HomeRegiosportWilsum verliest van SCD op eigen terrein

Wilsum verliest van SCD op eigen terrein

-

P1160627
Iedere wedstrijd nog te spelen zien als een finalewedstrijd voor een plek om nacompetitie te bemachtigen. Zo was er toegeleefd naar Wilsum – SCD door de mannen van Stoffer tijdens de trainingen voorafgaand aan dit duel. Helaas voor Stoffer en Wilsum gingen te punten mee naar Dedemsvaart en blijft het gat van 7 punten staan met SVV die hiermee nog steeds te beste papieren heeft om als 12e te eindigen, een plek die recht geeft tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

Weinig was in de voorbespreking nodig om helder te maken dat winst het enige was wat telde zaterdag 15 maart j.l.. SVV kreeg Nieuwleusen op bezoek en kon hier zo maar punten van pakken gezien de resultaten van SVV de laatste weken dus vooral zorgen dat het gat niet groter werd, eerder kleiner. T.o.v. Marienberg had Stoffer zijn team met een aanpassing gewijzigd. Alwin van de Wetering speelde voor Wiljan van Zuthem om wat meer controle op het middenveld te brengen. Scheidsrechter van diens deze middag was Dhr Hoving uit Arnhem.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en was van aftastende aard van beide teams. Wilsum speelde met de wind in de rug en met Sonke de Velde op de laatste lijn van SCD in de hoop hem te kunnen laten profiteren van zijn snelheid. Al oogde de verdediging van SCD niet altijd even solide het lukte de geel/blauwen redelijk De Velde onder controle te houden, anders dan Marienberg vorige week. De eerste mogelijkheden waren voor SCD na een minuut of 10. Nadat eerst keeper Mulder al redding had gebracht op een inzet vanaf links door Damon Nouri was het in deze minuut raak voor de gasten. Een lange bal van achter uit werd op links goed gecontroleerd en voorgegeven waar Erik Wencker de bal binnen kon glijden en de 0-1 achter zijn naam zetten.

De verdediging van Wilsum had het lastig tegen de snelle en handige voorhoede spelers van SCD Nouri en Ezzat en moest in de eerste helft een paar maal aan de noodrem trekken wat laatste man Johnny de Velde Harsenhorst en linksback Patrick Plette geel op leverde. Later zou ook Sonke de Velde nog geel ontvangen voor een overtreding op keeper Zwiers van SCD en kregen 2 SCD spelers in het tweede bedrijf een zelfde behandeling van scheidsrechter Hoving. Ondanks dat de wedstrijd er wellicht niet naar was, en Hoving een prima wedstrijd floot, 5 kaarten wat wellicht wat aan de hoge kant was.

Wilsum was in de 21e minuut dicht bij de gelijkmaker. Een prima voorzet van De Velde Harsenhorst werd hard en richting de hoek binnen gekopt door Gertjan Sollie maar prima gekeerd door keeper Zwiers. In de rebound deed deze Zwiers dit nogmaals op een schot van Alwin van de Wetering. In de 30e minuut werd een afvallende bal net buiten de 16 meter niet strak en hard genoeg ingeschoten door De Velde en eenvoudig gekeerd door de SCD goalie. Dit gebeurde nogmaals in de 33e minuut op een inzet van Sollie na een voorzet vanaf rechts door Plette. Mogelijkheden, zo niet 100% kansen, voor Wilsum om voor rust op gelijke hoogte waarvan de beste wellicht een counter was in de 40e minuut waarbij een lange uittrap van keeper Mulder van Wilsum door De Velde werd terug gelegd op Jurre Heldoorn die dezelfde De Velde de diepte in stuurde richting doelman Zwiers. Deze keerde de inzet wederom goed.

De 2e helft een zelfde beeld als in de 1e helft. Wilsum wat de handen vol had aan de handige opkomende middenvelders en voorhoede zonder dat SCD hiervan wist te profiteren maar zelf ook niet heel gevaarlijk wist te zijn voor het doel van Zwiers van SCD. Doordat het maar 0-1 stond bleef er spanning in het duel en moest SCD ook alle zeilen bij zetten bij tijd en wijle Wilsum van het eigen doel weg te houden. In de 60e minuut moest aanvallende middenvelder Heldoorn voor de 2e maal dit seizoen het veld verlaten met, naar het zich laat aanzien, vervelende enkelblessure. Zonder bal in de buurt verstapte de jonge Wilsummer zich bij het wegdraaien en zal naar alle waarschijnlijkheid een paar wedstrijden moeten missen. Wiljan van Zuthem nam zijn plaats in.
Doordat Wilsum meer ging drukken naar het eind van de wedstrijd kon SCD via snelle omschakelingen er een paar maal gevaarlijk uitkomen. Dit gebeurde oa in de 73e en 78e minuut waarbij in het laatste geval een goed schot van ruim 20 meter via de paal naast ging. Stoffer bracht in de 80e minuut een extra spits, William Kaminyoge, voor controlerende middenvelder Alwin van de Wetering te proberen de ban te breken achterin bij SCD. Hierdoor kwamen er zeker meer mogelijkheden zoals in de 86e minuut toen Plette een bal laag inbracht in de 16 meter van SCD echter kon er geen oranjehemd zijn voet tegen aan krijgen. In de extra tijd was het SCD dat via een counter de eindstand van 0-2 op het bord zette doordat Ezzat een voorzet van Wencker binnen kopte.

Wederom geen punt voor Wilsum die met nog 6 wedstrijden te gaan de opgave om directe degradatie te ontlopen er niet makkelijk op ziet worden maar met het verlies van HTC en SVV in theorie deze nog kan afwenden. Dan moeten er volgende week punten worden gepakt uit tegen Bergentheim en dat zal zeker geen eenvoudige klus worden aangezien Bergentheim koploper SVI vorige week met 3-0 wist te verslaan en afgelopen zaterdag nummer 3 Voorwaarts op een 2-3 nederlaag trakteerde. Zolang het kan is er hoop luidt het credo in Wilsum en gaat het vizier de komende week op Bergentheim uit. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en staat onderleiding van scheidsrechter Van der Velde.
Opstelling Wilsum: Johnny Mulder. Patrick Plette, John Veenstra, Johnny de Velde Harsenhorst, Erik Barneveld, Alwin van de Wetering (80e William Kaminyoge), Gertjan Sollie, Jan van Spijker, Henri van de Wetering, Jurre Heldoorn (60e Wiljan van Zuthem) en Sonke de Velde