Wilsum en VSW beginnen competitie met remise

Wilsum is de competitie begonnen met een remise. In Windesheim nam de ploeg van trainer Maikel Hondebrink in de eerste helft de voorsprong, maar in de tweede helft kwam VSW langszij dankzij een onterecht toegekende strafschop. In de slotfase kreeg Wilsum nog een paar dotten van kansen op de overwinning, maar helaas bleef het 1-1.
Vandaag moest het dan gebeuren. Na een matige voorbereiding, qua uitslagen, ging het dan vandaag om het echie. Het vertrouwen was niet al te groot aan de zijde van Wilsum, terwijl VSW in de voorbereiding een aantal goede uitslagen had neergezet. Afgelopen dinsdag ging Wilsum nog met 1-4 onderuit tegen Nagele en in dit duel viel Erik Regteren ook nog eens uit met een blessure. Zonder de geblesseerde Erik Regteren, Erik Barneveld, Wim van Spijker, Henri vd Wetering en Sonke de Velde trad Wilsum aan in een 4-4-2 formatie. Johnny Mulder startte in het doel. De achterhoede werd gevormd door Patrick Plette, Alwin vd Wetering, John Veenstra en Robin Mijnheer. Op het middenveld stonden Arjen Boeve, Gert Jan Sollie, Diederik Folkers en Jurre Heldoorn geposteerd. William Kaminyoge en Harmen Siedsma waren de 2 spitsen. Jan van Spijker, Bernard van der Kamp, Job Kragt en William Barneveld namen plaats op de bank.

 VSW tegen Wilsum (8)

Wilsum koos ervoor om iets in te zakken en VSW de ruimte te gunnen om op te bouwen. Wilsum wilde vervolgens op het juiste moment drukzetten om het de thuisploeg lastig te maken tot goede aanvallen te komen. Vanaf de aftrap maakte Wilsum een scherpe indruk; men zette op het juiste moment druk en men was slagvaardig in de duels. Bij VSW was al snel duidelijk waar het gevaar lag, voorin had de ploeg een aantal uitstekende, behendige spelers staan, maar de defensie van Wilsum gaf geen krimp. Wilsum kwam zelf ook nauwelijks tot kansen. Alleen kon Gert Jan Sollie eenmaal een bal op doel koppen, maar zijn inzet ging naast. Even later mocht Jurre Heldoorn aanleggen voor een vrije trap, maar zijn inzet belandde in de muur. Zo ontstond een wedstrijd waarin beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden zonder dat er veel gebeurde voor beide doelen. Dat Wilsum na een half uur op voorsprong kwam, was dan ook te danken aan de blunderende goalie van de thuisploeg. Na een voorzet vanaf de linkerkant werd de bal weggehaald, maar de bal viel precies voor de voeten van Patrick Plette. Zijn inzet leek een makkelijke prooi voor de doelman, maar dankzij William Kaminyoge die de doelman het zicht ontnam en een hobbelig veld belandde de bal plotseling in het doel: 0-1. De assistent-scheidsrechter van de thuisploeg stak de vlag in de lucht, omdat William Kaminyoge in buitenspelpositie stond toen hij de doelman het zicht ontnam, maar de scheidsrechter wuifde dit weg en keurde het doelpunt gewoon goed. De assistent-scheidsrechter van de thuisploeg was dusdanig gefrustreerd over deze beslissing dat hij de vlag op de grond smeet en woedend van het veld stapte. Gelukkig nam een wisselspeler van VSW vervolgens de vlag in de hand. Na de voorsprong voor Wilsum werd het allemaal wat grimmiger, met name aan de kant van de thuisploeg. Zo kreeg Jurre Heldoorn een beste tik op de enkel. Diezelfde Heldoorn was even later dicht bij een fantastische goal. Zijn inzet vanaf zo'n 30 meter werd fraai uit de bovenhoek getikt door de doelman, die daarmee zijn fout herstelde. In het vervolg van het eerste bedrijf gebeurde er weinig en zo bereikte Wilsum de rust met een 0-1 voorsprong.

VSW tegen Wilsum (7)
In de rust gaf Maikel Hondebrink aan dat Wilsum vandaag liet zien weer een echt team te zijn. Verdedigend gaf Wilsum heel weinig weg, maar natuurlijk zou VSW de tweede helft alles op alles zetten om tot scoren te komen. Ook moest Wilsum noodgedwongen wisselen. Vlak voor het rustsignaal kwamen John Veenstra en Alwin vd Wetering ongelukkig met elkaar in botsing. Laatstgenoemde had een pijnlijke knie en moest zich laten vervangen door Bernard van der Kamp. Patrick Plette werd de laatste man, Gert Jan Sollie rechtsback en Bernard van der Kamp kwam op het middenveld te staan.
Aan het begin van de tweede helft zette de thuisploeg meteen aan. Wilsum werd achteruit geduwd en kon er zelf nauwelijks uit komen. Het was aan Johnny Mulder te danken dat Wilsum op voorsprong bleef. Na een combinatie door het midden kon de aanvaller van VSW de bal van dichtbij binnen tikken, maar Johnny Mulder redde zeer bekwaam. Even later kwam hij opnieuw als winnaar uit de strijd na een inzet vanaf de rand van het strafschopgebied. Dat VSW 20 minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam, had men voornamelijk te danken aan de scheidsrechter. Na een verre inworp richting het strafschopgebied van Wilsum ging Jan van Spijker, die hiervoor net in de ploeg was gekomen voor Diederik Folkers, het duel aan met een speler van VSW. De desbetreffende speler van VSW liet zich makkelijk achterover vallen in de hoop een strafschop te versieren. Na protest van zowel spelers als supporters van VSW was de leidsman dusdanig beinvloed dat hij ook nog een strafschop toekende. De ontzetting bij Wilsum was groot, want dit was absoluut geen strafschop. Het aangeboden cadeautje werd dankbaar uitgepakt en zo stond het weer 1-1. Een heel vervelend en onterecht tegendoelpunt al was de gelijkmaker wel terecht gezien het spelbeeld in het tweede bedrijf. De thuisploeg wilde na de gelijkmaker doordrukken in jacht op de voorsprong, maar het was Wilsum dat op voorsprong had moeten komen. Na een lange bal van Patrick Plette en goed doorzetten van Jurre Heldoorn legde Heldoorn de bal panklaar voor Kaminyoge. Maar de aanvaller van Wilsum miste jammerlijk voor een leeg doel. Zo bleef de 1-1 stand gewaarborgd. In de laatste 10 minuten was Gert Jan Sollie, die een uitstekend duel speelde, nog heel dicht bij een hernieuwde voorsprong. Tot tweemaal toe ging zijn kopstoot net niet op doel, maar nipt naast. Hierna volgde er ook nog een grote kans voor VSW, maar opnieuw redde Mulder. Zo werd de stand van 1-1 bereikt na 93 minuten voetbal en moesten beide ploegen de punten delen. Een enerverend duel die tot de laatste minuut bol stond van de spanning, maar uiteindelijk geen winnaar kende.

Volgende week speelt Wilsum de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in competitieverband. De oranjehemden nemen het dan op tegen HTC. Hopelijk kan Wilsum dan de eerste 3 punten van het seizoen grijpen. Tot dan!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673