zondag, mei 19, 2024

HomeRegiosportWilsum definitief gedegradeerd na nederlaag tegen Lelystad

Wilsum definitief gedegradeerd na nederlaag tegen Lelystad

-

Zaterdag was een droevige dag voor Wilsum, want na een 2-0 nederlaag tegen Lelystad is degradatie voor voetbal vereniging Wlsum uit de 4e klasse een onontkoombaar feit geworden. De wedstrijd was een trieste bevestiging van de aanhoudende problemen waarmee vv Wilsum al geruime tijd kampt.

In de eerste helft slaagde Lelystad erin om de enige kans die ze kregen te benutten, waardoor ze met een 1-0 voorsprong de rust in gingen. Ondanks pogingen van Wilsum om terug te komen, bleef het spel te statisch en waren echte kansen schaars.

In de tweede helft werd het nog moeilijker voor Wilsum toen Lelystad vanaf de strafschopstip de score verdubbelde. Een late inzet van Wilsum om terug te komen was tevergeefs, en de wedstrijd eindigde in een teleurstellende 2-0 nederlaag.

De afwezigheid van belangrijke spelers zoals Bart Schoonhoven, Dennis Zwanepol en Marijn Mijnheer droeg bij aan de uitdagingen waarmee Wilsum werd geconfronteerd. Ondanks enkele wijzigingen in de opstelling, kon het tij niet worden gekeerd.

Trainer Christiaan Akse was duidelijk teleurgesteld en benadrukte de noodzaak voor verandering in het spel van Wilsum, dat te voorspelbaar en statisch was gebleken.

Met degradatie nu een onvermijdelijkheid, kijkt Wilsum vooruit naar het volgende seizoen in de 5e klasse. Maar voordat dat gebeurt, resteren er nog drie wedstrijden in de 4e klasse, waarin Wilsum mogelijk een rol kan spelen in de strijd om het kampioenschap. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen CSV ’28, gevolgd door een confrontatie met Ulu Spor. Misschien kan Wilsum hier nog voor een verrassing zorgen en een lichtpuntje zijn in een anders teleurstellend seizoen.