Wilsum mist aansluiting met de subtop naar nederlaag tegen NVB.

Wilsum heeft zaterdag slechte zaken gedaan. De oranjehemden verloren met 1-4 van Noord Veluwe Boys en moeten nu een gaatje laten met de bovenste ploegen. De thuisploeg begon voortvarend en stond binnen een minuut al op voorsprong en in het eerste kwartier had de ploeg uit kunnen lopen. Na de stormachtige openingsfase namen de gasten het heft in handen. De gasten draaiden de achterstand om in een 1-2 voorsprong en in het laatste kwartier liep men uit tot 1-4. Door deze nederlaag gaat NVB over Wilsum heen in de stand op de ranglijst en staat Wilsum inmiddels 6 punten achter op nummer 4 ‘s-Heerenbroek.

2016-11-12-wilsum-tegen-nvb-4

Na de spectaculaire overwinning van vorige week tegen Zalk (4-3) wist Wilsum dat men met een overwinning zaterdag goede zaken kon doen in de stand op de ranglijst. De overwinning van vorige week kreeg pas echt betekenis als er ook  gewonnen zou worden van NVB. De ploeg uit Hattemerbroek begon niet al te best aan de competitie, maar de laatste weken is de ploeg uitstekend in vorm en werden er veel overwinningen geboekt. Wilsum wist dus al op voorhand dat het een lastig karwei zou worden.
Wilsum kende een droomstart. NVB ging in de aanval, maar Wilsum kon achterin de bal wegwerken. Jan van Spijker kon de bal verlengen op Sonke de Velde. De Velde lag op snelheid, nam de bal mee en tikte de bal beheerst langs de goalie: 1-0. Een ideale start voor de oranjehemden. In het eerste kwartier had Wilsum de overhand. NVB had veel moeite met Wilsum en met name met de snelle voorhoedespelers. Diverse malen kon Wilsum de snelle De Velde wegsturen, maar diverse malen werd hij ook teruggefloten wegens buitenspel. Na zo’n 10 minuten spelen stak de assistent-scheidsrechter weer de vlag omhoog, maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen. De Velde ging op de doelman af, maar koos voor een lob. Helaas ging deze inzet ruim over. Even later kreeg Jurre Heldoorn een goede kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een te korte terugspeelbal kon Heldoorn zijn voet tegen de bal zetten, maar zijn inzet ging naast. Vlak na deze kans moest Heldoorn de strijd staken. De jonge aanvaller raakte geblesseerd aan de knie en kon niet verder. Robin Mijnheer was zijn vervanger. Door het uitvallen van Heldoorn en het inbrengen van Mijnheer veranderde Wilsum van samenstelling: van 4-3-3 naar 4-4-2. Na deze wijziging kantelde de wedstrijd. Wilsum was zoekende en NVB kwam meer en meer aan voetballen toe. De eerste kans voor NVB was direct raak al is de vraag of dit doelpunt goedgekeurd had mogen worden. De linksbuiten van de gasten kwam helemaal naar binnen en werd niet goed verdedigd. Hij gaf een hoge bal over de defensie heen. Bij Wilsum werd er niet meegelopen met de man, de bal werd breed gelegd en simpel in het lege doel getikt. De assistent-scheidsrechter stak de vlag omhoog voor buitenspel, aangezien de doelpuntenmaker in buitenspelpositie stond toen de steekpass werd gegeven. Maar de scheidsrechter legde uit dat na het balletje breed er een nieuwe situatie was ontstaan en dus keurde hij de treffer wel goed. Na deze gelijkmaker werd NVB steeds sterker. De ploeg had voorin een aantal handige spelers en Wilsum had hier veel moeite mee. Na een half uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Patrick Plette wilde een crosspass geven, maar waar dit eerder een paar keer lukte, ging dit nu mis. NVB ving de bal op en met een lange bal werd de spits weggestuurd. John Veenstra begon met een voorsprong aan het sprintduel, maar uiteindelijk kwam de spits eerder bij de bal. Vervolgens tikte hij de bal in de verre hoek: 1-2. Na deze treffer werd geen van beide ploegen nog echt gevaarlijk in het eerste bedrijf. Zo gingen de ploegen de rust in met een 1-2 stand op het scorebord.

Aan het begin van de tweede helft was Wilsum de betere ploeg, maar gevaarlijk voor de goal werd men niet. NVB loerde op de counter met de snelle voorhoedespelers. Maar NVB ging teveel mee in het spel met Wilsum. Wilsum koos veelvuldig voor de lange bal. Teveel spelers waren in balbezit onzichtbaar en leken niet mee aan het spel te doen, waardoor Wilsum haast werd gedwongen de lange bal te spelen. Hieruit ontstond weinig gevaar. NVB was de betere ploeg, maar met de 1-2 stand op het scorebord was nog van alles mogelijk. Wilsum ging meer en meer risico nemen en zo kreeg NVB steeds meer mogelijkheden om toe te slaan in de omschakeling, maar men speelde deze situaties vaak niet goed uit. Na 70 minuten moest Wilsum wederom noodgedwongen wisselen. Na een botsing tussen Gert Jan Sollie en een speler van NVB kon Sollie niet verder en moest hij naar de kant. William Kaminyoge kwam voor hem in de ploeg. In het laatste kwartier wilde Wilsum alles op alles zetten om de gelijkmaker te forceren en misschien nog wel de overwinning te stelen, maar NVB besliste het duel. Na een hoekschop kon doelman Bolt de bal vangen, maar helaas liet hij de bal weer los. De spits was zeer attent en tikte binnen: 1-3. Na de 1-3 moest Wilsum nog meer risico nemen om nog een puntje te pakken. Men ging achterin één op één spelen en met een extra middenvelder spelen. Job Kragt kwam nog in het veld voor Erik van Regteren. Wilsum speelde al het gehele duel de lange bal en hier ging men in de laatste minuten vrolijk mee verder in de hoop nog gevaar te stichten, maar dit was niet het geval. NVB counterde in de absolute slotfase nog naar 1-4. Hierna klonk het eindsignaal. Een zure, maar verdiende nederlaag voor Wilsum. De ploeg krijgt veel goals tegen en ook vandaag moest men weer 4 tegendoelpunten slikken. Behoudens het eerste kwartier wist de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk te worden. NVB hield Wilsum lang in leven, maar in de slotfase liep men uit naar 1-4.