Weerribbentocht generale voor Elfstedenroeimarathon

Beeldmerk Roeivereniging De IJssel

Meer dan 500 roeiers gingen dit weekend van start tijdens de Weerribben-Wieden roeimarathon. Met vier boten was de Kamper roeivereniging met twintig roeiers goed vertegenwoordigd.

Na de Elfsteden Roeimarathon is de Weerribbentocht de grootste roeimarathon van Nederland.

En om die Elfstedentocht is het de roeiers van De IJssel uiteindelijk te doen. Jaarlijks wordt op de vrijdag(nacht) en zaterdag na Hemelvaart de vermaarde roeimarathon gehouden. Zo’n honderd binnen- en buitenlandse teams maken hun opwachting om de kleine 210 kilometer af te leggen.

De IJssel staat over een paar weken met twaalf getrainde roeiers aan de start van de ‘tocht der tochten’ die in estafette wordt afgelegd. Telkens wisselen teams van een stuurman/-vrouw en twee roeiers elkaar af. Zo moet de roeimarathon binnen 24 uur worden volbracht.

Met de deelname aan de Weerribben-Wieden roeimarathon hebben de roeiers van De IJssel weer de nodige kilometers in de benen. Ondanks – of misschien wel dankzij – de slechte weersomstandigheden met regen en harde wind was de roeimarathon dit weekend een goede generale voor de Elfsteden roeimarathon.

‘De Weerribbentocht met één van de teams van De IJssel (foto m.d.a. RTV Oost)’
‘De Weerribbentocht met één van de teams van De IJssel (foto m.d.a. RTV Oost)’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*