woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportWilsum eist te weinig op, maar Lutten wint verdient

Wilsum eist te weinig op, maar Lutten wint verdient

-

 

Op een grijs en koud sportpark De Wijde Blik was er zaterdag na een kleine 10 jaar weer een treffen tussen Wilsum en Lutten. Waar in het seizoen 2004-2005, de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, de winst twee maal naar Wilsum ging leek het duel zo aan het eind van 2013 op voorhand een prooi voor Lutten gezien de stand op de ranglijst.

Ondanks dat Lutten een vierde plaats bezet in 3C had het een matige maand november gedraaid waar het maar 1 punt wist te verzamelen. Hierdoor stond het behoorlijk ver onder Wilsum in de stand in de 2e periode waar Wilsum in de competitie mijlenver achter staat op Lutten met een 13e plaats. Wellicht leuke feitjes waar niemand iets mee kan dus op naar wedstrijd.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Middelman uit Bennekom die ook erg uitkeek naar deze topper in 3c. Topper??…de nummer 4 tegen de nummer 13 moest wel heel speciaal zijn volgens de beste man zelf, “waarom anders iemand uit Bennekom naar Wilsum sturen”. Het was vrij snel duidelijk dat beide teams nog nooit eerder geleidt waren door Dhr. Middelman, die een prima wedstrijd floot bleek na afloop, complimenten.

T.o.v. van de wedstrijd tegen EDON had trainer Stoffer zijn team op 3 plaatsen gewijzigd. Aanvoerder Jan van Spijker was terug van een schorsing, Jurre Heldoorn nam hierdoor plaatst op de bank. Linksback Demian Bos nam zijn vast plek over van John de Velde Harsenhorst en de voor 1 wedstrijd geschorste keeper Mulder (rood tegen EDON) werd vervangen door keeperstrainer Bolt. 2e en 3e Keeper van de Wetering en Visser waren beiden niet beschikbaar ivm blessures. Naast dat alle keepers geschorst of geblesseerd waren lijkt de ziekenboeg bij Wilsum nog steeds op een aflevering van M.A.S.H..nog steeds geblesseerd zijn; Gert Barneveld, Gerard Verheek, Wim van Spijker, Wiljam van Zuthem, Harry Nieuwenhuis en Bryan Froger. Ondanks de lange lijst met afwezigen blijft de strijd en beleving hoog in het team van Stoffer, wat ook tegen Lutten weer getoond werd.

Ondanks bovenstaand viel er weinig te juichen als Oranjefan eind van de middag in Wilsum en ging Lutten met een verdiende 0-3 overwinning weer richting Duitse grens zonder echt grote kansen te hebben gecreëerd en of dat Wilsum heel veel heeft weg gegeven. 2 geweldige individuele goals en goede voorzetten waren de bottleneck voor Wilsum deze middag waar het zelf uit de gecreëerde mogelijkheden te weinig rendement haalde. Waar hebben we dit eerder gelezen??…

Net als tegen EDON had Wilsum in het begin van de wedstrijd op 1-0 kunnen komen. Uit een goede omschakeling van Wilsum, een aansluitend snelle spelhervatting middels een inworp kon Gertjan Sollie vanaf de hoek 16-meter op het doel schieten van Lutten waar het, anders dan even later voor Lutten, de bal via de paal het veld weer in stuiterde bleef Wilsum met lege handen staan. Vanuit een bijna identieke veld situatie mocht Lutten een vrijetrap nemen in de 24e minuute. De als voorzet bedoelde bal vloog bij de 2e paal via de paal niet het veld weer in zoals even ervoor bij Wilsum maar koos de andere weg en bracht Lutten op een 0-1 voorsprong. Op zich een pracht van een treffer maar, zoals vaker dit seizoen, erg ongelukkig voor de mannen van Stoffer die weer tegen een achterstand aan keken en op jacht moesten naar de gelijkmaker.

Na dit doelpunt van Lutten bleef het de beter voetballende ploeg zonder echt grote kansen te creëren. Wilsum daarin tegen kon weinig anders dan tegenhouden. Regelmatig werden de spitsen bereikt maar vaak stonden deze alleen en of was er te weinig aansluiting vanaf het middenveld om voor echt gevaar te zorgen. Ook hadden te veel spelers deze middag “een gemiddelde” dag waar, om Lutten echt pijn te kunnen doen, meer spelers boven hun niveau moeten komen deze middag.

Ook het begin van de 2e helft kwam Wilsum goed uit de startblokken en had het in de 52e minuut op gelijke hoogte moeten komen met Lutten. Een snelle omschakeling van Wilsum bracht de bal via William Kaminyoge en Bernard van Zuthem op rechts bij Gertjan Sollie die een goede voorzet gaf die lastiger was voor William Kaminyoge om niet binnen te schieten dan wel. Helaas nam de spits van Wilsum de lastigste weg en bleef de bal miraculeus onder hem liggen i.p.v. te verdwijnen in het doel. De beste mogelijkheid voor Wilsum deze middag wellicht. Uit de counter was het Lutten wat de wedstrijd wellicht op slot had moeten gooien. Door snel de bal bij de voorwaartsen van Lutten te brengen kon een van de spitsen alleen op keeper Bolt afgaan die de speler goed naar de zijkant dreef maar liet zijn doel hierdoor wel open voor een doelpoging van buiten de 16-meter. Verdediger Bos van Wilsum kon de inzet op de doellijn met zijn hoofd keren en zodoende een grotere achterstand (even) voorkomen. Helaas was dit van korte duur. Uit de corner volgende uit deze actie werd de afgeslagen bal zeer fraai en in een keer binnengeschoten door Frank Altena van Lutten, net buiten de 16-meter. Als Wilsum nog hoopte op meer deze middag werd dit na deze treffer ver weggedrukt.

Deze hoop werd in de 71e minuut helemaal weg geblazen. Uit een prima voorzet vanaf rechts kon de net binnen de lijnen gekomen linksbuiten al vallend de 0-3 binnen koppen. Na afloop van de wedstrijd was het keeper Bolt die zelf aangaf deze voorzet wellicht had moeten hebben alvorens deze kon worden binnen gekopt, aangezien deze binnen de 5-meter was. Gedane zaken nemen geen keer, Wilsum keek tegen een onoverbrugbare achterstand aan met nog een kleine 20 minuten te gaan. Trainer Stoffer bracht jongelingen Sonke de Velde en Jurre Heldoorn voor spits Van Zuthem en linkermiddenvelder Van de Wetering. Deze jeugdige inbreng bracht meer elan in de ploeg en zorgde er mede voor dat de laatste 20 minuten Wilsum meer wist te creëren aan mogelijkheden dan ervoor en, had het iets slimmer gespeeld of meer om zich heen had gekeken bij aanvallen, Wilsum wellicht een tegentreffer doen opleveren. Helaas was dit het team van Stoffer niet gegeven al moet het elftal een compliment worden gemaakt door tot aan de laatste minuut te blijven strijden en veel inzet op de goed bespeelbare grasmat van Wilsum te leggen. Conditioneel was het zeker niet de mindere van Lutten en met inzet en strijd aanwezig zoals ook getoond tegen HTC, Nieuwleusen en EDON wist het 20 minuten Lutten onder druk te houden zonder zich hiervoor te belonen. Wellicht het enige minpuntje deze middag voor Wilsum…

Zaterdag 14 december wacht de laatste wedstrijd van 2013 met de uitwedstrijd in en tegen Hardenberg, koploper in 3C, dus wederom een zware klus voor de mannen van trainer Stoffer. De wedstrijd begin om 14.30 op Sportpark Baalderberg. Laatste keer dat beide teams elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2004-2005 waar Wilsum dat jaar in 4c kampioen werd en er thuis in Wilsum met 6-2 werd gewonnen van Hardenberg, waar in Hardenberg met 3-2 werd verloren. Beloofd een mooi treffen te worden al zal Wilsum met een kans op winst van 3% volgens voetbalnederland.nl de underdog zijn…

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen