HomeRegiosportWilsum onnodig in blessuretijd het schip in tegen Kampen.

Wilsum onnodig in blessuretijd het schip in tegen Kampen.

-

wilsum23-11

Kampen – Wilsum was het affiche afgelopen zaterdag op Sportpark De Maten in Kampen. Een derby waarbij de verwachtingen hoog gespannen waren, ook gezien de stand op de ranglijst in 4C. Na afloop kon worden geconcludeerd dat het een derby van bedroevend niveau was van beide kanten en eigenlijk geen winnaar verdiende maar er wel een kreeg.

Wilsum liet de mogelijkheden onbenut die het in veelvoud kreeg de laatste 15 minuten en diep in blessuretijd wederom naïef verdedigde waar goaltjesdief Sabono van Kampen dankbaar gebruik van maakte.

Wilsum reisde met een schip aan geblesseerden en afwezigen af naar Kampen. Coach Stoffer kon niet beschikken over de geblesseerden Sonke de Velde, Johnny de Velde Harsenhorst en Jurre Heldoorn. Vwbt de laatste 2 ziet het er somber uit of deze voor de winterstop nog inzetbaar zijn voor Wilsum. Ook was Alwin van de Wetering afwezig en moest er nood gedwongen flink geschoven worden aan Wilsum kant. Een eerste basisplaats was derhalve weggelegd voor Robin Mijnheer die dit prima invulde een goed visitekaartje af gaf als rechtsback.

Het eerste half uur speelde Wilsum in een veel te laag tempo en zat er weinig beweging in het team. Kampen bleef betrekkelijk eenvoudig op de been en wist bij tijd en wijle op te duiken voor het doel van Wilsum. Beide teams hanteerden veelal de lange bal, mede omdat het veld in Kampen van een dramatisch niveau was en combinatievoetbal voor beide teams een onmogelijkheid leek. Die momenten dat Wilsum gevaarlijk kon worden bleek doelman Johnny Mulder, vorig seizoen nog bij Wilsum onder de lat, een grote sta in de weg deze middag naast het niet scherp zijn van de Wilsum voorwaartsen. Aan de andere kant bleek Wilsum doelman Ramon van de Wetering dit ook te zijn tot de 30e minuut. Van de Wetering moest op een diepe bal van Kampen ver zijn doel uitkomen en kon deze net voor de inkomende aanvaller van Kampen oppakken. Er was bij deze actie contact en icm het zware en zachte veld dusdanig ongelukkig dat de Wilsum goallie met knieklachten al snel in de wedstrijd vervangen moest worden met naar het zich laat aanzien een vervelende blessure, iets wat Wilsum er op dit moment niet bij kan gebruiken. Keeperstrainer en reservedoelman Gerhard Bolt nam zijn plaats in. Het restant van de eerste helft kabbelde gezapig naar het einde en na een paar minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Blok voor de thee-pauze.

In de tweede helft een zelfde beeld waarbij het tempo wellicht iets hoger lag dan in de eerste helft. Beide teams worstelde in het vinden van elkaar wat leidde tot weinig combinatievoetbal en of vloeiende aanvallen. Wilsum miste de overtuiging als ook scherpte en kwam met name op het middenveld loopvermogen te kort. Voorin werd de snelheid node gemist van De Velde die vaak dit seizoen hiermee een plaag is gebleken voor de verdediging van de tegenstanders. Gaandeweg de tweede helft nam Wilsum het initiatief over en creëerde het kansen die op dat moment van de wedstrijd deze naar de oranjehemden had moeten trekken. Kampen zakte weg en kon zich enkel richten op tegenhouden waarbij het keeper Johnny Mulder kon bedanken na afloop die tot 3-maal toe een 1 op 1 situatie wist te keren ten voordele van Kampen na inzetten van tweemaal Wiljan van Zuthem en eenmaal Henri van de Wetering.

De wedstrijd leek uit te monden in een terechte 0-0 uitslag, ondanks de mogelijkheden voor Wilsum in het laatste kwart tot in de 93e minuut waar Wilsum niet resoluut uitverdedigde. In plaats van de bal richting de Duckside van buurman Dos te knallen leed voorstopper John Veenstra balverlies halverwege eigenhelft. Kampen rook haar kans en schakelde snel om over rechts. De hier uit komende voorzet werd perfect tegendraads binnengekopt door de sterk spelende spits Sabono die hiermee Kampen meer bezorgde dan het wellicht verdiende waar anderzijds Wilsum zich wellicht te kort deed door drie 100% kansen onbenut te laten kort hiervoor. De 2-0 viel in de 97e minuut. Een vrijeschop vanaf rechts werd door iedereen en alles gemist en rolde onaangeroerd het doel. Ook hier zag de verdediging van Wilsum als ook doelman Bolt er niet goed uit maar het echte kwaad was al geschied in de 93e minuut voor Wilsum.

Door deze nederlaag is er geen aansluiting met de middenmoot voor Wilsum maar verblijft het met ‘s-Heerenbroek, VSW en Kampen in de onderkant van het “rechter-rijtje”, al staat het in 4C kort op elkaar en kan het bij een evt winst volgende week thuis tegen middenmoter WZC Wapenveld wellicht weer wat klimmen. Deze wedstrijd vangt om 14.30 uur aan op Sportpark De Wijde Blik in Wilsum en wordt geleidt door scheidsrechter Hamstra.

Opstelling Wilsum: Ramon van de Wetering (30e Gerhard Bolt), Robin Mijnheer, John Veenstra, Rene Dorgelo, Erik Barneveld, Patrick Plette, Jan van Spijker, Gert Jan Sollie, Machiel Kanis, Wiljan van Zuthem en Henri van de Wetering.