vrijdag, oktober 18, 2024

HomeRegiosportWilsum boekt eenvoudige zege op VSW ondanks matig spel

Wilsum boekt eenvoudige zege op VSW ondanks matig spel

-

Wilsum heeft zonder al te veel moeite haar derde competitiewedstrijd gewonnen, dit keer tegen het stugge VSW. Hoewel het veldspel niet indrukwekkend was, zorgden goals van William Peereboom, Tomas van der Weerd en Jurre Heldoorn voor een degelijke 3-0 overwinning. Hiermee zet Wilsum de goede reeks van de afgelopen weken voort.

Wisselingen in de basis

Trainer Aaron Pragt wilde na de sterke tweede helft tegen OWZ ’24 met dezelfde opstelling starten. Door een blessure van doelman Jesse Riezebos moest dit plan echter worden aangepast en nam Bart Schoonhoven zijn plek onder de lat in. Verder stonden onder anderen basisdebutant William Peereboom en het betrouwbare verdedigingsduo Noël Hofstede en Dennis Zwanepol in de basis.

Rustige openingsfase en bevlieging van Peereboom

De wedstrijd begon met afwachtend spel van beide ploegen. VSW probeerde met lange ballen gevaar te stichten, maar Wilsum had verdedigend de zaken goed op orde, met name dankzij de solide optredens van Noël Hofstede. Naarmate de wedstrijd vorderde, begon Wilsum meer druk te zetten en kansen te creëren. Toch bleef een treffer lang uit. Toen de rust al in zicht leek, kreeg Wilsum een vrije trap na een overtreding op Melvin Hofstede. William Peereboom liet zijn klasse zien door deze op schitterende wijze in de verre hoek te schieten: 1-0.

Ontevreden coach en wissels

Ondanks de voorsprong was trainer Pragt niet tevreden met het vertoonde spel in de eerste helft, die hij als de zwakste van het seizoen beschouwde. Daarom bracht hij Daniël Niemeijer in voor Melvin Hofstede. Deze wissel zorgde direct voor gevaar, maar echte grote kansen bleven nog uit.

Wilsum breekt door in de tweede helft

In de tweede helft bleef VSW beperkt tot een enkele kans, terwijl Wilsum de wedstrijd steeds meer naar zich toetrok. Na enkele wissels, waaronder het inbrengen van Marijn Mijnheer en Damian Snijders, volgde de beslissing. Tomas van der Weerd scoorde op prachtige wijze de 2-0 na een perfecte voorzet van Rienk van de Wetering. In het laatste deel van de wedstrijd nam Wilsum meer initiatief, maar wist het pas vlak voor tijd de score verder uit te breiden. Jurre Heldoorn maakte het karwei af met een fraaie goal vanuit een draai: 3-0.

Vooruitblik

Wilsum wist VSW relatief eenvoudig aan de kant te zetten, maar de ploeg zal moeten werken aan haar spel als het volgende week op bezoek gaat bij MVV ’69. De drie punten zijn het doel, maar Wilsum zal hopen op een overtuigender optreden dan in deze matige maar zakelijke overwinning.