HomeRegiosportWeer veel strijdt maar geen punten voor Wilsum

Weer veel strijdt maar geen punten voor Wilsum

-

Opstelling Wilsum: Johnny Mulder, (45e Gerhard Bolt) Demain Bos, John Veenstra, Aske Riezebos, Henri van de Wetering, Alwin van de Wetering, Gertjan Sollie, Jurre Heldoorn, William Kaminyoge, Sonke de Velde

Wilsum hoopte de stijgende lijn van de afgelopen weken te kunnen doorzetten tegen nummer 5 uit 3C Gramsbergen zaterdag 22 februari maar blijft weer met lege handen achter na 95 minuten strijdt en inzet. Het goede gevoel blijft, de punten blijven uit..

Na de 2-2 thuis tegen Storica werd gehoopt op meer „bonuspunten” tegen Gramsbergen door het team van Stoffer. Uit werd kansloos verloren met 5-0 en dit wilden de Oranjehemden graag rechtzetten. Gramsbergen had uit de laatste 4 duels 3 punten over gehouden en wilde ook graag deze trend doorbreken tegen hekkensluiter Wilsum al had men wellicht ook opgemerkt dat Wilsum de afgelopen periode dan wel geen punten pakte maar steeds nipt verloor, anders dan aan het begin van de competitie. Dit was wellicht reden voor trainer Brinkman van Gramsbergen om de gehele selectie van 20 man mee te nemen naar Wilsum. Zoveel spelers zelfs dat niet iedereen op het wedstrijdformulier kon worden ingegeven. Wilsum daarin tegen had dit „luxe” probleem niet. Door de aanhoudende blessure gevallen, wintersport en andere verplichtingen waren de keuzes voor coach Stoffer van Wilsum eenvoudiger te maken.

Anders dan tegen Storica was er weer een basisplaats voor spits William Kaminyoge en keerde linkermiddenvelder Henri van de Wetering terug in de basis van een blessure. Ook was er een basisplaats voor oudgediende Aske Riezebos als laatste man door de afwezigheid van Johnny de Velde Harsenhorst. De achterste linie bestond verder uit Johnny Mulder op doel, Demian Bos, John Veenstra en Patrick Plette. Het middenveld werd gevormd door Henri van de Wetering, Alwin van de Wetering, Gertjan Sollie en Jurre Heldoorn. De voorhoede uit Sonke de Velde en William Kaminyoge. Scheidsrechter van dienst was Dhr Wolterink uit Haarle.

Als zo vaak voor Wilsum dit seizoen ging het vroeg in de wedstrijd wederom fout en keken de bewoners van Sportpark De Wijde Blik al na 3 minuten tegen een achterstand aan. Een aanval over links van Gramsbergen zorgde ervoor dat de zeer bal vaste en wendbare spits Tromp in de dekking werd aangespeeld. Deze legde keurig de bal terug op de inkomende Bart Wind die hard binnenschoot. Omdat deze inzet nog licht werd getoucheerd door laatste man Riezebos van Wilsum was deze onhoudbaar voor keeper Mulder en kon Wilsum wederom op zoek naar de gelijkmaker. Gezegd moet worden dat Gramsbergen de eerste helft duidelijk de betere partij was en het spel domineerde bij tijd en wijle zonder hier beter gebruik van te maken en het duel al voor rust te beslissen. Wilsum kon met een paar mogelijkheden voor wat gevaar zorgen de eerste helft zonder echt aanspraak te mogen doen op meer. Het was Gramsbergen wat halverwege de rust op een verdiende 0-2 voorsprong kwam. Uit een aanval over rechts werd de bal goed en laag voorgegeven waar deze prima onder controle werd gebracht door spits Dijk van Gramsbergen die handig wegdraaide bij zijn directe tegenstander en uit een lastige hoek keeper Mulder wist te passeren met een inzet in de lange hoek. Wilsum moest zich gaan opmaken voor een lastige middag naar het leek, ook omdat het weinig in kon brengen tot dat moment en achter de feiten en Gramsbergen aan liep.

Gramsbergen verzuimde echter Wilsum op een grotere achterstand te zetten en leek wat achter over te leunen, denkend dat de strijdt reeds gestreden was met de 0-2 na 20 minuten. Dat dit een verkeerde inschatting was zou blijken. Een inworp van Wilsum op eigen helft werd snel genomen door linksback Plette op Henri van de Wetering die de bal terug legde op Plette die met een prima pass spits Sonke de Velde de ruimte in stuurde. De snelle De Velde liet de verdediging van Gramsbergen achter zich en kon alleen op de jonge doelman van Grambergen Kosters afgaan. De Velde faalde niet in de afronding en bracht hierdoor de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd door de 1-2 aan te tekenen. Gramsbergen kon voor rust de marge wederom vergroten tot 2. Een slecht uitgetrapte doeltrap van keeper Mulder van Wilsum in de voeten van de spits van Gramsbergen vrij voor Mulder die zijn fout goed herstelde door in de 1 op 1 situatie hierop volgend de bal van de voeten van de aanvaller van Gramsbergen te plukken.

De 2e helft was van een geheel ander kaliber, zeker van Wilsum kant. Het had noodgedwongen keeper Mulder in de kleedkamer moeten achterlaten ivm een blessure. Keeperstrainer Gerhard Bolt nam de honneurs na rust waar en deed dit alsof hij nog iedere week het doel van Wilsum verdedigde, iets wat hij tot en met vorig seizoen 12 jaar had gedaan. Wilsum leek met de wind schuin in de rug de drive weer te pakken gekregen en heeft de gehele 2e helft goed tegenstand kunnen bieden aan Gramsbergen. Wellicht hadden de gasten ook de 2e helft het betere van het spel maar zette Wilsum hier inzet en strijdt tegen over wat diverse kansen opleverde voor de mannen van Stoffer. Oa inzetten van Sollie en Plette werden of gestopt door keeper Kosters van Gramsbergen of gingen net naast. Ook kregen de duels wat meer vuur wat voor zowel Wilsum als Gramsbergen ieder 2 gele kaarten opleverde. Het sportieve en faire duel werd hierdoor niet negatief beïnvloed, al waren de gele kaarten in alle opzichten terecht gegeven door de prima leidende scheidsrechter Wolterink. Wilsum kwam in de 62e minuut nog goed weg. Een vrije bal net buiten de 16-meter werd op de paal geschoten en in de rebound net naast gekopt door een speler van Gramsbergen. Toch kwam Gramsbergen op een geruststellende 1-3 voorsprong. Wederom een vrije bal van Alfring van Gramsbergen net buiten de 16-meter op doel van Wilsum die van richting werd verandert en keeper Bolt en Wilsum kansloos liet. 2 van de 3 Gramsberger doelpunten hadden een koerscorrectie gehad, een weinig gelukkig Wilsum derhalve zoals vaak dit seizoen.

Wilsum bleef geloven in een meer evenwichtiger score en bleef strijden tot en met de laatste meter en minuut. Dit leverde in het laatste kwart van de wedstrijd nog diverse mogelijkheden op voor Wilsum maar moest het tot de 90e minuut wachten op de 2-3. Een vrije bal op ongeveer 20 meter van het doel van Gramsbergen werd verwoestend binnengeschoten door voorstopper Veenstra van Wilsum die, net als vorig week tegen Storica, aan het eind van het duel scoorde. Zoals vaak bracht dit Gramsbergen wat van slag en ging Wilsum alles op alles spelen om een puntendeling te forceren. Deze had zo maar gekund. Spits De Velde werd in de 94e minuut de ruimte ingestuurd en kon allen op doelman Kosters af gaan. Deze verkleinde zijn doel goed en kon de inzet van De Velde net voldoende toucheren dat deze daarna via de paal naast ging. De uitgelezen mogelijkheid voor Wilsum om toch nog een punt te pakken, wellicht „ stelen” van Gramsbergen. Helaas voor Wilsum beleef het geluk bij de tegenstander, als vaker dit seizoen, en moest het genoegen nemen met de complimenten van alles en iedereen voor de getoonde inzet en strijdt en gingen de punten mee de bus in richting Gramsbergen.

Zaterdag 1 maart is een vrije zaterdag en zijn er geen competitie en of andere voetbalverplichtingen. 8 maart wacht de uitwedstrijd tegen Marienberg. Dit duel zal om 14.30 aanvangen en staat onder leiding van Dhr Bosch.