Wilsum pakt 3 punten uit bij Wijthmen

-

Wilsum

Wythmen – Wilsum, een duel wat al sinds mensenheugenis op de voetbalkalender staat en even zo vaak een spannend verloop kent zoals ook afgelopen zaterdag op Sportpark De Elshof in Wijthmen.

De thuisploeg kende een goede periode tot afgelopen zaterdag met 4 overwinningen op rij. Wilsum had van de laatste 4 duels er 2 gewonnen en wilde de goede prestatie tegen SEH (4-3 winst) doortrekken tegen het jonge elftal van Wijthmen. Coach Jan Stoffer van Wilsum had zijn elftal op 2 plaatsen gewijzigd tov de wedstrijd tegen SEH. Erik Barneveld speelde op de positie van voorstopper ipv John Veenstra. Johnny de Velde Harsenhorst nam de plaats in als linksback. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr Kardijk uit Rijssen.

DSC02027

Al vroeg in de wedstrijd kwam Wijthmen op een 1-0 voorsprong. Een voorzet in de 3e minuut vanaf links werd door De Velde Harsenhorst verkeerd beoordeeld en ongelukkig achter eigen doelman Van de Wetering in het eigen doel gewerkt. Wederom een vroege achterstand voor Wilsum. Het duel ging de gehele wedstrijd gelijk op met af en toe een betere fase voor een van beide teams. Zowel Wijthmen als Wilsum beseften dat bij een overwinning het aanhaken was voor Wijthmen bij de bovenste 5 en voor Wilsum aanhaken bij de middenmoot in 4C, waar ieder team van iedereen kan winnen zo is gebleken uit de eerste 8 wedstrijden. In de 7e minuut werd een voorzet van Henri van de Wetering ingekopt door Gert Jan Sollie maar door een Wijthmen verdediger van de doellijn gehaald en zo Wijthmen op een 1-0 voorsprong hield. In de 13e minuut kwam als nog de gelijkmaker op het bord voor Wilsum. Een Corner van Rene Dorgelo werd met het hoofd verlengd door Jurre Heldoorn, voor de voeten van Henri van de Wetering die vanaf hoek 16 meter uithaalde, onhoudbaar voor de doelman van Wijthmen.

DSC02017

Na deze gelijkmaker nam Wijthmen iets meer de regie over het duel in handen door met name het middenveld te beheersen vanwaar de snelle en behendige voorhoede spelers konden worden bereikt die regelmatig de Wilsum verdediging terug drong tot in de eigen 16-meter. Wijthmen speelde met 1 diepe spits met een snel aansluitend middenveld van 5 man. De 1e helft had Wilsum het hier lastig mee en konden de oranje voorwaartsen niet goed worden bereikt waardoor Wijthmen tussen de 15e en 35e minuut de bovenliggende partij was. Wijthmen kon dit uitbuiten door in de 21e minuut de 2-1 aan te tekenen, al had het hier de helpende hand van laatste man Van de Wetering voor nodig die de bal te lang bij zich hield net voor eigen 16-meter en verspeelde aan een Wijthmen aanvaller die een vrijstaande medespeler de gelegenheid kon geven alleen voor keeper Ramon van de Wetering te verschijnen en deze goed wist te passeren. Naïef verdedigen van Wilsum wat de ploeg op wederom een achterstand bracht.

DSC01995

Wilsum nam na een half uur het heft weer meer in handen en wist Wijthmen beter op eigen helft vast te zetten middels aanvallen over de flanken van Sonke de Velde en Henri van de Wetering en goede aansluiting van de middelste linie. In de 43e minuut leidde dit tot de terechte gelijkmaker. Jurre Heldoorn kon de bal op het middenveld oppikken en een assist geven op Henri van de Wetering die zeer fraai van net buiten de 16-meter de bal in kruising schoot, onhoudbaar wederom voor de Wijthmen doelman. Met deze stand werd de rust bereikt en lag het duel open voor het restant van de wedstrijd en was het lastig een mogelijke winnaar aan te wijzen op dat moment.

DSC01989

De 2e helft kende een zelfde verloop, beide teams die aan elkaar gewaagd waren en voor de winst speelden. Gezegd moet worden dat Wijthmen de beter uitgespeelde kansen wist te creëren de 2e helft waarbij doelman Van de Wetering van Wilsum de ploeg van Stoffer een paar maal in de wedstrijd hield met goede save’s, naast slordig omgaan met de kansen door Wijthmen spelers. Wilsum wist ook regelmatig voor het doel van Wijthmen op de te duiken waar het ontbrak aan geluk en of scherpte en mogelijkheden voor Heldoorn en Sollie naast gingen of gekeerd werden door de Wijthmen doelman. In de eindfase van het duel werd duidelijk dat wie het eerst scoorde de wedstrijd naar zich toe zou trekken. De laatste 10 minuten leek Wilsum het betere van het spel te hebben of meer kracht over te hebben voor een eindspurt. In de 89e minuut werd dit uitbetaald voor het team van Jan Stoffer. Waar een minuut eerder Jurre Heldoorn een voorzet van Rene Dorgelo nog tegen de keeper aan schoot wist de jonge aanvaller in de laatste minuut van het duel wel het doel te treffen wat Wilsum de 3 punten opleverde. Wederom was het Dorgelo die de bal vanaf rechts voor het doel bracht en Heldoorn wist te vinden in het woud van benen en spelers die van dichtbij binnen kon tikken. Waar eerder deze competitie Wilsum in de slotfase een overwinning liet glippen en of tegen een nederlaag aan liep in de laatste minuut was het geluk nu aan de zijde van de oranje hemden. In de resterende minuten blessuretijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar en werden de punten mee genomen naar Wilsum. Wilsum staat na deze overwinning 10e en heeft aansluiting bij de middenmoot die begint met WZC op plaats 5 met 16 punt en kan derhalve weer naar boven kijken, ook gezien het getoonde spel.

DSC01986

Zaterdag 15 november speelt Wilsum een vriendschappelijke wedstrijd thuis op Sportpark De Wijde Blik tegen 3e Klasser SCD Dedemsvaart. Dit duel vangt om 14.30 uur aan. Zaterdag 22 november mag het op bezoek in Kampen om een van de 3 IJsselderby’s die er zijn in de 4e Klasse te spelen tegen v.v.Kampen. Na geen goede start is Kampen de laatste weken wat terug gezakt en staat het team van coach Ten Hove op een 12e plaats met 10 punten, 1 punt minder dan Wilsum. Wederom een belangrijke wedstrijd voor beide teams waar het weer gaat om afhaken of aanhaken. Het duel in Kampen staat 22 november onder leiding van Dhr Blok.

Opstelling Wilsum: Ramon van de Wetering, Patrick Plette, Erik Barneveld, Alwin van de Wetering, Johnny de Velde Harsenhorst (52e Bart Riezebos), Rene Dorgelo, Jan van Spijker, Gert Jan Sollie, Sonke de Velde (75e Wiljan van Zuthem), Jurre Heldoorn en Henri van de Wetering.