HomeRegiosportWilsum krijgt geen loon naar werken tegen Lutten

Wilsum krijgt geen loon naar werken tegen Lutten

-

Opstelling Wilsum: Johnny Mulder, Johnny de Velde Harsenhorst, John Veenstra, Erik Barneveld, Alwin van de Wetering, Henri van de Wetering, Jan van Spijker, Gertjan Sollie, Jurre Heldoorn (75e Bernard van der Kamp), Wiljam van Zuthem, Sonke de Velde (72e Arjen Boeve).

De laatste uitwedstrijd van Wilsum in en tegen Lutten kon wellicht op voorhand worden afgedaan op papier in de beleving van velen aangezien Wilsum al gedegradeerd was uit de 3e Klasse C. Na afloop waren alle aanwezige toeschouwers het er over eens dat Wilsum zich niet als een al gedegradeerde ploeg naar de slachtbank had laten leiden en Lutten heel, heel goed weg was gekomen met een 1-0 overwinning en dit niet verdiend was gezien het spelbeeld en verdeling van kansen maar meer te maken had met 2 cruciale beslissingen van scheidsrechter Floors uit Neede.

WilsumVoorafgaand aan het duel had Lutten middels verschillende uitlatingen aangegeven aan het doelsaldo te willen werken tegen het al gedegradeerde Wilsum. Altijd een gevaarlijk iets om wat „hoog te paard” te gaan zitten of de spreekwoordelijke beer al (verbaal) te hebben voorkocht voor deze geschoten is. Wilsum had zich in ieder geval voor genomen waardig afscheid te willen nemen van de 3e Klasse en ging met deze instelling het veld op in Lutten. Coach Stoffer van Wilsum had zijn team op een aantal plaatsen aangepast ivm blessures en of andere redenen van afwezigheid. Zo stond spits Sonke de Velde weer in de basis en was Alwin van de Wetering weer opgenomen in de 11 die starten voor Wilsum. Zoals het hele seizoen kampt Wilsum met veel blessureleed. Voor de wedstrijd tegen Lutten was hier Patrick Plette bij gekomen. Om klokslag 14.30 werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Floors.

8

Het bleek al snel na aanvang een open duel te worden waarbij beide teams opzoek gingen naar de aanval en er kansen voor beide teams waren door de hele wedstrijd heen. Veel schermutselingen voor beide doelen waarbij beide keepers regelmatig konden laten zien waarom ze de 1e keus waren. Al in de 1e minuut moest keeper Mulder van Wilsum reddend optreden na slap ingrijpen van de verdediging van Wilsum in een 1 op 1 situatie. Wilsum was gewaarschuwd dus. In de 3e minuut was het Gertjan Sollie die Wiljam van Zuthem de diepte instuurde. Op zijn voorzet hieruit volgend kwam Sonke de Velde net een teen lengte tekort om deze binnen te tikken. Zo had het binnen 4 minuten al 1-1 kunnen staan in dit duel.

In de 9e minuut was het een aanvaller van Lutten die vrij kon inkoppen maar dit zeer matig deed waardoor ook deze mogelijk verloren ging. In de 12 minuut werd een kopbal van Lutten onderschept door Jurre Heldoorn die goed Wijam van Zuthem wist te bereiken die op zijn buurt door de verdediging van Lutten slalomde. Wederom wist Sonke de Velde de bal niet langs doelman Timmer van Lutten te krijgen. Uit de hieruit ontstane counter van Lutten moest keeper Mulder van Wilsum moedig ingrijpen een achterstand te voorkomen. Een aantrekkelijk en open duel voor de toeschouwers was het resultaat derhalve waarbij het altijd opvallend is te moeten constateren dat wanneer de verwachtingen hoog zijn om met ruime cijfers te winnen er dan wordt gezegd dat, in dit geval, Lutten slecht speelde. Feit was dat Lutten simpelweg niet beter kon deze middag en Wilsum goed partij gaf met veel inzet, arbeid en strijdt en er in ieder geval deze middag geen groot verschil te merken was op het veld tussen een nummer 4 en nummer laatst op de ranglijst.

7

In de 23e minuut had Wilsum op een voorsprong moeten komen. Een foute terugspeelbal van Lutten werd onderschept door Wiljam van Zuthem die alleen op keeper Timmer van Lutten kon afgaan maar faalde in de afwerking en de bal naast werkte. In de 30e minuut nam scheidsrechter een beslissing welke cruciaal bleek voor het uiteindelijke resultaat deze middag in Lutten.

Een hard in gebrachte bal rand 16 meter kwam ongelukkig op de elleboog van verdediger Veenstra van Wilsum die op geen enkel ander wijze dit had kunnen voorkomen anders dan niet te beschikken over armen en ellebogen… Scheidsrechter Floors besloot tot het geven van een strafschop welke onberispelijk werd binnen geschoten door Frank Altena van Lutten. Een dubieuze beslissing maar een voorsprong voor Lutten. Helemaal als in de 39e minuut Wijam van Zuthem na een slalom in de 16 meter van Lutten door een verdediger duidelijk onderuit wordt gehaald en scheidsrechter Floors Wilsum een 100% strafschop onthoud. Noem het hoe men het wil noemen maar het viel moeilijk te negeren dat een hoog genoteerde ploeg vaak het voordeel geniet boven een laag genoteerd team en dergelijke beslissing zelden in het voordeel van een laag genoteerd team uitvallen….. Met een 1-0 voorsprong voor Lutten werd de rust bereikt.

6

De 2e helft ging verder waar de 1e helft eindigde. Een open duel met veel kansen en mogelijkheden voor beide teams. Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat Lutten over het gehele duel wellicht het beter voetbal liet zien maar Wilsum hier als team een sterk collectief tegen overzette en met het vizier naar voren speelde en met de spirit speelde dat het niets te verliezen had, wat ook het geval was. Hierdoor had Lutten het lastig deze middag en liep het gaande weg meer tegen zich zelf te voetballen dan als team tegen Wilsum. Tussen de 60e en 90e minuut waren er verschillende grote en kleine kansen voor beide teams. Lutten had wellicht de grootste kans in de 86e minuut het duel te kunnen beslissen. Voor een leeg doel wist een speler van Lutten de bal vanaf 11 meter niet in het doel maar tegen de paal te spelen wat illustreerde dat, ander dan wellicht de trainer van Lutten Plessen deze middag gezien meende te hebben gezien, Lutten geen hoogvlieger was deze middag en zomaar van Wilsum had kunnen verliezen en men wellicht in Luttenmet iets meer realiteit moet gaan inzien in waar men staat nu dan denkt te moeten staan wellicht, ook naar een tegenstander zou dit respect voller zijn.

5

Illustratief voor Wilsum dit seizoen was wellicht de laatste 5 minuten van het duel tegen Lutten. Een voorzet van Henri van de Wetering stuiterde binnenkant paal weer het veld in waar 3 van dergelijke situaties deze competitie tegen Wilsum allemaal het doel van Wilsum in stuiterde, en een solo van wederom Wiljam van Zuthem in de 16 meter waar deze weer onrechtmatig werd gehinderd door een tegenstander waar de scheidsrechter van dienst nogmaals besloot het door de vingers zien in het voordeel van Lutten. Lucky Lutten zeg maar die 3 punten mogen bijschrijven maar in woord en gebaar niet aangeven blij te zijn met deze overwinning waar Wilsum zonder punt de bus instapte richting Wilsum maar dit met veel, veel meer waardigheid deed met een nederlaag op zak dan Lutten met de 3 punten bijgeschreven op de ranglijst en men in Lutten nog mag hopen op nacompetitie voor promotie evt naar de 2e Klasse.

4

Zaterdag 10 mei wacht de laatste wedstrijd dit seizoen voor Wilsum in competitieverband, thuis op Sportpark De Wijde Blik tegen Hardenberg’85. Hardenberg kan zich op gaan maken voor de na-competitie met een periode op zak en zal wellicht met deze wetenschap deze wedstrijd willen gebruiken ter voorbereiding hierop waar Wilsum waardig een jaar 3e Klasse wil afsluiten en het eerdere treffen tegen Hardenberg uit wil rechtzetten waar het kansloos met 7-0 verloor. De wedstrijd start om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Munster.