zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportWilsum en Reaal Dronten remiseren

Wilsum en Reaal Dronten remiseren

-

De wedstrijd tussen Wilsum en Reaal Dronten is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. In een wedstrijd waarbij de wind een belangrijke rol speelde, namen de Drontenaren in de eerste helft een 0-1 voorsprong. Vlak voor rust kreeg Reaal via de strafschopstip dé kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Teko Malanda pakte de strafschop. In de tweede helft kreeg Wilsum een strafschop om langszij te komen, maar de doelman van Reaal redde. Uiteindelijk zorgde een geweldige treffer van Marijn Mijnheer voor de 1-1. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen om de 3 punten te pakken, werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt vanwege wangedrag bij Reaal, maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde het duel tussen Wilsum en Reaal Dronten in 1-1.

Na de knappe prestatie van vorige week (0-1 winst bij CSV’28) was er weinig reden voor trainer Christiaan Akse om zijn elftal te wijzigen. Helaas moesten Joram Riezebos en Gert Jan Sollie deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door blessures. Hierdoor werd Wilsum gedwongen om wijzigingen aan te brengen. Gelukkig heeft Wilsum een brede selectiel en bleken Patrick Bastiaan en Tomas van der Weerd uitstekende vervangers.

Wilsum startte deze wedstrijd als volgt: Teko Malanda, Patrick Plette, Noël Hofstede, Marijn Mijnheer, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Rienk vd Wetering (c), Tomas van der Weerd, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Jesse Riezebos, René Dorgelo, Melvin Hofstede, Danny Beks en Sander Riezebos plaats.

Wilsum startte de eerste helft met wind tegen. Dat de wind een belangrijke factor zou spelen was wel duidelijk, maar in de eerste helft wist Wilsum hier goed mee om te gaan. Reaal Dronten liet de bal, in de beginfase, aan Wilsum. Binnen het kwartier kreeg Wilsum een goede kans om op voorsprong te komen. Na een pass van Patrick Plette kon Tomas van der Weerd alleen op de doelman af gaan. Van der Weerd twijfelde even, ging om de doelman heen en werd door de goalie gevloerd. Een vrije trap volgde en de doelman van Reaal kreeg een terechte gele kaart. De vrije trap van Rienk vd Wetering belandde vervolgens op de lat en ging over het doel. Zo bleef het 0-0. Wilsum zette, waar het kon, de Drontenaren onder druk. De gasten, beschikkend over veel individuele kwaliteit, bleven de bal rondtikken op zoek naar de voorsprong. Dit leverde weinig kansen op, maar na 35 minuten spelen werd het toch 0-1 voor de gasten. Na een fraaie aanval kon de spits op doel schieten. Teko Malanda redde bekwaam, maar in de rebound tikte de linksbuiten de bal eenvoudig binnen: 0-1.

Vervolgens ontstond het eerste rare moment. Toen er werd gescoord vond de rechtsbuiten, Nourahman Karim, van de gasten het nodig om te zeggen: ‘jullie hoerenmoeder.’ Dit leverde even consternatie op, maar de captain van Reaal Dronten, Daimy Dielingen, loste dit prima op door zijn speler op dit rare gedrag te wijzen. Kennelijk had desbetreffende speler hier nog niet van geleerd. Vlak na de openingstreffer stond hij Patrick Plette op de voeten en kreeg hij alsnog een gele kaart. De trainer van Reaal Dronten nam een wijs besluit en wisselde de buitenspeler van Reaal Dronten direct. In het vervolg van de eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen. Toch kreeg Reaal Dronten vlak voor rust een geweldige kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een onhandige overtreding van Jelmer Sollie in het strafschopgebied kende de arbiter een strafschop toe. Deze werd genomen door de spits, maar doelman Malanda bracht redding. Zo bleef het 0-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de rust gaf Christiaan Akse aan dat Wilsum rustig moest blijven. Er was dan wel sprake van een achterstand, maar in de tweede helft kon Wilsum dit nog makkelijk rechtzetten. Daarnaast lieten verschillende spelers van Reaal Dronten zich al behoorlijk gaan en was het aan Wilsum om rustig te blijven.

De tweede helft had Wilsum de wind in de rug en dus werden de gasten direct vastgezet. Toch wist Wilsum weinig kansen af te dwingen. In de hoop meer te forceren werden René Dorgelo en Melvin Hofstede in de ploeg gebracht voor Jelmer Sollie en Tomas van der Weerd. Wilsum speelde vooruit, maar kreeg niet veel kansen om gelijk te maken. Na een uur spelen veranderde dit plotseling. Na een doeltrap van de doelman wist Bart Schoonhoven de bal vooruit te koppen. Een centrale verdediger van Reaal Dronten probeerde de bal weg te koppen, maar verlengde deze juist richting zijn eigen doelman. Hierdoor kon Rienk vd Wetering plotseling doorlopen richting de goalie van Reaal. De goalie tackelde richting de bal, speelde eerst de bal en raakte daarna Van de Wetering, maar de arbiter besloot toch een penalty toe te kennen. Een gelukje voor Wilsum, want een overtreding leek het niet te zijn. Hierbij kreeg de doelman zelfs zijn tweede gele kaart en kon hij met rood inrukken. Na een korte warming-up kwam de reservegoalie van Reaal Dronten in het veld, ging de linksbuiten naar de kant, en kon Patrick Bastiaan Wilsum langszij brengen. De inzet van Bastiaan was niet optimaal, de doelman stond ruim voor de lijn en pakte de inzet van Bastiaan en in de rebound schoot Melvin Hofstede over. Zo bleef het 0-1. Even later kon Wilsum alsnog langszij komen, maar na een prima voorzet van Patrick Plette kopte Melvin Hofstede naast. Weer even later kwam Wilsum alsnog langszij. Wilsum kreeg een vrije trap te nemen op ruim 30 meter van het doel van Reaal Dronten. Marijn Mijnheer ontfermde zich over de bal en met een geweldige knal, onderkant lat, bracht hij Wilsum langszij: 1-1.

De frustratie bij de gasten liep hoog op. De coach en verschillende spelers klaagden bij de arbiter over de gegeven vrije trap, maar aan de gelijkmaker kon men niets veranderen. Na deze treffer had Wilsum nog een kwartier om op voorsprong te komen, maar de wedstrijd kende een schandalig slot. Na een overtreding van de ingevallen linksbuiten, Kai van Motman, kreeg Wilsum een vrije trap te nemen en kreeg Van Motman een gele kaart. Iedereen maakte zich klaar voor de te nemen vrije trap en de dienstdoende arbiter noteerde de gele kaart in zijn boekje. Reaal Dronten stuurde iedereen terug om deze vrije trap te verdedigen. Wat er vervolgens gebeurde hoort absoluut niet op het voetbalveld thuis en zorgde voor veel commotie. De spits van de gasten, Tarik Ibrahim, liep terug om de vrije trap te verdedigen. Zonder dat de scheidsrechter het zag trapte Ibrahim plotseling Melvin Hofstede om hem vervolgens te slaan in zijn gezicht. Ibrahim liep vervolgens weg, Hofstede ging naar de grond, maar de arbiter kon niet waarnemen wat er was gebeurd. Wilsum attendeerde de arbiter op hetgeen was voorgevallen, maar de arbiter kon niets doen, omdat hij niet gezien had wat er was gebeurd. Vervolgens liepen de gemoederen hoog op. Daarna nam de arbiter het enige juiste besluit door de wedstrijd te staken. In de kleedkamer van Wilsum vond vervolgens een verhitte discussie plaats: moest men nog verder voetballen tegen deze ploeg of zou men er goed aan doen om de wedstrijd niet uit te spelen? Na overleg met de scheidsrechter werd er besloten om toch verder te voetballen. Er waren nog 10 minuten te spelen en Wilsum wilde deze wedstrijd, ondanks het belachelijke gedrag van sommige spelers van Reaal Dronten, toch nog winnend afsluiten. Ook nu trad de coach van Reaal Dronten weer verstandig op door zijn spits, Tarik Ibrahim, degene die een vuistslag uitdeelde aan Melvin Hofstede, te wisselen. Wilsum zette aan, maar men was te onzorgvuldig om tot echt grote kansen te komen. Daniël Niemeijer ging nog naar de kant voor Danny Beks om zo met frisse krachten alsnog de beslissing te forceren tegen de 10 man van Reaal. Dit lukte Wilsum niet, helaas. Sterker nog, in de absolute slotfase kreeg Reaal nog dé kans om de wedstrijd te winnen. Na een fraaie combinatie kon de middenvelder van Reaal het doel onder vuur nemen, maar Teko Malanda redde fantastisch. Zo eindigde het duel in 1-1.

Gezien de andere uitslagen geen verkeerd resultaat, maar deze wedstrijd blijft lange tijd in het geheugen van menig Wilsummer. Natuurlijk zorgt de versterkte degradatieregeling voor veel spanning, maar het gedrag van sommige spelers van Reaal Dronten valt absoluut niet goed te rekenen. Het schelden van Nourahman Karim en het slaan en schoppen van Tarik Ibrahim zijn buiten proportie. Wilsum bleef hier rustig onder en ook het gedrag van aanvoerder Daimy Dielingen en Chendley Richards van Reaal Dronten mogen geprezen worden, maar dat er op dit niveau zo buitenproportioneel wordt gereageerd is werkelijk schandalig. Gelukkig heeft Wilsum beide wedstrijden tegen Reaal Dronten gespeeld en wordt er volgende week aangetreden tegen een andere tegenstander. Dan neemt Wilsum het namelijk in eigen huis op tegen HTC. Eerder dit seizoen verloor Wilsum met 3-0 bij HTC. Wilsum zal zich nu willen revancheren voor deze nederlaag. Daarnaast zal een overwinning enorme gevolgen hebben voor handhaving in de 4e klasse. Er staat dus heel wat op het spel volgende week tegen HTC.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen