Wilsum gaat weer onderuit bij CSV

Wilsum is er opnieuw niet in geslaagd om punten te pakken bij CSV. De ploeg uit Stadshagen is een soort angstgegner voor de Wilsummers. Ook zaterdag zat het er niet in voor de ploeg van trainer Maikel Hondebrink. In een troosteloze ambiance nam de thuisploeg direct het heft in handen. Wilsum loerde op de counter, maar ondanks de vele snelheid die men in de ploeg herbergde, werd men geen moment gevaarlijk. CSV wel; na een helft voetballen stond de thuisploeg met 3-0 voor. Wilsum rechtte de rug in de tweede helft en kwam via een fraaie treffer van Arjen Boeve nog wel terug tot 3-1, maar verder liet CSV het niet komen. Door deze nederlaag sluit Wilsum de eerste competitiehelft af met een 8e plaats en 17 punten.

2016-12-10-csv28-tegen-wilsum-3
Wilsum miste vandaag opnieuw diverse spelers; Henri vd Wetering, Gert Jan Sollie en Jurre Heldoorn zijn al langer uitgeschakeld door blessures. Zaterdag kwam daar de absentie van Erik Barneveld bij. Wim van Spijker kon pas later aansluiten. Zo moest Wilsum opnieuw de nodige wijzigingen aanbrengen.  Op de bank namen de talenten Jesse Riezebos, Byco Hoff, Job Kragt en routinier Wim van Spijker plaats.
Wilsum wilde net als in de voorgaande duels de tegenstander op de eigen helft opvangen. Zo hadden de vleugelflitsers van Wilsum alle kans om hun snelheid te benutten. CSV liet de bal goed rondgaan en hierdoor kon Wilsum nauwelijks in de duels komen. Al na 5 minuten dacht de thuisploeg de score te openen. De aanvoerder nam de vrije trap snel en schoot onberispelijk binnen, maar de scheidsrechter gaf aan dat hij eerst moest fluiten en dus werd dit doelpunt afgekeurd. Het bleek uitstel van executie. Even later was het alsnog 1-0. Wilsum was niet attent bij een inworp, John Veenstra had de bal nog weg kunnen werken, maar hij raakte de bal nauwelijks, waardoor de spits door kon lopen. Mulder kwam uit, maar met een lob werd de doelman kansloos gelaten: 1-0. Een verdiende voorsprong en op dat moment zag het er niet naar uit dat Wilsum het tij kon keren. Even later kon Mulder de bal niet klemmen, maar in de rebound redde Wilsums doelman knap met de voet. Wilsum kon hier nauwelijks iets tegenover zetten. Als men een keer in de buurt van de goal van de thuisploeg kwam dan was de laatste pass vaak onzuiver. Het was dan ook niet verrassend dat de doelman van de thuisploeg werkelijk niets kreeg te doen. Wilsum speelde slecht, maar als men met slechts een 1-0 achterstand de rust in kon gaan dan had men in de tweede helft nog alle kans om de punten te pakken. Maar in de laatste 5 minuten van de eerste helft drukte CSV het enorme overwicht uit in een ruimere voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterkant was John Veenstra genoodzaakt een sliding te namen om de inzet te blokken. Helaas raakte Veenstra de bal niet, maar de speler wel. De scheidsrechter kende terecht een strafschop toe. Mulder dook nog naar de goede hoek, maar kon de inzet van de aanvoerder niet keren: 2-0. In de laatste seconde van de eerste helft werd het zelfs nog 3-0. Een mislukte voorzet dwarrelde zo over Mulder heen het doel in: 3-0. Wat dat betreft zat het voor Wilsum ook wel tegen. Maar de ruime achterstand was zwaar terecht.

2016-12-10-csv28-tegen-wilsum-2
Wilsum kwam de tweede helft wat meer in de duels te spelen en dus maakte men het de thuisploeg lastig. De handige voetballers van de thuisploeg kregen in de eerste helft alle ruimte om te doen en laten wat ze wilden, maar dit was in de tweede helft niet het geval. Op het dramatische kunstgrasveld, waarvan je je oprecht af mag vragen of hier wel voetbal op gespeeld mag worden, liet Wilsum zien over veerkracht te beschikken. De eerste kans was voor Folkers, maar hij schoot naast. Hierna werd Folkers gewisseld en kwam Job Kragt in het veld. De 16-jarige Kragt viel uitstekend in en zorgde voor veel dreiging. Zo werd hij even later de diepte in gestuurd, maar was zijn voorzet net niet bestemd voor Jan van Spijker. In de rebound kreeg Boeve de bal voor de voeten. Boeve wilde de bal in het doel volleren, maar zijn volley ging een meter of 20 over. Na dit kansje probeerde Patrick Plette het vanaf de rand van het strafschopgebied, maar ook zijn inzet ging over. Na het stormachtige begin van Wilsum nam CSV het initiatief weer over. De ploeg kreeg wel minder kansen en ook waren de kansen lang niet zo groot als in het eerste bedrijf. Wanneer men toch een kans kreeg stond Mulder in de weg en even later werd de lat geteisterd. Een kwartier voor tijd kwam Wilsum op 3-1. Na een hoekschop van Alwin vd Wetering timede Boeve perfect en zijn kopbal was van grote klasse. Via de binnenkant van de paal bracht hij Wilsum terug in de wedstrijd. Even later was Wilsum weer gevaarlijk uit een hoekschop, maar helaas werd er niet gescoord. Een paar minuten voor tijd maakte Byco Hoff zijn debuut voor het vlaggenschip van de vereniging; hij verving Robin Mijnheer. In de absolute slotfase deed Erik van Regteren nog een dappere poging om de bal nog hoger over te schieten dan Boeve. Van Regteren kreeg overigens in dit duel een gele kaart en is de eerste wedstrijd na de winterstop geschorst. Na de goal van Boeve kreeg ook Jan van Spijker geel. De reden: de scheidsrechter riep: ‘De speler die als eerst de bal pakt, krijgt geel.’ Van Spijker pakte de bal en kreeg inderdaad geel. Een ongelofelijke beslissing van een scheidsrechter die alles probeerde weg te lachen, maar nooit echt optrad. De gele kaart die Van Spijker kreeg was het absolute dieptepunt. Na 93 minuten spelen klonk het eindsignaal. De overwinning voor CSV was dik verdiend. Wilsum liet de tweede helft in ieder geval een stuk meer zien, maar de wanvertoning van de eerste helft brak de ploeg op. Door de nederlaag staat Wilsum op een 8e plek. De achterstand op nummer 4 ‘s-Heerenbroek bedraagt nog steeds 6 punten. Na de winterstop zal Wilsum er alles aan doen om aansluiting te krijgen bij de subtop. Men begint dan met een thuiswedstrijd tegen VSW. Maar nu mag men eerst genieten van een welverdiende winterstop. We hopen u volgend jaar terug te zien. Tot dan!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673