HomeRegiosportWilsum en CSV komen niet tot scoren

Wilsum en CSV komen niet tot scoren

-

Wilsum2
Wilsum en CSV hebben de punten gedeeld. Op een bloedhete zaterdagmiddag kregen beide ploegen voldoende kansen om tot scoren te komen, maar aan het eind van de wedstrijd stond de brilstand nog steeds op het scorebord. In het eerste bedrijf kreeg de ploeg uit Stadshagen de beste mogelijkheden, maar in de tweede helft was Wilsum de gevaarlijkste ploeg. Zodoende kan worden gesteld dat de puntendeling terecht is.

Voor zowel Wilsum als CSV staat niets meer op het spel. De ploeg uit Stadshagen stond voor het duel op een tiende plek en Wilsum twee plaatsen daaronder. Eerder dit seizoen werd Wilsum met 5-2 verslagen. In deze wedstrijd werd dramatisch gespeeld door de ploeg van trainer Maikel Hondebrink en dus aasde de thuisploeg op revanche. Wilsum startte met dezelfde elf spelers als in de vorige wedstrijd tegen HTC. Doelman Gerhard Bolt stond, voor de laatste keer in een thuisduel, op doel. De achterhoede bestond uit Robin Mijnheer, John Veenstra, Patrick Plette en Erik Barneveld. Alwin vd Wetering, Arjen Boeve en Jan van Spijker vormden opnieuw het middenveld en voorin stonden Jurre Heldoorn, Harmen Siedsma en Gert Jan Sollie geposteerd. Reserve-goalie Julian Plette nam, evenals Johnny de Velde Harsenhorst, Wim van Spijker en Bernard van der Kamp, plaats op de bank.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam CSV het initiatief. Wilsum had vooraf afgesproken om, wanneer dit werd aangegeven, druk te zetten op de achterhoede van CSV en anders in te zakken om zo de ruimtes zo klein mogelijk te maken. In het begin was Wilsum zoekende en dus kreeg CSV teveel ruimte om te voetballen. Dit leverde in de beginfase een schot van afstand op die naast ging en even later kon Patrick Plette de bal voor de doellijn wegwerken na een inzet vanaf de rand van het strafschopgebied. Even later dacht CSV opnieuw op voorsprong te komen, maar na een steekpass verdween de lob over doelman Bolt heen, maar ook over het doel. Zo waren de beste mogelijkheden voor CSV, maar Wilsum was de eerste ploeg die tot scoren kwam. Gert Jan Sollie werd diep gestuurd en de linksbuiten van Wilsum trok naar binnen en rondde bekwaam af met rechts, maar op dat moment was de vlag van de assistent-scheidsrechter al de lucht in gegaan wegens buitenspel en dus ging dit doelpunt niet door.

Na de afgekeurde treffer bleef CSV de betere ploeg op het veld. Zo was men heel dichtbij een treffer toen een middenvelder van CSV oog in oog met doelman Bolt kwam te staan, maar de inzet spatte uiteen op de paal. Even later schreeuwde iedereen bij de gasten om een strafschop, nadat de rechtsbuiten van de gasten in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, maar de arbiter floot niet voor een strafschop, tot grote onvrede bij de gasten. Even later gebeurde hetzelfde aan de andere kant. Na een combinatie tussen Jurre Heldoorn en Alwin vd Wetering kon laatstgenoemde van dichtbij het doel onder vuur nemen. Net toen Van de Wetering wilde schieten, werd zijn standbeen onderuit gemaaid, maar opnieuw kende de arbiter geen strafschop toe. Zo werd de rust bereikt met de brilstand nog op het scorebord.

Tijdens de theepauze werd er in de kleedkamer van Wilsum gepraat over hoe men CSV het best kon bestrijden. In de eerste helft zakte de ploeg met name in, maar er kon meer druk worden gezet. Wilsum besloot dit dan ook aan het begin van de tweede helft wel te doen.
Door goed drukzetten van Wilsum nam de thuisploeg het initiatief over van CSV. De ploeg uit Stadshagen werd meer op eigen helft vastgezet en al gauw leverde dit een kans op voor Harmen Siedsma, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Het gevaar wat Wilsum liep bij hoog drukzetten, was dat de gasten gevaarlijk konden worden in de omschakeling. Dit gebeurde 10 minuten na rust ook; na een steekpass ging de spits op doelman Bolt af. De topschutter aan de kant van CSV omspeelde doelman Bolt, maar werd vervolgens door de goalie van Wilsum geraakt. Maar, zoals de hele middag, floot de scheidsrechter opnieuw niet voor een strafschop.

Na dit moment kreeg Wilsum binnen een paar minuten tijd een heel aantal goede kansen. De eerste was voor Jurre Heldoorn. Na goed doorzetten kon Heldoorn binnen het strafschopgebied het doel van CSV onder vuur nemen, maar een nog betere optie was om de geheel vrijstaande Alwin vd Wetering de bal te geven, zodat hij de bal in het doel kon tikken. Helaas geen Heldoorn voor eigen succes en van dichtbij werd zijn inzet gekeerd door de doelman. Uit de hoekschop die ontstond kreeg Jan van Spijker een aardige mogelijkheid, maar zijn inzet kon nog net werden geblokt. Even later leverde een hoekschop weer hachelijke momenten op voor het doel van de uitploeg, maar weer werd er niet gescoord. Een kwartier voor tijd, toen Bernard van der Kamp en Johnny de Velde Harsenhorst in het veld waren gekomen voor Jurre Heldoorn en Erik Barneveld, dachten de gasten op voorsprong te komen. Patrick Plette leverde achterin de bal in en dus konden de gasten zo doorlopen richting doelman Bolt. De spits die de bal ontving en scoorde, stond echter op moment van spelen buitenspel en dus werd dit doelpunt afgekeurd.

In de laatste 10 minuten kwam Wim van Spijker nog in het veld voor Alwin vd Wetering. Patrick Plette nam de plek van Van de Wetering op het middenveld in. Plette kreeg even later een enorme kans om Wilsum op voorsprong te schieten. Na goed doorzetten van Harmen Siedsma legde de spits van Wilsum de bal terug op Plette, maar zijn inzet was te zwak en dus kon de doelman redding brengen. Even later was de inzet van Plette hard genoeg, maar verdween de bal hoog over het doel. Daarvoor had Boeve ook al geprobeerd om met een afstandsschot Wilsum op voorsprong te schieten, maar zijn inzet werd simpel gekeerd door de goalie. Wilsum was in de slotfase de gevaarlijkste ploeg en via Jan van Spijker kreeg men nog een kansje. Na balverlies van CSV schakelde Wilsum om en probeerde Van Spijker de doelman te verrassen met een lob van afstand, maar zijn inzet ging naast. In de laatste minuut van de blessuretijd kon Wilsum alsnog de overwinning grijpen. Gert Jan Sollie ontsnapte aan de linkerkant van het veld en had verschillende medespelers die vrij stonden in het strafschopgebied. Helaas koos Sollie voor eigen succes en vanuit een moeilijke hoek verdween zijn inzet over het doel van CSV.

Direct hierna werd gefloten voor het eindsignaal.
Voor de tweede achtereenvolgende keer speelt Wilsum met 0-0 gelijk en voor de derde achtereenvolgende keer wordt er gelijk gespeeld. Volgende week sluit Wilsum de competitie af met een lastige uitwedstrijd op bezoek bij nummer 3 Olympia uit Hasselt. De ploeg uit Hasselt hoopt stiekem nog op het kampioenschap, maar is dan wel afhankelijk van misstappen van Swift en Batavia. Voor Wilsum staat er niets meer op het spel, maar toch hoopt Wilsum het seizoen positief af te sluiten. Tot volgende week!