HomeRegiosportWilsum komt net tekort om te stunten tegen hoogvlieger Voorwaarts

Wilsum komt net tekort om te stunten tegen hoogvlieger Voorwaarts

-

Wederom een nipte nederlaag voor Wilsum, nu tegen Voorwaarts in Westerhaar.

Na de 1-2 nederlaag tegen medekoploper SVI vorige week in Wilsum was nu de nr. 3 uit 3C Voorwaarts Wilsum de baas middels een 3-2 overwinning, al had dit ook zomaar 3-3 kunnen zijn met een bal op de paal voor Wilsum in de laatste minuut. Het hele seizoen ontbreekt het Wilsum aan een beetje geluk, het lot van een ploeg in degradatienood.
Na vorige week de nummer 14 tegen nummer 2 was het nu nummer 14 tegen nummer 3, pittige weken vo

or de mannen van Stoffer al had het vorige week vertrouwen getankt door het medekoploper SVI thuis erg lastig te maken in het laatste kwart van de wedstrijd en maar net te kort kwam voor een stunt. Tegen Voorwaarts een min of meer zelfde scenario. Een over het geheel genomen beter Voorwaarts maar een Wilsum wat bleef geloven in eigen kunnen en bleef voetballen en wellicht een punt verdiend had op basis hiervan. Helaas hebben “hadden en als” weinig waarde als na 90 minuten het scorebord op 3-2 staat.

Het begin van de wedstrijd was aftastend van met name Voorwaarts, als of men de 1-2 van Wilsum tegen SVI als waarschuwing had opgepakt. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Wilsum via Wiljan van Zuthem en en Gertjan Sollie waar de laatste alleen op keeper Stuifzandt van Voorwaarts kon afgaan maar de bal net te ver voor zich uit speelde. Kansen die Wilsum dit seizoen niet maakt waar de tegenstanders deze wel weet te benutten. Na 20 minuten nam Voorwaarts het initiatief wat meer in handen en wist het met goed combinatievoetbal Wilsum meer onder druk te zetten, zonder echt gevaarlijk te worden. Met name het middenveld en spits Basmaci bleken lastig te bespelen voor Wilsum de eerste helft.

In de 30e minuut was het Voorwaarts wat gemakkelijk op een 1-0 voorsprong wist te komen. Een licht vergrijp van back Demian Bos van Wilsum werd beloond met een vrije trap kort voor de achterlijn voor Voorwaarts. Deze werd door iedereen en alles gemist en stuiterde via de voet van Voorwaarts spits Basmaci het doel van Wilsum binnen. Wederom een knullig doelpunt waar Wilsum er niet goed uitzag maar hiermee wel Voorwaart op rozen zette, net als SVI de week voorafgaand. Vanaf de 1-0 tot aan de rust was Wilsum het roer een beetje kwijt en voetbalde het onrustig en rommelig. Voorwaarts voerde het tempo op wat diverse gevaarlijke momenten opleverde voor het doel van keeper Mulder van Wilsum. Zo wist deze een paar goede pogingen te keren en behoede Demian Bos Wilsum voor een vroege 2-0 door de bal van de lijn te halen.

Op slag van rust was het wederom spits Basmaci die alsnog de 2-0 op het bord kon zetten. Een voorzet vanaf rechts werd gemist door keeper Mulder en kon eenvoudig door de spits van Voorwaarts worden binnengetikt. Wederom een, naar het zich liet aanzien, onmogelijke opgave voor Wilsum bij het rustsignaal en wederom grotendeels door eigen toedoen.

wilsumDe eerste 15 minuten na rust waren, net als voor rust, voor Voorwaarts waarbij Mulder een paar maal goed redding bracht en verdere achterstand wist te voorkomen. Wilsum kon na 60 minuten wat uit haar schulp kruipen en weer meer mee voetballen. Dit leidde in de 61e minuut tot de aansluitingstreffer van Patrick Plette. Een voorzet vanaf rechts van Gertjan Sollie werd bij de 2e paal binnengewerkt door Plette en bracht de spanning weer wat terug in het duel. 5 minuten later was het Mulder die Wilsum in de wedstrijd hielp. Laatste man Barnveld van Wilsum verkeek zich op de bal waardoor een Voorwaarts speler de beslissing wellicht op zijn schoen had maar deze goed werd gekeerd door de doelman van Wilsum. In de 75e minuut leek het duel alsnog geslist. Een snelle omschakeling van Voorwaarts bracht linksback Roelofs vrij voor het doel van Wilsum en ronde gedegen af. 3-1 en een gelopen koers leek het met nog 15 minuten te gaan.

Als of het noodlot Wilsum nog niet genoeg getart heeft dit seizoen werd de blessurebus weer verder aangevuld in de 85e minuut. Gert Barneveld, net terug van een langdurige knieblessure, moest deze het veld verlaten met naar het zich laat aanzien een zelfde blessure welke hem ruim 2 maanden aan de kant heeft gehouden. Ondanks deze teleurstelling bleef Wilsum geconcentreerd en gedreven voetballen wat in de 85e minuut werd beloond met de 3-2. Gerjan Sollie wist Wiljan van Zuthem te bereiken die zijn eerste van het seizoen maakte door keeper Stuifzandt te passeren en met nog een paar minuten op de klok een gelopen wedstrijd weer een nieuwe wending wist te geven. Wilsum ging op zoek naar de 3-3 en Voorwaarts ging achteruit lopen, wellicht zich zelf al 3 punten rijker gerekend. In de laatste speelminuut gaf de goed leidende scheidsrechter Assink op de middenlijn een vrije trap voor Wilsum.

De voor de geblesseerde Barneveld ingevallen Johnny de Velde Harsenhorst zag als enige dat keeper Stuifzandt van Voorwaarts ver voor zijn doel stond en nam de vrije trap snel. Keeper Stuifzandt probeerde op tijd terug te zijn wat niet lukte maar, zoals zo vaak in de voetballerij, het geluk is met de winnende ploeg. De paal bracht Voorwaarts redding waar keeper Stuifzandt kansloos was en Johnny de Velde Harsenhorst net niet de man van de wedstrijd werd. Na dit curieuze moment floot scheidsrechter Assink voor het einde van de wedstrijd. Voorwaarts nam de felicitaties in ontvangst, Wilsum (weer) de complimenten voor het getoonde spel en inzet maar ging het weer zonder punten de bus in richting het mooiste dorp aan de IJssel, maar met de wetenschap dat het gat met HTC niet groter is geworden en nacompetitie nog steeds binnen de mogelijkheden ligt.

Zaterdag 8 februari is er een inhaal/bekerprogramma. Wilsum oefent dan in Wilsum tegen SEH uit Heerde. Aanvang van dit duel is 14.30 uur.
Opstelling Wilsum: Johnny Mulder, Demian Bos, John Veenstra, Gert Barneveld (Johnny de Velde Harsenhorst 80e), Erik Barneveld, Gerjan Sollie, Alwin van de Wetering, Jan van Spijker, Wiljan van Zuthem, Patrick Plette, William Kaminyoge (Bernard van Zuthem 65e).