woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurWerk mee aan een Zilvervloot voor Kampen

Werk mee aan een Zilvervloot voor Kampen

-

Woensdagmiddag 29 januari is er een jeugdmiddag in het SNS Historisch Centrum. Kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn vanaf 14.00 uur welkom voor een veelzijdig programma van ca. 1 ½ uur. Meebrengen van een oude krant is noodzakelijk voor deelname.

Bijna iedereen in Nederland is bekend met het Zilvervlootsparen. Sinds 2012 biedt de SNS bank deze wijze van jeugdsparen opnieuw aan. Over de naam Zilvervlootsparen is goed nagedacht. Het roept herinneringen op aan de glorie van de 17e eeuw, aan Nederland als de grote zeemacht in Europa. Deelnemers aan de jeugdmiddag op 29 januari verdiepen zich in de geschiedenis van Piet Hein en de Zilvervloot. In de collectie van het SNS Historisch Centrum is allerlei oud-reclame materiaal aanwezig over het Zilvervlootsparen. Vaak ontworpen door bekende illustratoren als Fiep Westendorp (van Jip en Janneke). Er zijn enkele korte filmpjes over de verovering van de zilvervloot door Piet Hein. We zingen het lied over Piet Hein (zijn grote naam is klein…) mee met vier Canadese tenoren. En er wordt geknutseld aan een zilvervloot van zo veel mogelijk schepen. Deze zilvervloot wordt geëxposeerd tijdens Sail Kampen van 18 tot en met 21 april.
Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en heb je zin om mee te werken aan de Kamper zilvervloot, sta dan op 29 januari om 14.00 uur op de stoep van het SNS Historisch Centrum, Burgwal 43. Breng een oude krant mee. De middag is bedoeld voor kinderen, maar ouders zijn ook welkom.
De volgende jeugdmiddag in het SNS Historisch Cetrum staat gepland voor woensdag 26 februari. Dan wordt verder geknutseld aan de Kamper Zilvervloot.

zilvervloot

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen