Wilsumer wielrenners starten weer met wekelijkse rondes

Wielerclub wilsum - vertrekpunt

De bovenstaande foto toont niet zomaar een pleintje in het prachtige Wilsum.. Het is het wekelijkse startpunt van de W.C.W. Vanaf aankomende woensdag starten de wielerliefhebbers uit Wilsum en omstreken weer iedere week om hun rondes te rijden.    

Het mag dan wel geen officiële vereniging zijn, maar bij de Wieler Club Wilsum staat veiligheid en gezelligheid hoog in het vaandel. Er wordt gereden in een groepsverband en alle renners dragen hetzelfde tenue. Dit geeft een mooie uitstraling en zichtbaarheid in het verkeer. De groep bestaat uit totaal 80 renners (waarvan een 8 tal dames).

De eerstkomende 4 weken wordt er gestart om 18:30 uur, daarna wordt er om 19:00 uur vertrokken. Het wielerseizoen duurt voor W.C.W. tot ongeveer half september. De te fietsen afstanden worden opgebouwd van 30 tot max. 75km en wordt er gereden in 2 groepen. Dit i.v.m. de veiligheid en het niveau verschil.

Iedere woensdagavond wordt er geprobeerd een andere route in de regio te rijden. De gemiddelde opkomst op de woensdagavond ligt tussen de 30 tot 35 renners. Uiteraard zijn gastrijders altijd welkom mits zij bereid zijn zich aanpassen aan de regels die W.C.W. heeft opgesteld omwille van de veiligheid.

Sociaal, gezelligheid, veiligheid en sportiviteit Dat is waar de W.C.W. voor gaat.

volg de W.C.W. ook via twitter – https://twitter.com/wcwilsum of via Strava – www.strava.com/clubs/wcw-129861

Wieler club wilsum