dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportWilsum wint oefenduel van SEH Heerde

Wilsum wint oefenduel van SEH Heerde

-

Na de 2 nipte nederlagen tegen SVI en Voorwaarts speelde Wilsum zaterdag 8 februari j.l. de oefenwedstrijd tegen 3e Klasser SEH uit Heerde op een winderige Sportpark De Wijde Blik in Wilsum.

De ploeg van Stoffer wilde het positieve gevoel welke werd opgebouwd tegen SVI en Voorwaarts, ondanks het verlies tegen beide teams, doorzetten tegen SEH. SEH komt uit in de 3e Klasse B en staat, net als Wilsum, laatste in deze Klasse en vecht ook tegen directe degradatie. Stoffer kon tegen SEH t.o.v. Voorwaarts niet beschikken over Gert Barneveld die tegen Voorwaarts uitviel met een langdurige knieblessure. Tevens werden Erik Barneveld en William Kaminyoge gespaard voor het duel i.v.m. kleine pijntjes en irritaties aan voet en enkel en waren Demian Bos en Alwin van de Wetering verhindert. Daar in tegen was Jurre Heldoorn hersteld van een blessure opgelopen tegen SVV enige weken geleden als ook Bryan Froger die door het wegvallen van Barneveld een basisplaats had. Harry Nieuwenhuis kon zijn rentree maken als voorstopper na een lange spierblessure waardoor John Veenstra rechtsback ging spelen als vervanging van Bos. Spits Bernard van Zuthem nam de plaats over van William Kaminyoge. Veel wijzigingen t.o.v. team Voorwaarts maar ook positief dat een aantal geblesseerde spelers weer inzetbaar zijn. De wedstrijd stond onderleiding van scheidsrechter Van Leeuwen ook afkomstig uit Heerde en een goede bekende van beide verenigingen die een prima wedstrijd floot.

Het begin van het duel was van beide kanten afwachtend en aftastend. Niet zo zeer wellicht hoe beide teams zouden spelen, al had Wilsum van de beide teams de meeste aanpassingen moeten doen, maar meer hoe om te gaan met de omstandigheden. Een harde wind die dwars over het veld stond en een behoorlijke invloed had op het spel i.c.m. het snelle kunstgras. Na de aftastende begin fase was het wellicht Wilsum wat een licht veldoverwicht had maar was het SEH wat de betere kansen kreeg en een aantal malen gevaarlijk kon doorkomen via met name de linkerkant. Wilsum stelde hier een paar doelpogingen tegenover echte zonder de verdediging van SEH serieus in de problemen te brengen. In een gelijkopgaand duel werd dan ook de rust bereikt met een terechte 0-0 tussenstand.

In de rust bracht Stoffer Sonke de Velde voor Patrick Plette. De Velde ging in de spits spelen waardoor Bernard van Zuthem zakte naar de linkshalf positie, broer Wiljan van Zuthem onder de spits ging spelen en Jurre Heldoorn centraal op het middenveld. Harry Nieuwenhuis, terugkomend van een blessure, ging zoals vooraf afgesproken na een helft naar de kant. Arjen Boeve kwam voor hem in het veld maar ging als linksback spelen waardoor John Veenstra zijn eigen positie als voorstopper weer kon innemen. Ook doelman Johnny Mulder werd i.v.m. een lichte blessure uit voorzorg gewisseld bij Wilsum voor keeperstrainer en reservekeeper Gerhard Bolt.

Kort na de spelhervatting was er succes voor Wilsum. Sonke de Velde werd vanaf eigen helft weg gestuurd en was met zijn snelheid iedereen en alles te snel af en kon alleen op de doelman van SEH gaan die hij knap wist te passeren. Wilsum speelde de 2e helft sterker en creëerde meer mogelijkheden o.a. door Wiljan van Zuthem, helaas nog zonder succes. Uit het niets kwam SEH op 1-1. Matig verdedigen aan Wilsum kant leidde tot een combinatie door het midden welke kon worden afgerond door SEH. Wederom een matig moment van Wilsum in verdedigend opzicht wat tot dat moment niet nodig onnodig was gezien het beeld van de wedstrijd. Toch zou Wilsum de wedstrijd in haar voordeel beslissen al had het hier een strafschop voor nodig. Wiljan van Zuthem ging in de 16-meter op de SEH doelman af maar werd in de ogen van scheidsrechter Van Leeuwen onrechtmatig tegen gehouden door een inglijdende verdediger wat een buitenkansje voor aanvoerder Van Spijker opleverde die hier wel raad mee wist en de SEH doelman kansloos liet.

Wilsum wint van SEH wat een goede aanloop is naar het belangrijke duel zaterdag 15 februari als het in Wilsum Storica treft en mocht Wilsum de druk wil opvoeren bij SVV en HTC hier minimaal een punt moet worden gepakt zo niet drie. Het duel begin om 14.30 op Sportpark De Wijde Blik en staat onder leiding van scheidsrechter Klein Rot.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen