William Kaminyoge neemt na 10 mooie jaren afscheid van Wilsum 1

 

Als een exotische verrassing kwam ruim 10 jaar geleden William Kaminyoge binnen gewandeld bij v.v.Wilsum om, zo blijkt na ruim 10 jaar, een speler van grote waarde blijken te zijn geweest voor de oranjehemden en een ware plaag voor zijn tegenstanders.

Iedere tegenstander vroeg altijd als eerste bij aankomst in Wilsum of ontvangst van Wilsum of „hij” ook van de partij was, „die donkere handenbinder voorin”. William Kaminyoge heeft in zijn 10 jaar een were reputatie opgebouwd als lastig, zo niet onmogelijk, te bespelen spits van het type Hennie Meijer van Ajax en Groningen uit een niet zo ver verleden. Al was Kaminyoge spits, heel veel doelpunten heeft hij niet achter zijn naam staan voor Wilsum. Kaminyoge was vooral bekend en gevreesd vanwege zijn balvastheid, korte draaiwerk in de 16-meter, zijn enorme werklust en altijd positieve instelling en houding die tegenstanders tot het uiterste lieten gaan.

Mee gekomen uit Tanzania met een meisje uit Wilsum die daar voor vrijwilligerswerk deed, nu met haar getrouwd en trotse vader van 2 kinderen ingeburgerd als Wilsummer en woonachtig in Kampen, vind Kaminyoge het na 10 jaar uitkomen voor Wilsum 1 voldoende en hangt hij de kicksen aan de wilgen. Kaminyoge is voor v.v.Wilsum zeer belangrijk geweest de afgelopen 10 jaren en heeft met zijn kenmerkende voetbalstijl voor diverse successen gezorgd voor de voetbalvereniging uit het dorp aan de IJssel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*