Wilsum wint met de hakken over de sloot van EZC

Wilsum heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van EZC. De oranjehemden controleerden de eerste helft en gingen met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in. Er leek weinig aan de hand, maar na een uur, toen Wilsum had gewisseld, kantelde het duel. EZC kwam terug in het duel en Wilsum moest alle zeilen bijzetten om de volle buit binnen te slepen. Dit lukte gelukkig wel en zo won Wilsum met 2-1. Door deze overwinning houdt Wilsum de aansluiting met de subtop. 

2016-12-03-wilsum-tegen-ezc-5

Wilsum wist vooraf dat er vandaag gewonnen moest worden. EZC staat voorlaatste en dus was Wilsum op voorhand de favoriet. Ondanks dat de ploeg uit Epe tot dusver slechts een keer wist te winnen en 10 duels had verloren, leidt de ploeg zelden ruime nederlagen. Vorige week maakte men het Reaal Dronten nog ontzettend lastig.
Wilsum had vanaf het eerste fluitsignaal de controle. Op het hobbelige veld vonden vele positiewisselingen plaats en hier had men bij EZC veel moeite mee. Telkens kwam er wel een middenvelder vrij. Toch was in de beginfase het gevolg vaak nog te slordig waardoor men nauwelijks gevaarlijk werd. Maar de gasten werden al helemaal niet gevaarlijk. In de beginfase leek Wilsum een paar keer in doelpuntrijke situaties te komen, maar Sonke de Velde werd diverse malen teruggefloten wegens buitenspel. Ondanks dat men nauwelijks kansen kreeg, nam Wilsum na 20 minuten spelen de voorsprong. Alwin vd Wetering werd op de rand van het strafschopgebied gevloerd en dus kende de arbiter een vrije trap toe. Patrick Plette ontfermde zich over de bal, hij schoot de bal over de muur en in het doel: 1-0. De verdiende voorsprong was daar. Na de openingstreffer kon Plette even later opnieuw een keer uithalen, maar deze keer ging zijn poging recht op de doelman af. 10 minuten voor rust verdubbelde Wilsum de voorsprong. Sonke de Velde troefde zijn directe tegenstander af op snelheid, trok naar binnen en schoot de bal prachtig in de kruising: 2-0. In de laatste 10 minuten bleef Wilsum controleren en gaf men niets weg. Zo ging Wilsum de rust in met een verdiende 2-0 voorsprong.
Ondanks de voorsprong was trainer Maikel Hondebrink bij lange na tevreden. Het spel was te slordig en het tempo lag te laag. Maar de comfortabele 2-0 voorsprong was daar en dus had Wilsum nog niets om zich zorgen over te maken.

2016-12-03-wilsum-tegen-ezc-3

Aan het begin van de tweede helft ging EZC meer druk naar voren zetten. Maar Wilsum stond heel compact en gaf weinig weg. Wim van Spijker zette de boel achterin uitstekend neer, Wilsum had het middenveld in handen en voorin loerde men op nieuwe mogelijkheden. Wilsum kreeg vlak na rust een aardige kans om op 3-0 te komen. Patrick Plette kon de bal veroveren op de helft van EZC. Arjen Boeve liep mee, Boeve kreeg de bal iets achter zich, maar kon de bal toch nog meenemen. Vervolgens schoot Boeve ruim naast. Zo liet Wilsum een goede mogelijkheid liggen om de ploeg uit Epe de genadeklap uit te delen. Na een uur spelen ging Wilsum wisselen. Wim van Spijker werd naar de kant gehaald en Job Kragt was zijn vervanger. Door deze wissel vonden er behoorlijk veel wisselingen in het veld plaats. Kragt ging voorin spelen, Van Regteren werd teruggehaald naar het middenveld en Plette nam de plek van Van Spijker over. Na deze wissel verloor Wilsum de controle over het duel. Vlak na de wissel kwam EZC plots terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf de rechterkant leek weggeschoten te kunnen worden door Robin Mijnheer. De rechtsback van Wilsum maaide jammerlijk over de bal heen en dus kon de linksbuiten profiteren: 2-1. EZC was terug in de wedstrijd en ging vol voor de gelijkmaker. Wilsum werd steeds verder naar achter gedrukt. Hondebrink greep in en bracht de bal vaste Kaminyoge in het veld voor Jan van Spijker. EZC ging steeds meer risico nemen in jacht op de gelijkmaker, maar verder dan een aantal ongevaarlijke pogingen van afstand kwam men niet. Zo’n 10 minuten voor het einde leek Wilsum het duel, in de persoon van Sonke de Velde, te beslissen. Erik van Regteren had een uitstekende actie in huis en legde de bal panklaar neer voor De Velde. De Velde had de bal voor het inschieten, maar hij had teveel tijd nodig en stuitte uiteindelijk op de doelman. In de absolute fase kwam Folkers nog in het veld voor Sonke de Velde. In het laatste kwartier ging de scheidsrechter nog even voor zwarte piet spelen. Alleen strooide de arbiter niet met pepernoten, maar met kaarten. Jan van Spijker was al op de bon gegaan en ook Boeve en Plette kregen nog een kaart. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg EZC nog een vrije trap te nemen. De bal werd het strafschopgebied ingepompt, Mulder kwam, maar tastte mis. Een verdediger van EZC kon koppen, maar zijn inzet ging ruim naast. Hierna klonk meteen het eindsignaal. Een moeizame 2-1 overwinning voor Wilsum was het gevolg. De ploeg had een uur lang de controle, maar in het laatste half uur mocht Wilsum blij zijn dat men de voorsprong vast kon houden.

Volgende week speelt Wilsum de laatste wedstrijd voordat men de welverdiende winterstop ingaat. In Stadshagen staat de wedstrijd tegen CSV op het programma. De ploeg uit Stadshagen heeft 2 punten meer dan Wilsum. Wilsum heeft de laatste 5 duels in Stadshagen allemaal verloren van CSV. Het wordt tijd dat hier verandering in komt.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673