Wilsum verliest van koploper Reaal in Dronten

Wedstrijdverslag met foto’s

Wilsum heeft zaterdag de eerste nederlaag in competitieverband moeten slikken. In een gelijkopgaande eerste helft kwam Reaal op voorsprong, maar bracht Heldoorn Wilsum vanaf de stip weer op gelijke hoogte. De thuisploeg nam in de tweede helft al vroeg opnieuw de voorsprong. Even later kwam men met 10 man te staan nadat de rechtsback zijn tweede gele kaart ontving. Wie had gedacht dat Wilsum nu terug zou komen in het duel en de wedstrijd naar de hand zou zetten kwam bedrogen uit. Wilsum gaf veel te veel ruimte weg en Reaal counterde er lustig op los. Uiteindelijk eindigde het duel in 6-2.

Wilsum speelde een prima eerste helft en na het eerste bedrijf had men ook het idee dat er een goed resultaat inzat tegen Reaal. Maar in de tweede helft zakte de gehele ploeg door de ondergrens en werd er een ruime en enigszins geflatteerde nederlaag geleden. Reaal blijft door deze overwinning koploper.

Reaal had de eerste 2 duels overtuigend gewonnen en ging als favoriet dit duel in. Wilsum kende ook een redelijke seizoensstart met 4 punten uit de eerste 2 duels. Uiteraard ging men ook voor 3 punten, al wist men op voorhand dat dit lastig ging worden. Wilsum miste Harmen Siedsma wegens een blessure en ook Sonke de Velde en Henri vd Wetering zijn nog steeds geblesseerd, al heeft laatstgenoemde de training weer hervat.

De basisopstelling van Wilsum was op één plaats gewijzigd. Job Kragt, die vorige week zijn eerste officiële treffer voor Wilsum 1 maakte startte in de basis. Dit betekende het basisdebuut van de 15-jarige Kragt bij het vlaggenschip van Wilsum. Verder startte Johnny Mulder in het doel. De achterhoede werd gevormd door Arjen Boeve, John Veenstra, Patrick Plette en Robin Mijnheer. Erik van Regteren, captain Gert Jan Sollie, Jurre Heldoorn en Jan van Spijker stonden op het middenveld geposteerd. Kaminyoge startte naast Jog Kragt in de spits. De van een blessure herstelde Wim van Spijker nam plaats op de bank, evenals reservedoelman Edward Hofstede en de junioren Daniël Niemeijer en Byco Hoff.

Wilsum wilde de ruimtes klein houden om het Reaal lastig te maken door de verdediging heen te breken. In het begin van het duel lukte dit prima. Reaal was alleen gevaarlijk via afstandsschoten maar hier had doelman Mulder geen problemen mee. Ook zette Wilsum af en toe goed druk en dwong het Reaal tot het spelen van de lange bal.

In de duels was Wilsum de sterkere. Zo zagen de supporters een gelijkopgaande wedstrijd. Na 20 minuten kwamen de gastheren op voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterkant viel de bal plots voor de voeten van de spits, die schoot vervolgens beheerst raak: 1-0.

Na de voorsprong was Wilsum meteen dicht bij de gelijkmaker, maar Van Spijker schoot net naast. De thuisploeg zakte massaal in, liet Wilsum opbouwen en loerde vervolgens op de counter. Eenmaal kwam men er gevaarlijk uit, maar redde Mulder in de korte hoek. In de 38e minuut kreeg Wilsum een strafschop te nemen. Job Kragt werd gevloerd in het strafschopgebied en dus ging de bal op de stip. Heldoorn ontfermde zich over de bal en bracht Wilsum op gelijke hoogte: 1-1. Dit was ook de ruststand.

2016-09-17-reaal-dronten-tegen-wilsum-8

In de rust besprak men bij Wilsum hoe men moest gaan staan bij balbezit van de tegenstander want hier had Wilsum wat problemen mee.

Aan het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg snel opnieuw op voorsprong. De linksbuiten van de thuisploeg legde de bal breed op de mee opgekomen middenvelder. Wilsum reageerde niet adequaat en met een geplaatste bal in de korte hoek kwam Reaal voor de tweede keer op voorsprong: 2-1.
2016-09-17-reaal-dronten-tegen-wilsum-7

Enkele minuten later leek de wedstrijd te kantelen in Wilsums voordeel. De rechtsback van de thuisploeg, die door het veroorzaken van de strafschop een gele kaart had gekregen, werd opnieuw op de bon geslingerd en kon vertrekken. Wilsum stond met een man meer op het veld, maar in de praktijk was hier weinig van te zien. Sterker nog, vlak na de rode kaart werd het 3-1. Een voorzet vanaf de rechterkant, waarbij Wilsum achterin niet goed druk zette op de bal, ging over doelman Mulder heen en werd bij de tweede paal ingekopt door een geheel vrijstaande speler van Reaal: 3-1.

2016-09-17-reaal-dronten-tegen-wilsum-6

Wilsum ging meer en meer risico nemen om zo nog terug te komen in het duel. Achterin ging met 3 verdedigers spelen en schoof Patrick Plette door naar het middenveld. Maar Wilsum was veel te gehaast en slordig in balbezit. De thuisploeg wachtte rustig af en schakelde razendsnel om. Waar Wilsum vooraf al voor was gewaarschuwd, de razendsnelle omschakeling van de thuisploeg, werd de ploeg van trainer Maikel Hondebrink fataal. De linksbuiten van Reaal werd weggestuurd, draaide naar zijn rechterbeen en schoot de bal rustig langs doelman Mulder: 4-1.

2016-09-17-reaal-dronten-tegen-wilsum-1

Een paar minuten later stond het al 5-1. Een inzet vanaf de rand van het strafschopgebied belandde fraai in de kruising: 5-1.

Even later kreeg Wilsum een dot van een kans. Wilsum zette voorin druk en veroverde de bal. Eerst kon Van Spijker afdrukken, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. De bal belandde voor de voeten van Plette, maar vanaf zo’n 7 meter schoot bij de bal op de paal. Een illustratief moment voor de tweede helft van Wilsum waarin alles fout ging wat er fout kon gaan. Toch scoorde Wilsum nog voor de tweede keer. Sollie knikte een hoekschop van Jurre Heldoorn knap in: 5-2.

2016-09-17-reaal-dronten-tegen-wilsum-5

Het slotakkoord was voor de thuisploeg. De aanvaller van de thuisploeg werd totaal niet aangepakt en kon zo langs de defensie van Wilsum lopen, doelman Mulder omspelen en raak schieten: 6-2.
Hierna klonk het eindsignaal.
2016-09-17-reaal-dronten-tegen-wilsum-4

2016-09-17-reaal-dronten-tegen-wilsum-3

Volgende week krijgt Wilsum de kans om zich te revancheren voor de nederlaag van vandaag. Op het eigen sportpark neemt de ploeg het op tegen Kampen. De Kampenaren pakten de eerste punten van het seizoen met een overwinning op CSV. Wilsum zal zich vooral moeten richten op de dingen die goed gingen en leren van de fouten die er werden gemaakt. Als men hetzelfde niveau haalt als in het eerste bedrijf dan is een goed resultaat zeker mogelijk.

2016-09-17-reaal-dronten-tegen-wilsum-2

Een bijdrage van Daan Athony.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673