vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportWilsum kan een uur tegenstand bieden aan Nieuwleusen

Wilsum kan een uur tegenstand bieden aan Nieuwleusen

-

WilsumNieuwleusen uit is nooit eenvoudig geweest voor Wilsum, zeker niet nu het moest winnen van „dat andere oranje” om in ieder geval nog een kans te kunnen hebben op nacompetitie. 90 minuten later kan geconcludeerd worden dat Nieuwleusen – Wilsum een gelijkgaand duel is geweest waar Wilsum het eerste uur de betere ploeg was maar Nieuwleusen een langere adem had en in de laatste 20 minuten het verschil wel kon maken waar Wilsum dit het eerste deel van het duel niet kon. Het „lijntje” wordt steeds dunner met nog 3 duels te gaan maar is er nog steeds. Edon thuis zaterdag 19 april zal bepalen of Wilsum nog iets heeft om voor te strijden in de laatste moeilijke duels tegen Lutten en Hardenberg.

Coach Stoffer van Wilsum, geen onbekende in en voor Nieuwleusen, had zijn team op 3 plaatsen gewijzigd tov HTC thuis. Zo was Gertjan Sollie weer terug van een ziekte. Patrick Plette verhuisden hierdoor naar linksachter ivm een blessure van Demian Bos. Spits Sonke de Velde was niet beschikbaar, zijn plaats werd ingenomen door Bernard van Zuthem. Ivm de aanvallende intenties van Wilsum was verdedigende middenvelder Alwin van de Wetering vervangen door de meer aanvallende middenvelder Jurre Heldoorn. De wedstrijd stond onderleiding van scheidsrechter Keift uit Putten.

Het eerste deel van de wedstrijd was van beide kanten aftastend. Nieuwleusen, ook nog niet helemaal zeker om geen nacompetitie te moeten spelen, wachtte af wat Wilsum zou gaan doen en had de 4-4 van de uitwedstrijd nog goed in gedachten. Een duel waar na een 0-2 voorsprong Nieuwleusen nog gelukkig weg kwam na een 4-2 achterstand. Het duurde tot de 14e minuut voor de eerste schermutselingen leidde tot een gevaar voor een van de doelen. Het was Erik Barneveld die uit een ingooi Jurre Heldoorn wist te bereiken die zijn voorzet naast zag worden geschoten door Bernard van Zuthem. In de 28e minuut was het Gertjan Sollie die met een lange bal Wiljan van Zuthem bereikte. Op de achterlijn staande wist Van Zuthem Henri van de Wetering te bereiken wiens schot net over ging. Op een steekbal van Bernard van Zuthem na welke net te lang was voor Heldoorn en door keeper Muller van Nieuwleusen net op dijt kon worden weggewerkt, was er weinig opvallends te melden deze 1e helft. Wilsum had het betere van het spel waar Nieuwleusen meer balbezit had maar hier niet echt veel mee deed. In de 40e minuut moest Anne-jan Broek van Nieuwleusen het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Ruben Brinkman.

De 2e helft gaf in eerste instantie een zelfde beeld. Veel van het spel wat zich afspeelde rond de middenlijn met weinig gevaar voor een van de doelen. In de 51e minuut was Nieuwleusen dicht bij een treffer. Uit een corner werd hard maar net naast gekopt door een goed inlopende speler van Nieuwleusen. Om iets te forceren wisselde Stoffer in de 60e minuut spits Bernard van Zuthem voor William Kaminyoge. In de 64e minuut was het Wilsum wat middels een corner gevaarlijk kon worden echter de voorgegeven bal van Plette werd net over gekopt door aanvoerder Van Spijker. Wilsum zag in de 70e minuut toch Nieuwleusen op voorsprong komen. Wederom niet adequaat verdedigen van Wilsum kwamen de oranjemannen, vandaag spelend in het zwart, duur te staan. De sterk spelende Jeroen Elzinga profiteerde hier goed van door de bal op te pikken in de 16-meter en deze hard binnen te schieten, onhoudbaar voor keeper Mulder van Wilsum.

Wat Wilsum ook probeerde de resterende minuten, het kon geen vuist meer maken tegen vanaf dat moment een sterker en beter Nieuwleusen. In de 88e minuut viel de 2-0 welke hiermee een einde maakte voor Wilsum aan een goede afloop van dit duel. Wederom was het Elzinga die attent reageerde en keeper Mulder voor de 2e keer kansloos liet. Na 4 minuten blessuretijd maakte de jonge maar zeer goed leidende Kieft een einde aan het duel en kan Nieuwleusen zich opmaken voor nog een jaar 3e Klasse waar voor Wilsum dit verder weg is dan ooit…

Zaterdag 19 april as wacht in Wilsum op Sportpark De Wijde Blik Edon uit Zwolle. Wellicht kan Wilsum hier het punten aantal opvoeren evt de laatste plaats overdoen aan HTC.