zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportWilsum roemloos ten onder in- en tegen Bergentheim

Wilsum roemloos ten onder in- en tegen Bergentheim

-

P1160630Uit naar Bergentheim, altijd lastig voor Wilsum, zeker als dit team na de winterstop enkel winstpartijen op de mat heeft gelegd en in de race is voor een periodetitel. Alsof Bergentheim onder “normale” omstandigheden al niet lastig genoeg is werd coach Stoffer van rode lantaarn drager in 3C Wilsum ook geconfronteerd met een half elftal geblesseerden en geschorsten na vorige week en was het puzzelen geblazen alle posities ingevuld te krijgen. Naast de langdurig geblesseerde Gert Barneveld, Wim van Spijker en Gerard Verheek kwamen hier Jurre Heldoorn, Patrick Plette en Erik Barneveld bij na vorige week tegen SCD en was Sonke de Velde geschorst ivm zijn 4e gele kaart. Vervangers waren voorin William Kaminyoge en Wiljan van Zuthem. Achterin was Demian Bos terug van vakantie en was er een basisplaats voor Harry Nieuwenhuis. Naast Bernard van Zuthem namen Robin Mijnheer en Hilco Plette plaats op de bank als veldspelers en Gerhard Bolt als 2e keeper. Oudgediende Plette wist zich te herinneren dat ruim 9 jaar geleden hij als 1e elftal speler ook op bezoek bij Bergentheim was geweest en er hier een 0-0 als resultaat mee werd genomen naar Wilsum wat, voor zover bekend, het laatste treffen was tussen beide verenigingen op Bergentheimer grond.

P1160631

Om exact half 3 werd er afgetrapt op het fraaie complex Moscow van Bergentheim. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr De Velde uit Hardenberg, geen onbekende voor Wilsum. De Velde was een van de grensrechters tijdens het 2e promotie/degradatieduel afgelopen seizoen van Wilsum op eigen veld tegen SVVN, wat Wilsum in de 3e Klasse deed belanden.

Het duel begon van beide kanten afwachtend waarbij het opvallende was dat Bergentheim in het begin 5 en soms 6 spelers achterop hield, alsof men er niet gerust op was. De eerste 10 minuten waren dan ook weinig sprankelend en bracht weinig gevaar voor beide doelen. In de 11e minuut was er het eerste gevaar voor het doel van Wilsum. Een ingooi van Wilsum op de helft van Bergentheim leidde tot balverlies waar in de snelle omschakeling te rappe linksbuiten van Bergentheim Wevers gevonden werd die alleen op keeper Mulder af kon gaan. Deze redde goed en behoede Wilsum voor een achterstand. Deze kwam er alsnog niet lang na de eerste mogelijkheid. In de 13e minuut werd een afgeslagen bal vanaf een meter of 25 hard in de linkerbenedenhoek binnen geschoten door laatste man Eggengoor van Bergentheim, bijna identiek aan het doelpunt wat deze nestor van Bergentheim maakte in Wilsum afgelopen najaar. Wilsum, gewend aan tegenslagen en achterstand dit seizoen, ging niet bij de pakken neer zitten en zocht de aanval en bleef druk zetten op de laatste linie van Bergentheim. Goed doorjagen van Wiljan van Zuthem op linksback Merjenburgh van Bergentheim leverde hem de bal en vrije doorgang naar keeper Pullen op van Bergentheim. In de 1 op 1 situatie faalde Van Zuthem niet en bracht deze de stand in de 18e minuut weer op gelijke hoogte.

P1160635

Lang kon Wilsum niet genieten van deze opsteker. Een makkelijk gegeven vrije trap rand 16-meter werd in de 20e minuut hard binnen geschoten door Bergentheim. Aangemerkt moet worden dat of de muur of de keeper van Wilsum niet goed stond en Bergentheim dit presentje met dank uitpakte en zodoende Wilsum weer op achterstand zette. Wilsum had in de 22e minuut de mogelijkheid om weer naast Bergentheim te komen. Een vrije trap werd goed vanaf links in de 16 gegooid door Johnny de Velde Harsenhorst, Wiljan van Zuthem legde de bal goed terug op Kaminyoge die op zijn beurt Henry van de Wetering wist te bereiken die net naast mikte. Een goede mogelijkheid die Wilsum had moeten benutten aangezien het wist niet veel kansen als deze zou krijgen tegen dit goed presterend Bergentheim.

In de 28e minuut kreeg Wilsum wederom een domper te verwerken. Bergentheim wist uit een aanval van Wilsum wederom snel om te schakelen via de rappe Wevers op links. Zijn voorzet werd eenvoudig binnengetikt door een van de mee opgekomen spitsen van Berghentheim. Ondanks dat Wilsum niet echt de mindere was in het duel tot dan toe keek het tegen een 3-1 achterstand aan wen wist de formatie van coach Stoffer dat het wederom een lastige klus werd deze middag. Kort voor rust kwam de mokerslag voor Wilsum. Een als voorzet bedoelde bal vanaf rechts werd, gedragen door de wind, zo maar de kruising in gewaaid, onhoudbaar voor keeper Mulder van Wilsum. Een doelpunt als dit, gemaakt in de ere divisie, zou de hele wereld over zijn gegaan zo fraai maar ook onbedoeld wellicht het zo te doen. Dit nam niet weg dat Wilsum de rust bereikte met een 4-1 achterstand en men alle illusies en gedachtes op wellicht een punt of meer in de spreekwoordelijke ijskast kon zetten.

P1160641

Bij aanvang 2e helft werd Gertjan Sollie vervangen door Bernard van Zuthem. Sollie had op de training de week voorafgaand een enkelblessure opgelopen en kon niet verder. Kaminyoge zakte een linie en ging rechts op het middenveld spelen. Alwin van de Wetering ging van rechts midden naar centraal midden naast aanvoerder Van Spijker. Voorin stonden nu de gebroeders Van Zuthem.
Wilsum wist de 2e helft Bergentheim redelijk op afstand te houden waarbij opgemerkt dat met een 4-1 voorsprong Bergentheim eea wat eenvoudiger oppakte. In de 51e minuut was Wilsum dicht bij een 4-2 stand. Vanaf eigen helft schoot De Velde Harsenhorst op het doel van Bergentheim nadat deze gezien had dat keeper Pullen ver voor zijn doel stond. Trof De Velde Harsenhorst tegen Voorwaarts in een zelfde situatie nog de paal, nu ging de bal rakelings over. Curieuze momenten waren er in de tweede helft te over. Zo verving Nieuwenhuis van Wilsum tijdens het spel zijn gescheurde slidingbroekje. Dit ging goed tot dat Bergentheim de bal veroverde op Wilsum en richting het doel van keeper Mulder ging. Met een been in het slidingbroekje en de rest van de broek in zijn hand verdedigde Nieuwenhuis kordaat om een verder achterstand te voorkomen. Dit leverde hem een luid applaus op van het publiek die deze ludiek ogende actie wel kon waarderen. In de 58e Minuut was het keeper Mulder het die het publiek wist te vermaken. Een voorgegeven bal kon eenvoudig worden opgepakt echter besloot de sluitpost van Wilsum de bal weg te schieten. Dit gebeurde dermate gecompliceerd dat de bal al krullende bijna achter hem in eigen doel verdween en maar ternauwernood tot hoekschop kon worden gewerkt. Niet de beste fase van Wilsum in de tweede helft.

P1160642

In de 74e minuut werd het alsnog 5-1 voor Bergentheim. Zeer matig uitverdedigen van Wilsum leidde wederom tot wat curieuze momenten voor het doel van Mulder waarbij Bergentheim de bal meerdere malen kon inbrengen en deze uiteindelijk al frommelend in het doel verdween. Debutant Robin Mijnheer, ingebracht voor Demian Bos, kon uiteindelijk de bal niet meer keren en zag deze tussen hem en de paal in het doel verdwijnen. Geklungel achterin bij Wilsum waar Bergentheim deze middag heel goed gebruik van maakte en duidelijk maakte waar deze middag de achilleshiel lag bij Wilsum. In de 80e minuut bracht Stoffer oudgediende en voor deze wedstrijd als wissel opgeroepen Plette. De 37 jarige oud speler van normaliter Wilsum 35+ wist bijna keeper Pullen nog te verschalken in de 88e minuut. Door goed doorgaan wist Plette de bal af te jagen van een van de verdedigers en deze over de wederom ver voor zijn doel staande keeper. De inzet van Plette ging echter net naast het doel van Bergentheim. In de extra tijd werd het nog 6-1. Een corner werd goed binnengekopt door Bergentheim, direct na de aftrap floot de goed leidende De Velde voor het laatst deze middag en was Bergentheim Wilsum een wedstrijd die maar 30 minuten echt een wedstrijd was en voor de rest een kwestie van tegenhouden voor Wilsum.
Omdat SVV verloor bij Edon en HTC de punten mee moest geven aan Voorwaarts blijft de situatie in 3C ongewijzigd. Wilsum blijft laatste met 3 punten achterstand op HTC en 7 op SVV. Uit de resterende 5 wedstrijden moet Wilsum minimaal 7 punt weten te halen en SVV geen. Alleen dan kan Wilsum hopen op promotie/degradatiewedstrijden. De eerste horde moet 5 april genomen worden als Wilsum op het eigen complex De Wijde Blik mede degradatiekandidaat HTC ontvangt. Bij winst blijft het een lastig verhaal, bij verlies is degradatie praktisch onontkoombaar. Deze wedstrijd staat onderleiding van scheidsrechter Klein Rot.

Opstelling Wisum: Mulder, Bos (68e Mijnheer), Nieuwenhuis, De Velde Harsenhorst, Veenstra, Van de Wetering, Sollie (45e Van Zuthem), Van Spijker, Van de Wetering, Van Zuthem, Kaminyoge (80e Plette).