vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportWilsum sluit seizoen af met nederlaag tegen Olympia

Wilsum sluit seizoen af met nederlaag tegen Olympia

-

Wilsum is in het laatste competitieduel van het seizoen 2015/2016 met 3-1 onderuit gegaan bij Olympia uit Hasselt. De ploeg uit Hasselt kon voor aanvang van dit duel nog kampioen worden, mits Swift en Batavia beiden niet wisten te winnen. Voor Wilsum stond er niets meer op het spel, behalve de eer natuurlijk. De oranjehemden kwamen verrassend op voorsprong via een kopbal van Gert Jan Sollie. Vlak voor rust maakte de thuisploeg gelijk en in de tweede helft liep de thuisploeg uit na een 3-1 zege. Een verdiende zege, maar Wilsum kan terugkijken op een heel aardig duel.
 olympia wilsum 2
Het laatste competitieduel op een waardige manier afsluiten, dat was de opdracht voor Wilsum tegen Olympia. Wilsum speelt de laatste weken een stuk beter en incasseert ook een stuk minder tegendoelpunten de laatste weken. Aangezien er niets meer op het spel stond voor de oranjehemden, kon Wilsum vrijuit voetballen tegen Olympia. Bij Wilsum startte Gerhard Bolt in het doel. Voor Bolt betekende dit, in ieder geval voorlopig, zijn laatste duel voor de hoofdmacht van vv Wilsum. Patrick Plette, John Veenstra, Wim van Spijker en Robin Mijnheer vormden de defensie. Op het middenveld stonden Arjen Boeve en Alwin vd Wetering opnieuw opgesteld, maar de geblesseerde Jan van Spijker werd vervangen door Gert Jan Sollie. Voorin stonden Jurre Heldoorn, Harmen Siedsma en Diederik Folkers geposteerd. Bernard van der Kamp en debutant Job Kragt namen plaats op de bank. Van Spijker nam de honneurs deze middag waar, omdat trainer Maikel Hondebrink en assistent Erik Heldoorn beide ontbraken.
Van Olympia is bekend dat de ploeg in de openingsminuten veel gas geeft op jacht naar een vroege voorsprong. Wilsum wist dan ook dat het enorm belangrijk was om scherp en geconcentreerd te beginnen. De thuisploeg hield van meet af aan het tempo enorm hoog. Wilsum stond compact opgesteld en als men de bal had, ging de bal af en toe heel aardig rond. In de openingsfase kreeg Wilsum een hoekschop te nemen. De trap van Alwin vd Wetering was uitstekend, maar de kopstoot van Arjen Boeve werd geblokt door een verdediger van de gastheren. Aan de andere kant kreeg Olympia op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen na een overtreding van Patrick Plette. De vrije trap ging hoog over. Even later was Olympia wel heel dicht bij een treffer. Na een voorzet vanaf de rechterkant kon de linksbuiten de bal op doel koppen, maar via het uitgestoken been van Bolt en de paal werd een treffer voorkomen. Even later viel er wel een treffer te noteren, maar verrassend genoeg was het Wilsum dat de voorsprong nam. Na een vrije trap van Patrick Plette kopte captain Gert Jan Sollie de bal knap in de hoek: 0-1. Na deze verrassende voorsprong was Olympia het even kwijt en waren de oranjehemden heel dicht bij een verdubbeling van de marge. Een afgeslagen bal viel precies goed voor Diederik Folkers. Hij controleerde de bal knap op de borst en volleerde vervolgens de bal maar net over het doel. Zo kwam Olympia met de schrik vrij. Vlak voor rust kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Wilsum dacht een snelle counter in te luiden, maar de pass van Alwin vd Wetering op Gert Jan Sollie was net te hard en Sollie kon de bal net niet bij de opgekomen Plette krijgen. Olympia nam over en in de omschakeling lag er veel ruimte voor de thuisploeg. Men profiteerde hier uitstekend van en van dicht bij werd de bal achter doelman Bolt geschoten: 1-1. Een domper voor Wilsum dat zelf dacht aan counteren, maar nu de deksel op de neus kreeg. Vervolgens was het een klein wonder dat de rust met een gelijke stand werd bereikt, want de thuisploeg kreeg nog een aantal goede mogelijkheden, maar Wilsum kroop door het oog van de naald.
olympia wilsum 1
In de rust deelde interim-trainer Van Spijker complimenten uit aan de ploeg uit Wilsum. Iedereen knokte, er werd af en toe heel aardig gevoetbald en het gemaakte doelpunt was uitstekend. Wel zou Olympia na rust waarschijnlijk een tandje bijzetten, dus was het voor Wilsum opnieuw opdracht om scherp en geconcentreerd te beginnen.
Wilsum had het moeilijk in de openingsfase van het tweede bedrijf. Men werd meteen achteruit gedrukt en Olympia kreeg in de eerste 10 minuten van de tweede helft enkele goede kansen, maar dikwijls werd de bal niet goed ingeschoten en anders was doelman Bolt een goede sta-in-de-weg. Wilsum kwam het eerste kwartier van de tweede helft schadevrij door. Na 60 minuten kwam Bernard van der Kamp in het veld voor Diederik Folkers. Vlak na deze wissel kwam Olympia verdiend op voorsprong. Bij Wilsum werd er te apathisch gereageerd op een inworp en dus ontsnapte een speler van Olympia aan de linkerkant. Die gaf de bal vervolgens aan de snelle, behendige spits van de thuisploeg. Die omspeelde John Veenstra en Wim van Spijker en kon vervolgens vanaf rechts de bal in de linkerhoek schieten: 2-1. Vlak na dit doelpunt werd het duel definitief beslist. John Veenstra timede mis bij een lange bal, de bal werd breed gelegd en van dicht bij ingeschoten: 3-1. Dit betekende voor Olympia het 100e (!) doelpunt in de competitie. In het laatste kwartier probeerde Wilsum nog de aansluitingstreffer te maken, maar helaas voor Wilsum gebeurde dit niet. Wel had Arjen Boeve nog een ziedend afstandsschot, maar de bal verdween zo ver naast het doel dat men de bal hoogstwaarschijnlijk nu nog aan het zoeken is. In het laatste kwartier werd Alwin vd Wetering naar de kant gehaald, de 15-jarige Job Kragt maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Wilsum. Kragt werd rechtsbuiten en Jurre Heldoorn zakte een linie naar het middenveld. Job viel sterk in en versierde 5 minuten voor tijd een vrije trap op een heel aardige plek. Heldoorn eiste de bal op, maar schoot de bal recht in de handen van de doelman. Diezelfde doelman ging even later in de fout toen hij een terugspeelbal recht in de voeten van Siedsma schoot, maar Siedsma schrok zodanig en de bal werd zo hard op hem af geschoten dat Siedsma de bal niet kon controleren. In de laatste minuut was Olympia nog dicht bij een vierde treffer, maar Wim van Spijker bracht redding met een knappe tackle. Even later klonk het eindsignaal van de uitstekende leidende arbiter.
Een verdiende overwinning voor Olympia, maar Wilsum knokte voor wat het waard was. Uiteindelijk gaf de kwaliteit van de thuisploeg de doorslag. Voor Wilsum zit het seizoen er op. De oranjehemden hebben helaas geen rol van betekenis kunnen spelen in de 4e klasse C. Volgend jaar moet daar verandering in komen! Voor Olympia gaat het seizoen nog verder; die ploeg strijd via de nacompetitie om een plek in de 3e klasse. Bij Wilsum gaat de focus op volgend seizoen.
Foto’s: Daan Anthony