HomeRegiosportWilsum strijdend ten onder tegen WZC

Wilsum strijdend ten onder tegen WZC

-

wilsem

Wilsum heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met een nederlaag afgesloten. In een aantrekkelijk, doelpuntrijk duel was WZC met 5-3 te sterk. Gert Jan Sollie wist tweemaal te scoren. De derde Wilsumse treffer kwam op naam van Sonke de Velde, die daarmee zijn (voorlopig) laatste duel voor Wilsum in stijl afsloot.

Voor beide ploegen stond vandaag niets dan eer op het spel. WZC had zich al geplaatst voor de nacompetitie en voor Wilsum kwam na vandaag sowieso een einde aan deze voetbaljaargang. Toch probeerden beide ploegen er een aantrekkelijk duel van te maken. Bij Wilsum maakte William Barneveld zijn debuut. Hij startte vandaag op doel, omdat Gerhard Bolt geblesseerd was. De achterhoede bestond uit Machiel Kanis, Alwin vd Wetering, Erik Barneveld en John Veenstra. Laatstgenoemde keerde terug na een schorsing. Op het middenveld startten, zoals de laatste tijd gebruikelijk, Gert Jan Sollie, Jurre Heldoorn en René Dorgelo. Henri vd Wetering, Harmen Siedsma en Wiljan van Zuthem waren de aanvallers. Dit betekende dat Sonke de Velde, Robin Mijnheer en Bernard van der Kamp plaats mochten nemen op de bank.

In de beginfase lieten beide ploegen de bal goed rondgaan. Al werden beide ploegen hier niet gevaarlijk uit. Het was dan ook uit het niets dat WZC de leiding nam in de 20e minuut. Een voorzet vanaf de linkerkant werd niet goed verwerkt door de Wilsumse defensie en stelde één van de middenvelders van WZC in staat om de bal in het doel te schieten: 1-0. Debutant Barneveld was kansloos op deze inzet. Na deze voorsprong werd WZC nog wel een aantal keer gevaarlijk, maar verschillende doelpogingen konden William Barneveld niet verontrusten. Waar de 1-0 voorsprong uit de lucht kwam vallen, daar gold dit ook zeker voor de gelijkmaker van Gert Jan Sollie. René Dorgelo versierde een vrije trap. De genomen vrije trap belandde via het hoofd van Wiljan van Zuthem voor de voeten van Gert Jan Sollie. De captain van Wilsum volleerde het leder knap achter de kansloze goalie: 1-1. Een doelpunt dat letterlijk en figuurlijk uit de lucht viel. Na deze gelijkmaker vlak voor rust klonk niet veel later het rustsignaal.

Wilsum begon goed aan de tweede helft. De ploeg van trainer Jan Stoffer zette WZC onder druk en kon er een aantal keren gevaarlijk uitkomen. Toch was het WZC dat de grootste kans kreeg, maar vlak na rust werd van dichtbij de paal getroffen. Het bleek helaas een voorbode van wat zou gaan komen, want niet veel later hernieuwde WZC de voorsprong. De rechtsbuiten van WZC had een knappe actie in huis en legde de bal af op de vrijstaande middenvelder op de rand van het strafschopgebied. Hij dacht niet na, maar schoot de bal in één keer strak en laag in het doel: 2-1. Even later had het ook nog 3-1 kunnen worden, maar werd een bal net naast het doel van William Barneveld gevolleerd. Overigens was Sonke de Velde, meteen na de 2-1, in het veld gekomen voor Harmen Siedsma. Siedsma zag vanaf de bank hoe WZC na een uur spelen de marge vergrootte. Wiljan van Zuthem leed balverlies op het middenveld, WZC schakelde razendsnel om en de bal werd simpel achter de kansloze Barneveld geschoten. Een minuut later werd het zelfs 4-1. Alwin vd Wetering ging in de fout en verspeelde de bal in de achterhoede. De aanvallers van WZC konden doorlopen richting Barneveld, de bal werd breed gelegd en simpel in het lege doel getikt: 4-1. Een grote afstraffing dreigde voor Wilsum. In de 80e minuut had het ook 5-1 kunnen staan. Een fraaie aanval over veel schijven belandde op de lat. Maar in plaats van 5-1, stond het enkele minuten later 4-3. Eerst kon Gert Jan Sollie, die vandaag als captain echt voorop in de strijd ging, een lange bal van Jurre in het doel koppen en zo de 4-2 maken. Een halve minuut later stuurde Wiljan van Zuthem, Sonke de Velde weg en tikte De Velde de 4-3 binnen. Met nog 10 minuten spelen ging Wilsum op jacht naar de gelijkmaker. John Veenstra had Wilsum zomaar op 4-4 kunnen schieten. Hij ontving de bal in het strafschopgebied, maar schoot wild over. Voordat Veenstra de bal ontving, werd een overtreding gemaakt op Van Zuthem, maar helaas kende de scheidsrechter, die alle moeite had om het spel te volgen, geen strafschop toe. In blessuretijd viel alsnog de beslissing. WZC counterde en één van de aanvallers schoot de bal onder de kansloze Barneveld door: 5-3 en de beslissing in dit duel. Na de 5-3 gaf de stadionspeaker aan dat de vlag eindelijk een keer naar beneden bleef. Een rare en vooral ook zeer onsportieve opmerking, wat totaal niet paste bij deze boeiende en verder sportieve wedstrijd. Vlak na de 5-3 klonk het eindsignaal.

Helaas geen 3 punten in het laatste duel van Jan Stoffer als trainer van Wilsum, maar iedere speler knokte voor wat hij waard was, dit was mooi om te zien. Wilsum sluit het teleurstellend verlopen seizoen af als nummer 9. Wel eindigen de oranjehemden, zoals zo vaak, boven de buren van ‘s-Heerenbroek.

Volgend seizoen staat Maikel Hondebrink voor de groep. Hij komt over van EDON. Jan Stoffer gaat aan de slag bij het tweede elftal van VSCO. Wij wensen beide trainers een goede tijd toe!

De komende weken staan er nog diverse trainingen op het programma. Vanaf augustus start Wilsum met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hopelijk zien we elkaar dan weer op of langs het veld. We willen alle supporters die gedurende het jaar kwamen kijken hier hartelijk voor bedanken. Hopelijk kunnen we ook het nieuwe seizoen op jullie steun rekenen. Tot dan!