Wilsum sluit eerste seizoenshelft af met puntendeling bij DKB

188

Wilsum heeft zaterdag een verdienstelijk resultaat geboekt tegen de huidige nummer 2 van de 4e klasse D, DKB. Het duel op De Krim eindigde in 3-3.

Wilsum kwam via Alwin vd Wetering en Gert Jan Sollie tot tweemaal toe op voorsprong. Nog voor de rust bogen de gastheren een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Vlak na rust kwam Wilsum via Patrick Plette op gelijke hoogte. Vervolgens was Wilsum de bovenliggende partij en kregen de oranjehemden ook de betere kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zo sluit Wilsum de eerste seizoenshelft af met een gelijkspel.

Na de goede resultaten van de afgelopen weken tegen Wijthmen en Kampen, waarin Wilsum liet zien bij vlagen heel aardig te kunnen voetballen, reisde Wilsum met vertrouwen af richting De Krim. Ook al moest men tegen de huidige nummer 2 van de ranglijst, een goed resultaat was zeker mogelijk. Na de overwinning van vorige week tegen Kampen (5-2) hield trainer Han Hanekamp zijn basiselftal intact. Dit betekende dat Chiel ten Hove plaatsnam onder de lat. De achterhoede werd gevormd door Diederik Folkers, Byco Hoff, Hidde de Kleine en Robin Mijnheer. Alwin vd Wetering, Patrick Plette en Erik van Regteren vormden het middenveld en de voorhoede bestond uit captain Gert Jan Sollie, Jan van Spijker en Daniel Niemeijer. Wim van Spijker, Sander van der Sluis, Jos Holtland en reservegoalie Jesse Riezebos namen plaats op de bank.​

Op het kunstgrasveld werd om half 5 afgetrapt. De thuisploeg probeerde zo snel mogelijk het initiatief te nemen. Men had de wind in de rug en wilde Wilsum vast zetten op eigen helft. Maar Wilsum speelde met vertrouwen en liet de bal goed rond gaan, waardoor van druk op het doel van Ten Hove geen sprake was. De thuisploeg werd met name gevaarlijk via lange ballen van achteruit op de balvaste spits of op de snelle vleugelaanvallers, maar Wilsum wist dit goed onschadelijk te maken. De eerste echte kans in de wedstrijd was meteen raak. Gert Jan Sollie legde de bal in het strafschopgebied breed op Patrick Plette. Hij kon de achterlijn halen en de bal voorzetten, daar stond Alwin vd Wetering klaar om de bal in het doel te tikken: 0-1. Lang kon Wilsum niet van deze voorsprong genieten, want een paar minuten later benutte de thuisploeg ook de eerste mogelijkheid. Een vrije trap werd uitstekend voor het doel geschoten en bij de tweede paal werd er hard raak gekopt: 1-1. De stand op het scorebord was weer in evenwicht en dit was het duel ook. Wilsum deed niets onder voor de thuisploeg. Na een half uur spelen was ook de tweede mogelijkheid van Wilsum raak. Hidde de Kleine slingerde een vrije trap het strafschopgebied in. Gert Jan Sollie had vervolgens een hele fraaie kopbal in huis en verschalkte de doelman met een soort lob-kopbal: 1-2.

Met deze stand leken beide ploegen de kleedkamers op te zoeken, maar vlak voor rust kantelde het duel volledig in het voordeel van de thuisploeg. Vlak voor rust werd het eerst 2-2, nadat een voorzet bij de tweede paal werd binnen getikt door de geheel vrijstaande linksbuiten: 2-2. Waar was Diederik Folkers om zijn man te bewaken? Het antwoord was voor iedereen duidelijk, behalve voor de arbiter. De linksbuiten maakte een overtreding op Folkers, waardoor de rechtsachter van Wilsum ten val kwam. Hierdoor kon de linksbuiten doorlopen en scoren. De arbiter stond met zijn rug naar deze situatie en kon dit dus niet waarnemen en dus werd het doelpunt goedgekeurd. Nog voor rust gaf Wilsum de voorsprong zelfs helemaal weg en werd het ook nog 3-2 voor de gastheren. Byco Hoff wilde een lange bal van achteruit wegwerken, maar trapte langs de bal. Hierdoor kon de spits oprukken naar het doel van Ten Hove. Op de eerste inzet had Ten Hove nog een antwoord, maar in de rebound werd hij kansloos gelaten: 3-2. Binnen een mum van tijd had Wilsum de 1-2 voorsprong weggegeven en stond het 3-2 voor de thuisploeg. Met deze stand zochten beide ploegen de warmte van de kleedkamers op.​

Ondanks de achterstand complimenteerde Hanekamp zijn spelers voor het vertoonde spel. Hij deelde mee dat er totaal geen verschil zichtbaar was tussen de nummer 2 van de ranglijst en de nummer 8. Wanneer Wilsum op dezelfde voet verderging dan was een goed resultaat zeker mogelijk.​

Wilsum begon uitstekend aan de tweede helft, men zette de thuisploeg direct onder druk. Hierdoor speelde de thuisploeg weer veelvuldig de lange bal, maar men moest de lange bal tegen de wind in spelen en hierdoor kwam de geel-zwarte formatie nauwelijks van de eigen helft af. Een minuut of tien na rust trok Wilsum, met een gelukje, de stand weer gelijk. Een indraaiende hoekschop van Patrick Plette werd door niemand aangeraakt en waaide zo het doel in: 3-3. Een gelukkige treffer, maar dat Wilsum langszij kwam was wel dik verdiend. Hierna bleef Wilsum de bovenliggende partij en werd men een aantal keer zeer gevaarlijk. Met name de voorzetten van de zijkanten waren gevaarlijk, maar helaas voor Wilsum kwam men vaak een teenlengte te kort om de bal in het doel te werken. Aan de andere kant moest Wilsum achterin scherp blijven, want met de snelle voorhoede van de thuisploeg lag een gevaarlijke counter constant op de loer. Dit deed Wilsum uitstekend. Men gaf weinig weg. Met nog 20 minuten te spelen kon Diederik Folkers niet verder. Hij had dusdanig last van de trap die hij in het eerste bedrijf had gekregen, waar de 2-2 uit viel, dat hij niet meer verder kon. Jos Holtland was zijn vervanger.​

Vlak na deze wissel kreeg Wilsum de kans om op voorsprong te komen. Na een fraaie aanval combineerden Jan van Spijker en Patrick Plette met elkaar in het strafschopgebied. Na een goede steekpass van Van Spijker op Plette kon hij de bal van dichtbij richting het doel afvuren, maar toen Plette uit wilde halen tikte hij de bal eerst weg met zijn linkerbeen, waardoor hij langs de bal heen maaide. Zo ging een grote kans op de voorsprong verloren. In het laatste kwartier bleef Wilsum sterker, maar echt grote mogelijkheden waren niet meer zichtbaar voor beide doelen. Wilsum wilde ook niet teveel risico nemen in jacht op de voorsprong, want dan kon men tegen een counter aanlopen en met lege handen De Krim moeten verlaten. Vlak voor het eindsignaal had Gert Jan Sollie nog een gevaarlijke voorzet in huis, maar ook nu kwamen Van Spijker en Plette net te kort om de bal in het doel te werken. Vlak hierna klonk het eindsignaal. Zo eindigde dit aantrekkelijke duel in een 3-3 gelijkspel. Zeker geen slecht resultaat voor Wilsum, maar er had meer in gezeten. ​
Toch stemde, na afloop, het vertoonde spel tot veel positiviteit bij Wilsum.

De oranjehemden beginnen steeds beter uit te voeren wat de technische staf wil en hierdoor begint Wilsum meer en meer punten bij elkaar te sprokkelen. Vorig seizoen sloot Wilsum het seizoen af met 17 punten, maar momenteel heeft de ploeg er al 15 verzameld. Wanneer Wilsum de opwaartse lijn vast kan houden dan gaan er de tweede seizoenshelft nog vele punten bij komen. Maar eerst is het tijd voor winterstop. Wilsum sluit de eerste seizoenshelft af met een 9e plek, maar de achterstand op de nummer 3 is slechts 5 punten. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop is meteen een hele interessante. Wilsum neemt het dan in eigen huis op tegen koploper HTC. De Zwollenaren hebben, na het puntverlies van DKB tegen Wilsum, een voorsprong van 6 punten te pakken op DKB. Het is aan Wilsum om de Zwolse formatie de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Tot zaterdag 19 januari!