Wilsum na sterke eerste helft langs Wijthmen

269

Wilsum heeft zaterdag met 1-2 gewonnen bij Wijthmen. In de eerste helft, waarin Wilsum vele malen sterker was dan de opponent uit Wijthmen, kwam men via Kaminyoge en Plette op een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust bracht Alwin vd Wetering onbedoeld de spanning terug met een eigen doelpunt. In de tweede helft was Wijthmen de betere ploeg, maar Wilsum hield stand, mede dankzij een fantastische save van Mulder in de absolute slotfase. Zo pakte Wilsum 3 punten en gaat het over Wijthmen heen op de ranglijst.

Na de prachtige overwinning van vorige week tegen Zalk wilde Wilsum vandaag wederom de volle buit pakken. De laatste 2 edities tussen Wijthmen en Wilsum verloren de oranjehemden en dus was het tijd voor revanche. Wilsum startte met Mulder in het doel. De achterhoede bestond uit Robin Mijnheer, Wim van Spijker, Jan van Spijker en John Veenstra. Gert Jan Sollie, Alwin vd Wetering en Erik van Regteren namen de plaatsen op het middenveld in en de voorhoede bestond uit Jurre Heldoorn, William Kaminyoge en Patrick Plette. De talenten Byco Hoff en Job Kragt namen plaats op de bank evenals Gerhard Bolt en Bernard van der Kamp.
Wilsum begon goed aan de wedstrijd. Achterin stond men goed, Wilsum had het middenveld in handen en voorin was men dreigend. Al in de openingsfase had Wilsum een strafschop moeten hebben. Na een voorzet van Patrick Plette werd Jan van Spijker naar beneden getrokken. De scheidsrechter wees in eerste instantie naar de stip, maar paste dit ten onrechte aan en kende alsnog een doeltrap toe. Even later kwam Wilsum alsnog op voorsprong. Na een aanval over vele schijven werd Heldoorn weggestuurd. De matchwinner van vorige week trok de bal voor. Kaminyoge controleerde de bal en rondde zeer beheerst af: 0-1. Een prachtige aanval die op geweldige wijze werd afgerond door Kaminyoge. De verdiende voorsprong was een feit. Even later werd de voorsprong verdubbeld. Na een steekpass van Erik van Regteren, die de gehele eerste helft met splijtende passen strooide, kon Patrick Plette om de doelman heen. De eerste inzet werd nog van de lijn gehaald, maar nadat de bal weer bij Plette terechtkwam kon hij alsnog scoren: 0-2. Wilsum domineerde en even later stond Van Regteren weer aan de basis van een kans, maar Plette schoot naast. Er was niets aan de hand voor Wilsum, maar vlak voor rust werd het toch plotseling 1-2. Na een ongevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant gleed Alwin vd Wetering per ongeluk de bal in eigen doel: 1-2. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Wijthmen nam het tweede bedrijf het heft in handen. Wilsum werd naar achteren gedwongen, maar heel grote kansen kreeg men niet. Aan de andere kant loerde Wilsum op de counter. Tien minuten na rust had Wijthmen met 10 man verder gemoeten. Na een combinatie tussen Alwin vd Wetering en Plette kon laatstgenoemde op de doelman afgaan, maar tikte de linksback van de thuisploeg, zonder dat er ook maar een bal in de buurt was, Plette onderuit. De scheidsrechter gaf slechts geel waar een rode kaart meer op z’n plek was geweest. Even later werd Robin Mijnheer naar de kant gehaald en kwam Job Kragt binnen de lijnen. Even later werd Heldoorn gewisseld voor Byco Hoff. Wilsum kon alleen maar tegenhouden en zelf werd men niet of nauwelijks gevaarlijk. In de laatste minuten kwam Bernard van der Kamp nog in de ploeg voor William Kaminyoge. Wilsum leek met pijn en moeite de 1-2 over de streep te trekken, maar in de absolute slotfase kreeg Wijthmen een enorme kans op de gelijkmaker. Bijna iedereen juichte al, maar men had buiten doelman Mulder om gerekend. Met een werkelijk katachtige reflex bracht Mulder redding en hielp hij Wilsum aan een 1-2 overwinning. Door de overwinning gaat Wilsum over Wijthmen heen in de stand op de ranglijst.

Wilsum krijgt de komende weken een aantal pittige wedstrijden voor de kiezen. In 4 weken tijd komt de gehele top drie langs, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen koploper Swift. Eerder dit seizoen werd Wilsum vernederd en op een 8-0 nederlaag getrakteerd. Het woord ‘revanche’ is dus ook op deze wedstrijd van toepassing.

foto’s: Daan Anthony