HomeRegiosport*VIDEO / AUDIO* WHC - Go-Ahead Kampen 1-1

*VIDEO / AUDIO* WHC – Go-Ahead Kampen 1-1

Marcel van der Steege startte met de volgende 11 spelers:

Jasper Fix
Djeston Roosblad / Edwin Starke / Jeroen van den Bosch / Muslu Nalbantoglu / Sander Morren / Nick Bakker / Eddo Wesselink / Madih Doufikar / Hicham Ziyech / Hussein Raza

Beluister de HIER reactie van Marcel van der Steege

De belangen waren op voorhand groot voor beide ploegen. WHC had 3 punten voorsprong op Go-Ahead en de rood gelen hadden maar 1 opdracht meegekregen: WINNEN !!

Go-Ahead kreeg echter een zware domper te verwerken toen WHC in de 5e min op een 1-0 voorsprong kwam. Een voorzet van Tanju Sahin werd door Edwin Starke hard in eigen doel gekopt. De gasten moesten hierdoor vol aan de bak. En dat deed Go-Ahead ook !! In de 1e helft kreeg men 11 corners, maar geen van deze hoekschoppen leverde een doelpunt op. Hierdoor ging de thuisploeg zeer gelukkig rusten met een 1-0 voorsprong.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet en de bezoekers gingen vol op jacht naar de zo gewenste overwinning. Na goed doorzetten van Madih Doufikar verscheen Nick Bakker alleen voor de uitstekend keependeFrans Koornberg, maar de doelman hield zijn ploeg knap op de been. Wederom kreeg Go-Ahead een hoop corners. Helaas ontbrak het nodige geluk en de scherpte. WHC kwam er amper uit en de 1-1 kon eigenlijk niet uit blijven. Toch hadden de blauw-witten middels een aantal counters de wedstrijd kunnen beslissen. Tjeerd Korf en Peter Drolenga waren oog in oog met Jasper Fix niet kolbloedig. Jurrian Zandbergen, die geblesseerd was, moest in de 75e min toch nog worden ingebracht. De van een lange blessure en meer dan uitstekend spelende Hicham Ziyech ging moegestreden naar de kant. 5 minuten voor tijd leek Go-Ahead toch op gelijke hoogte te komen. Na een mooie aanval speelde Jurrian af op Nick, hij loste een geplaatst schot in de linker onderhoek, maar weer was het Koornberg die redding wist te brengen. Nadat Koornberg even later 2 schoten onschadelijk wist te maken, was het Madih Doufikar die met zijn 12e seizoenstreffer in de 88e min, eindelijk voor gerechtigheid zorgde en de 1-1 aantekende. Dit was ook tevens de eindstand van deze enerverende streekderby !!