HomeRegiosportWedstrijdverslagen Reflex

Wedstrijdverslagen Reflex

-

Floorever Reflex kansloos tegen overtuigend Rivo Rijssen

RIJSSEN – Een setje pakken was het hoogst haalbare resultaat voor Floorever Reflex, zaterdag tegen RIVO Rijssen. In Rijssen toonde de huidige nummer twee van de Eredivisie zich met goed volleybal duidelijk de meerdere (3-1: 21-25, 25-13, 25-17, 25-18).

Floorever Reflex ging goed van start en kwam lekker aan volleyballen toe. Rivo moest nog even op stoom komen en produceerde de meeste fouten. Set nummer één ging dan ook met 21-25 naar de hekkensluiter uit Kampen.

Vanaf dat moment werden de Rijssenaren echt wakker. De gebroeders Ter Maat zetten de Kamper verdedigers met hun service stevig onder druk waardoor Floorever Reflex het spel niet meer kon maken. Set nummer twee ging zo met grote cijfers verloren en in set drie en vier kon Floorever Reflex zich niet meer herpakken. Daarmee was het wel gebeurd en Reflex kon naar Kampen terugkeren om zich verder te richten op de voorbereidingen op de play offs, over enkele weken. Op weg daarnaar toe wachten de Kampen nog twee testcases. Volgende week in eigen huis tegen ARBO Rotterdam/Fusion en tot slot een week later in het Topsportcentrum Zwolle de afsluitende match tegen lijstaanvoerder Landstede. Coach Henk Hansma heeft er in ieder geval vertrouwen in dat zijn ploeg op de goede weg is, ondanks het ingecalculeerde verlies. “We speelden met genoeg energie, maar de tegenstander was gewoon goed. We weten dat we op de goede weg zijn richting de play offs”, aldus Hansma.

Beluister HIER de reactie van  Henk Hansma van Reflex

Beluister HIER de reactie van Frank van den Noort van Rivo

Dames Reflex en Tornado gaan weer tot het uiterste

Afgelopen zaterdag speelde Reflex dames 1 tegen Tornado uit Geesteren. Een goede ploeg die momenteel derde staat maar waar Reflex eerder wel in een vijfsetter van wist te winnen. In de Reflexhal werd het opnieuw een spannende wedstrijd en moesten beide ploegen wederom tot het uiterste gaan. Deze keer echter ging Tornado er met de 3-2 overwinning vandoor.

De eerste set begon Reflex sterk. Met servicedruk en goede aanvallen werd er druk uitgeoefend op de tegenstander. De reflexdames hadden steeds een voorsprong en die werd vastgehouden tot het eind (25-20). In de tweede set begon juist Tornado sterker, en maakten de dames uit Kampen wat foutjes. Hierdoor keek Reflex binnen no time tegen een 2-7 achterstand aan. Deze voorsprong werd echter langzaam ingehaald. Punt voor punt knokte Reflex zich terug in de set, en bij 16-16 waren de kansen weer gelijk. Reflex speelt vaak sterk boven de 20 en het eerste set point was dan ook voor de gastvrouwen. Maar Tornado liet zich niet kennen, en wist zelf met 24-25 op setpoint te komen. Met gepassioneerd vechtvolleybal werd er door beide ploegen niets weggegeven. In een spannende slotfase liet Marleen Lieftink zien dat ze weer terug is van ver weg geweest: met een mooie omloopbal scoorde zij de 28-26 en kwam Reflex op een 2-0 voorsprong in sets.

In de derde set keek Reflex alweer snel tegen een achterstand aan. Tornado ging beter serveren en de blokkering stond als een huis. Reflex kon minder het eigen spel spelen en liet ook de servicedruk vieren. Tornado was als eerste bij de 20 en bouwde de score vanaf dat moment goed uit (20-25). Vanaf dat moment lukte nog maar weinig bij Reflex. Er werd met maar liefst 10-25 verloren waardoor het zomaar 2-2 in sets stond.

Tijd voor de beslissing dus. De Reflexdames raapten zich snel weer bij elkaar maar konden niet verhinderen dat Tornado aan het eind van de set alsnog het initiatief weer overpakte. Met 11-15 werd de set binnengesleept en was de overwinning daar voor de dames van Tornado.