HomeRegiosportWilsum wint in Balkbrug van Avereest

Wilsum wint in Balkbrug van Avereest

-

Wilsum

De 3e oefenwedstrijd dit seizoen van Wilsum werd in Balkbrug gespeeld tegen Avereest. Na eerder winst op Barneveld (4-2) en Veno (3-1) werd Avereest met 1-3 verslagen waar aangetekend moet worden dat Avereest het beste van het spel had deze middag maar Wilsum uitermate effectief de mogelijkheden wist te verzilveren waar Avereest dit na liet.

Direct vanaf het begin zette Avereest goed druk op de helft van Wilsum en was het tot aan de 16-meter van Wilsum de betere ploeg echter wist het weinig echte kansen te creëren. In de 4e minuut redde Wilsum verdediger Johnny de Velde Harsenhorst door op de doellijn een bal weg te werken werd een doelpunt van Avereest afgekeurd vanwege buitenspel. Hiermee is het aanvallende gevaar van Avereest wel genoemd en kon Wilsum redelijk eenvoudig stand houden. De strijd werd het meest gestreden op het middenveld waar Wilsum haar handen vol had aan de bewegelijke en behendige spelers van Avereest.

Wilsum kwam in de 6e minuut op voorsprong door Sonke de Velde. Henri van de Wetering stuurde De Velde weg die sterk de keeper van Avereest uitspeelde en kon binnen schieten. Een prima doelpunt met een sterke en snelle De Velde die een ware plaag bleek deze middag voor de achterhoede van Avereest. Wilsum had voor rust op een 0-2 voorsprong moeten komen. Rene Dorgelo schoot echter naast uit een een op een met de doelman van Avereest.

De tweede helft gaf een zelfde beeld, Avereest dat wellicht het betere van het spel had maar weinig concrete kansen wist te forceren en Wilsum dat rustig haar mogelijkheden afwachtte om uit de omschakeling toe te slaan. Toch was het Avereest dat vanuit het niets op 1-1 kwam. Een bal tegen het lichaam van Patrick Plette aangespeeld werd beoordeeld als bewust hands, een makkelijk gegeven strafschop die goed werd binnen geschoten. Als of de leidsman dit zich realiseerde was het niet lang hierna Wilsum wat vanaf 11 meter een makkelijk gegeven strafschop mocht nemen. Aanvoerder Jan van Spijker liet deze mogelijkheid niet onbenut en zette de 1-2 op het bord.

Na de nodige wissels, waar voor Wilsum de 18 jarige Jan Bergsma zijn debuut maakte en de 16 jarige Bart Riezebos aan zijn tweede optreden mocht beginnen, bleef het spelbeeld het zelfde. Avereest ging nog meer naar voren spelen waardoor Wilsum gevaarlijker kon worden bij uitbraken. Uit een van deze uitbraken kwam de 1-3. Na snel omschakelen was het Rene Dorgelo die het hoofd van Wiljam van Zuthem vond die fraai diagonaal de bal binnenkopte. Na deze 1-3 was de wedstrijd gespeeld. Een matige vertoning van Wilsum maar effectief omgesprongen met de mogelijkheden.

Dinsdag 19 augustus wacht het eerste bekerduel, thuis wordt er om 19.00 uur afgetrapt tegen 3e Klasser Zwolsche Boy’s. Zaterdag 23 augustus gaat Wilsum op bezoek bij 2e Klasser IJVV voor haar tweede bekertreffen. Dinsdag 2 september zal de bekervoorronde worden afgesloten in en tegen v.v.Kampen. Dit duel vangt om 19.00 uur aan.