tegen een 1-2 achterstand aankeek vond coach Edward Kamphuis het tijd voor een tactische zet. Hij draaide zijn opstelling 2 plaatsen terug zodat de Zwolse aanvallers aan het net niet de spelers tegenover zich kregen die ze verwachtten. Deze keer leek deze ingreep zijn uitwerking te missen, want Zwolle pakte gelijk een 6-10 voorsprong. In een ultieme poging om een vijfde set uit het vuur te slepen rechtte de thuisploeg haar rug. Opeens was de servicedruk weer aanwezig, werden bijna onmogelijke ballen van de grond gehaald, stond de blokkering als een huis en leefde het publiek op. De set werd uiteindelijk met 25-20 door Reflex gewonnen.

In de afsluitende vijfde set moest duidelijk worden wie de winnaar van deze editie van de IJsselderby werd. Wederom was het Zwolle dat scherper aan de set begon en halverwege, tijdens de kantwissel stond het 6-8. Op 11-14 kreeg Zwolle 3 setpunten om de set en daarmee de wedstrijd te winnen. De eerste twee werden nog weggespeeld door Reflex (13-14), maar het derde setpunt werd alsnog benut door de goed ingevallen diagonaal van Zwolle (2-3).

Volgende week speelt Reflex na lange tijd weer eens een;6 uitwedstrijd. Tegenstander is dan E.V.V. uit Elburg, waartegen vorige week nog de volle buit werd gepakt.

reflex

Reflexdames ‘hebben hun dag niet’

WARSNVELD – De dames van Reflex reisden zaterdag af naar Warnsveld om het daar op te nemen tegen de nummer twee op de ranglijst van de Eerste Divisie A: WSV. Een mooi moment om te laten zien dat Reflex van iedereen kon winnen, maar zo ver kwam het absoluut niet. Reflex had een ware off-day en wisten niet het eigen spel te spelen (0-4).

In de eerste set begonnen de Kampenaren goed. Fel en gedreven werd de thuisploeg behoorlijk onder druk gezet. Maar halverwege de set begonnen de Kamper volleybalsters wisselvallig te spelen en veel onnodige fouten te maken. De thuisploeg kwam hierdoor in het spel en trok zelfs de eerste set naar zich toe (25-21). In de daaropvolgende set bleef Reflex rommelen en opnieuw werden de punten onnodig weggegeven (25-12).

In de derde en vierde set kwam Reflex weer op dreef. In beide sets namen de Kampenaren een behoorlijke voorsprong. Toch kwam beide keren opnieuw het wisselvallige, onzekere spel om de hoek kijken en werd de voorsprong net zo hard weer weggegeven. Met name in de passing leken de dames hun dag niet te hebben waardoor de mogelijkheden in de aanval beperkt waren.

Reflex zat zaterdagmiddag vooral tegen zichzelf te spelen. De volle bank met geblesseerde speelsters hielp daar ook niet bij. Trainer/coach Hans Verstappen had niet veel mogelijkheden om in te grijpen. Uiteindelijk werden de laatste twee sets met 25-23 verloren: een dag om snel te vergeten.

De eerst volgende competitiewedstrijd is zaterdag 14 februari om 17:00 uur in de Reflexhal in Kampen. De tegenstander is dan Orion uit Doetinchem, de nummer drie van de ranglijst.