zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportWilsum begint te laat te voetballen tegen HTC

Wilsum begint te laat te voetballen tegen HTC

-

Waar winst voor zowel Wilsum als HTC het enige was wat telde lagen na 96 minuten strijd op Sportpark De Wijde Blik 22 spelers gedesillusioneerd op het gras wetende dat beide teams hier goede mogelijkheden hebben laten liggen om uitzicht te houden op een nacompetitie plek. HTC dat na 30 seconden op een zetel gezet leek na de 0-1 voorsprong en na 56 minuten voetbal deze zag oplopen naar 0-2. Wilsum wat de moed leek op te hebben gegeven maar vanaf 71e minuut HTC alle hoeken van het veld liet zien en zowaar in de 95e minuut de kans kreeg op de 3-2. Alles, maar dan ook alles, kwam weer langs deze middag op Sportpark De Wijde Blik wat maar mogelijk is binnen het voetbal en het publiek werd voor de zoveelste keer getrakteerd op een ware voetbalthriller in Wilsum en een wedstrijd met misschien wel 3 gezichten….wel moet worden gezegd dat, nadat de kruitdampen waren opgetrokken, de missie van zowel Wilsum als HTC er niet makkelijker op geworden is om directe degradatie te ontlopen. SVV blijft ondanks het punt van Wilsum en HTC een voorsprong houden op Wilsum van 6 punten en op HTC 3 punten.

P1160664

Wilsum wist voor aanvang wat het moest doen deze middag, winnen om uitzicht te blijven houden op een nacompetitie plaats, niets minder gold voor HTC wat 3 punten voorsprong op Wilsum had voorafgaand aan het duel. Trainer Stoffer van Wilsum moest in de warming up nog een wijziging doorvoeren in zijn elftal. De op de training aangetikte aanvaller Wiljan van Zuthem bleek niet fit genoeg om aan het duel te kunnen beginnen. Zijn plaats werd ingenomen door William Kaminyoge. Ten opzichte van Bergentheim was Patrick Plette weer fit en speelde in plaats van de zieke Gertjan Sollie. Sonke de Velde had zijn schorsing van 1 wedstrijd uitgezeten en speelde weer als diepste spits. Erik Barneveld, ook terug van een blessure, speelde als vertrouwd weer als linksachter. Harry Nieuwenhuis nam hierdoor plaats op de bank waar verder Bernard van Zuthem, reservekeeper Gerhard Bolt en, terug van een blessure komend, Jurre Heldoorn plaatsnamen.

P1160667

Na  precies 30 seconden kon het strijdplan van Stoffer en Wilsum in de spreekwoordelijke prullenbak. De eerste de beste aanval van HTC werd onnodig en paniekerig tot corner verwerkt, zoals van te voren besproken een gevaarlijk wapen van HTC bleek uit de verschillende analyses. Niets was minder waar. Een hard en goed ingeschoten corner werd net zo hard en nauwkeurig binnen gekopt bij de 1e paal door de inkomende aanvoerder Van der Meer. Wilsum leek na deze snelle treffer van HTC het geloof en vertrouwen kwijt te zijn en dwaalde ongeïnspireerd en lamlendig over het veld de eerste helft. Direct duels werden bijna allemaal verloren, het onderlinge vertrouwen om elkaar de bal te spelen was laag waardoor HTC bij tijd en wijle gevaarlijk kon doorkomen. Wellicht niet door zelf goed te voetballen maar omdat Wilsum de eerste helft dramatisch speelde en niet de indruk gaf te willen of kunnen strijden voor lijfsbehoud in de 3e Klasse. Op wat speldenprikken na uit spelhervattingen werd doelman Meijberg van HTC niet getest. Met een 0-1 achterstand werd de rust bereikt.

De tweede helft starte min of meer gelijk zoals de eerste helft eindigde. HTC wat niet beter kon wellicht en Wilsum wat nog steeds geen vertrouwen en of geloof in beter uitstraalde en liet zien op het veld. In de 56e minuut werd dit nog verder weg gedrukt door HTC. Balverlies op het middenveld door aanvoerder van Spijker leidde een aanval in van HTC. De goed mee opgekomen Stefan Meijerink kon de bal op rechts oppikken en eenvoudig laatste man Johnny de Velde Harsenhorst van Wilsum uitspelen welke niet kordaat genoeg ingreep en keeper Mulder van Wilsum kansloos liet. 0-2 en geen enkel signaal of uitzicht dat Wilsum nog terug in de wedstrijd kon komen waardoor degradatie praktisch een feit leek op dat moment. bij deze stand zou HTC op 6 punten voorsprong komen van Wilsum met nog 4 duels te gaan.

Trainer Stoffer van Wilsum wisselde na de 0-2 spits Kaminyoge en middenvelder Alwin van de Wetering voor Bernard van Zuthem en Jurre Heldoorn. Aanvoerder Jan van Spijker ging wat meer controlerend spelen, Heldoorn onder de spitsen De Velde en Van Zuthem. Gaande weg kreeg Wilsum meer grip op het spel van HTC en begon HTC meer en meer terug te lopen, wellicht denkend de buit al in de pocket te hebben. Hierdoor kreeg Wilsum kansjes en later kansen op de aansluitingstreffer. In de 70e minuut redde keeper Meijberg zeer sterk op 4 inzetten van Wilsum van Van Zuthem, Bos, Van de Wetering en Heldoorn. Hierdoor hield de goalie van HTC de ploeg in de race voor een overwinning op dat moment met een aantal sublieme reddingen. Toch zou Meijberg niet lang hierna voor het eerst de bal uit het net moeten vissen deze middag. In de 76e minuut werd de rapper Sonke de Velde weggestuurd op links. Hij leek wat ver naar de zijkant te worden gedreven door een HTC verdediger voor een direct schot op doel maar wat volgde was zeker net zo fraai als effectief. Een als voorzet bedoelde inzet van De Velde zeilde achter doelman Meijberg in de kruising. Onbedoeld wellicht maar zeker niet minder fraai en welkom voor Wilsum dat moment. Vanaf dat moment had Wilsum de regie in handen en liet het HTC niet meer voetballen. Na de aansluitingstreffer spatte geloof en vertrouwen van de ploeg van Stoffer af en kans op kans volgde. HTC kon zich alleen beperken tot tegenhouden en het vertrouwen wat het team had opgebouwd na de 0-2 was als sneeuw voor de zon verdwenen en had plaats gemaakt voor onrust en paniek. De, op dat moment, terechte gelijkmaker viel in de 84e minuut en was ook van grote schoonheid. Linkermiddenvelder Henri van de Wetering pikte de bal op rond de middellijn en begon aan een fraaie solo waarbij 2 verdedigers het nakijken hadden als ook keeper Meijberg en Van de Wetering de spanning verder terug deed komen in de wedstrijd door gedecideerd binnen te tikken. 2-2 met nog een minuut of 10 spelen ivm met vele (zogenaamde) blessures aan de kant van HTC en het overduidelijk tijdrekken. In deze 10 minuten kreeg Wilsum nog enkele goede mogelijkheden het duel naar zich toe te trekken wat helaas voor de oranje-hemden niet meer gebeurde. In de laatste minuut van de extra tijd waren het Patrick Plette en Jurre Heldoorn die het duel alsnog hadden kunnen beslissen ware het niet dat de gemaakte keuzes wellicht niet de juiste waren op dat moment en ook werden gedwarsboomd door keeper Meijberg van HTC.

Na 96 minuten blies de goed leidende scheidsrechter Siertsema uit Ommen voor het einde van de wedstrijd en werden Wilsum en HTC getrakteerd op een luid applaus van het op dit duel afgekomen publiek voor een enerverend, strijdlustig en divers duel. Beide coaches keken terug op een wedstrijd met minimaal 2 gezichten waarbij HTC het duel in de knip had tot aan de 70e minuut maar uiteindelijk blij mocht zijn niet met lege handen terug naar Zwolle te moeten en Wilsum wat in omgekeerde weg geen stuiver meer gaf voor haar kansen en na afloop wellicht moest concluderen dat het met meer van het veld had kunnen stappen en zich zelf een betere dienst had kunnen bewijzen…

Volgende week wacht de eerste van nog 4 te spelen finales voor Wilsum om lijfsbehoud in 3C veilig te stellen met nacompetitie met de uitwedstrijd tegen Sv Nieuwleusen. Met nog 12 punt te verdelen moet de ploeg van Stoffer op basis van de stand nu minimaal 6 punt weten te vergaren om op gelijke hoogte van SVV te komen zonder dat deze punten pakt. Wellicht een schier onmogelijk scenario maar, zoals Wilsum weet na te zijn gepromoveerd uit een ook bijkans onmogelijk positie in blessuretijd vorig seizoen, niets is onmogelijk in het voetballen….. De wedstrijd in en tegen Nieuwleusen vangt om 14.30 aan en staat onder leiding van scheidsrechter Kieft

Opstelling Wilsum: Johnny Mulder, Demian Bos, John Veenstra, Johnny de Velde Harsenhorst, Erik Barneveld, Patrick Plette, Alwin van de Wetering (Jurre Heldoorn 61e), Jan van Spijker, Henri van de Wetering, Wiliam Kaminyoge (Bernard van Zuthem 61e) en Sonke de Velde.