Wilsum pakt in blessuretijd volle buit tegen Kampen

Wilsum heeft ook de tweede thuiswedstrijd in competitieverband gewonnen. Tegen Kampen waren de oranjehemden de betere partij, maar moest men heel lang wachten op de beloning. Uiteindelijk was Diederik Folkers het goudhaantje aan de kant van de oranjehemden. De invaller schoot in blessuretijd raak met een sublieme voetbeweging. Zo greep de ploeg van trainer Maikel Hondebrink de 3 punten en staat het na 4 duels op 7 punten en een prima 5e plek.

wilsum-tegen-kampen-3
Wilsum is redelijk begonnen aan het seizoen. Bij VSW werd een punt gepakt, thuis tegen HTC werd gewonnen en tegen Reaal Dronten voetbalde Wilsum een uitstekende eerste helft, maar ging het in de tweede helft compleet mis. Leren van de tweede helft en het niveau van de eerste helft weer oppakken, dat was het devies voor vandaag. Kampen had de eerste 2 duels verloren, maar wist vorige week knap te winnen tegen CSV ’28. De thuisploeg was vooraf goed ingelicht door doelman Johnny Mulder die vorig jaar nog het doel verdedigde van de Kampenaren. Wilsum koos ervoor om Kampen direct vast te zetten om zo in de duels te komen, want daarin is men nauwelijks te kloppen.

Wilsum had vooraf afgesproken om van meet af aan Kampen vast te zetten en de duels te winnen. Dit lukte uitstekend. Vanaf het eerste fluitsignaal was Wilsum de bovenliggende partij. De bal ging af en toe heel aardig rond, maar de voorzet liet vaak te wensen over. Wanneer Kampen de bal had, zette Wilsum meteen druk en vaak kwamen de spelers van Wilsum als winnaar uit de strijd wanneer er een duel met een speler van Kampen moest worden uitgevochten. Ook de tweede bal was vaak voor Wilsum. In het eerste kwartier leverde dit Wilsum 2 aardige kansen op. Eerst was het Erik van Regteren die vanaf een meter of 20 fraai uithaalde, maar de redding van de doelman van Kampen was nog fraaier. Uit de hoekschop die hierop volgde kopte Gert Jan Sollie van dichtbij in de handen van de goalie. Wilsum bleef de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar heel veel kansen leverde dit niet op. In het eerste kwartier waren Van Regteren en Sollie nog het dichtst bij een treffer, maar in het vervolg van de eerste helft kreeg Wilsum nauwelijks kansen. Voor Kampen gold hetzelfde. De Kampenaren maakten een matige indruk en kregen in de eerste helft één grote mogelijkheid. Op slag van rust kregen de Kampenaren een hoekschop te nemen. De bal werd op doel gekopt en Mulder leek kansloos, maar gelukkig was Robin Mijnheer zeer attent en haalde hij de bal van de doellijn af. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

wilsum-tegen-kampen-5

Ook aan het begin van het tweede bedrijf was Wilsum de betere ploeg. De kopsterke Van Spijker kreeg een aardige mogelijkheid, maar hij kon zijn kopbal niet genoeg richting meegeven. Even later ging Jurre Heldoorn met hoge snelheid op het doel af, maar zijn inzet kon net worden geblokt. Maar net als in de eerste helft was Wilsum wel de betere ploeg, maar werden er niet veel kansen afgedwongen. Maar ook Kampen werd nauwelijks gevaarlijk. De verdedigers van Wilsum speelden uitstekend en wonnen de meeste duels en controleur Gert Jan Sollie stond vaak zodanig gepositioneerd dat hij veel ballen kon onderscheppen. De kans die Kampen kreeg kwam dan ook opnieuw uit een hoekschop. De bal werd op doel gekopt, maar Johnny Mulder redde, in combinatie met Robin Mijnheer, bekwaam en in de rebound werd de bal wild over het doel geschoten. Zo ontsnapte Wilsum aan een onverdiende achterstand. In het laatste kwartier kwam Diederik Folkers in het veld voor Jurre Heldoorn. Folkers is enorm snel en trainer Hondebrink probeerde met Folkers in de spits te loeren op een counter. Beide ploegen hadden eigenlijk niets aan een punt en dus gingen beide ploegen op jacht naar een treffer. Kampen leek de meest gelukkige ploeg te zijn. Na een inworp en onachtzaamheid in de defensie bij Wilsum kreeg de verdediger van Kampen een enorme kans, maar vanaf een meter of 11 volleerde hij de bal naast het doel. Achteraf gezien een erg dure misser, want een paar minuten later kwam Wilsum op voorsprong. Jan van Spijker kon een lange bal van Patrick Plette verlengen. Diederik Folkers nam de bal mee en met een subtiele voetbeweging ging de bal met een boog over de doelman en in het netje: 1-0. Dolle vreugde bij Folkers, zijn teamgenoten, de technische staf en de supporters van Wilsum was het gevolg. Kampen had nog 4 minuten om iets terug te doen. Men kreeg nog een kans nadat Patrick Plette de bal niet over de zijlijn schoot, maar volgens de scheidsrechter een overtreding maakte. Wederom was het Gert Jan Sollie die de voorzet wist weg te werken en daarna klonk het eindsignaal. Wilsum boekte een verdiende overwinning. De oranjehemden beschikken over minder individuele kwaliteit dan de tegenstander, maar Wilsum was een strijdend collectief en dit kon niet worden gezegd van Kampen. De belangrijke 3 punten waren voor Wilsum en zo houdt de ploeg aansluiting bij de bovenste ploegen.
Volgende week wacht Wilsum een zwaar duel. In Swifterbant neemt men het op tegen koploper Swift. Wilsum kwam vorig jaar nog op voorsprong bij Swift, maar toen verloor men uiteindelijk met 3-1. Toch wist men het de Swiftenaren heel lastig te maken en met de huidige vorm die Wilsum toont, moet dat ook aanstaande zaterdag weer mogelijk zijn.

Foto´s: Daan Anthony


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673