HomeRegiosportWilsum wint voor de tweede keer op rij, ditmaal tegen VSW

Wilsum wint voor de tweede keer op rij, ditmaal tegen VSW

-

Bijdrage van Patrick Plette

Wilsum heeft de 3-6 overwinning bij Wijthmen een goed vervolg gegeven. Op eigen veld won Wilsum met 3-0 van VSW. Al mag deze overwinning wel geflatteerd genoemd worden, want de ploeg uit Windesheim kreeg minstens net zoveel kansen als Wilsum om te scoren. Wilsum kwam via Niemeijer op voorsprong. Vlak voor rust bracht Patrick Bastiaan, vanaf 11 meter, de marge op 2. In het laatste kwartier besliste Gert Jan Sollie de wedstrijd definitief door van dichtbij voor de 3-0 aan te tekenen. De gasten speelden de hele tweede helft met een man minder na een rode kaart vlak voor rust. Door deze overwinning klimt Wilsum op de ranglijst en staat het nu op een 6e plaats met 7 punten uit 5 duels.

Na de overwinning van vorige week koos Wilsum, al dan niet noodgedwongen, voor een aantal wijzigingen in de opstelling. Door blessures bij Noël Hofstede en Rienk vd Wetering moest er wat worden verandert aan de opstelling. Wilsum startte als volgt: Teko Malanda (c) – Dennis Zwanepol, Jelle van Putten, René Dorgelo, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Stef Schrijer – Gert Jan Sollie, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer. Jesse Riezebos, John Veenstra, Melvin Hofstede, Michel Boeve en Patrick Plette namen plaats op de bank
.
Wilsum had het in de beginfase lastig met de gasten. Die speelden in een soort 3-5-2 opstelling en hier moest Wilsum even aan wennen. Het eerste gevaar kwam dan ook van de gasten. Een schot van afstand belandde op de bovenkant van de lat. Wilsum wist dat er in de omschakeling ruimte lag achter de defensie van VSW en dit werd na 20 minuten uitgebuit. Bart Schoonhoven ontsnapte aan de buitenspelval en gaf de bal breed op Niemeijer. Die nam de bal goed aan en schoot beheerst binnen: 1-0.

Vlak hierna werd Wilsum weer gevaarlijk uit de counter, maar na een prachtige voorzet van Daniël Niemeijer kwam Alwin vd Wetering een teenlengte te kort om de bal te verlengen. Even later was VSW gevaarlijk, maar Teko Malanda had een prachtige redding in huis op een volley van buiten het strafschopgebied. Vlak voor rust volgden enkele belangrijke minuten. Eerst kreeg Wilsum, na een duwfout op Bart Schoonhoven, een strafschop. Patrick Bastiaan bleef, evenals vorige week, ijzig kalm en schoot de 2-0 binnen.

Iets later was Bart Schoonhoven andermaal niet te stoppen, maar werd hij middels een overtreding toch gestopt. Dit leverde wel de tweede gele kaart, dus rood, op voor een verdediger van VSW. Met deze stand werd de rust bereikt. Eindelijk zat het Wilsum een keer mee.

Aan het begin van de tweede helft was Wilsum zoekende tegen de 10 man van VSW. Sterker nog, de gasten waren gevaarlijker. Maar de gasten hadden het vizier niet op scherp staan, waardoor Wilsum de openingsfase van het tweede bedrijf zonder schade doorkwam. Na een uur spelen gingen Stef Schrijer en Dennis Zwanepol naar de kant. Melvin Hofstede en Patrick Plette kwamen in de ploeg.

Wilsum kreeg veel ruimte om te voetballen, maar ging hier niet goed mee om. Wederom misten de bezoekers enkele goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Uiteindelijk viel de treffer aan de andere kant. Alwin vd Wetering had een fantastische voorzet in petto op Gert Jan Sollie.

Ook VSW kreeg toch nog een kans op een treffer, maar de linksbuiten schoot naast. In de laatste minuten speelde Wilsum een gewonnen wedstrijd. Er werden diverse mogelijkheden gecreëerd. Marijn Mijnheer en Michel Boeve kwamen nog in de ploeg voor Daniël Niemeijer en Bart Schoonhoven. Diezelfde Mijnheer draaide prachtig weg bij zijn tegenstander, maar zijn inzet ging vervolgens naast. Even later kwam diezelfde Mijnheer een teenlengte te kort om alsnog te scoren, maar het zat hem niet mee. De arbiter trok geen blessuretijd bij en floot na 90 minuten spelen af. Zo won Wilsum met 3-0 van VSW. Een heerlijke overwinning voor Wilsum, waardoor men de aansluiting enigszins vindt bij de bovenste ploegen. Sollie had even later ook de 4-0 op zijn hoofd, maar ditmaal kopte hij naast.

Volgende week speelt Wilsum de mooiste derby van de 4e klasse. De oranjehemden nemen het dan op tegen ‘s-Heerenbroek. De groene draken staan, na de gevoelige 2-1 nederlaag tegen Zalk, op 6 punten uit 5 duels. Het belooft een spannende strijd te worden volgende week.