dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurWin de Frits de Zwerverprijs 2014!

Win de Frits de Zwerverprijs 2014!

-

 

Schrijf je graag? En ben je tussen 14 en 18 jaar? Schrijf dan mee met de essay/opstelwedstrijd voor de Frits de Zwerverprijs.

Frits-de-zwerverIn de week van 7 november geven Stichting IJsselacademie Kampen en het Frits de Zwerver Fonds het startsein voor de veertiende editie. Jonge schrijvers die op school zitten of wonen in het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht kunnen tot eind januari 2014 hun schrijftalent beproeven op het thema Verduistering.

Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. Frederik (Frits) Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO). In 2000 is het Frits de Zwerver Fonds opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden. Dit jaar (evenals in 2012) werd de eerste prijs in de competitie gewonnen door Charlotte Polman uit Ommen.

Voor de beste inzendingen worden drie prijzen beschikbaar gesteld, van € 300, € 200 en € 100. De prijzen worden uitgereikt op 25 april 2014 in het gemeentehuis van Hardenberg. De jury bestaat uit dr. J. Slomp (voorzitter), drs. J. Hagedoorn (historicus), J.J. Janssen (wethouder gemeente Hardenberg), W.L. Zijlstra (neerlandicus) en drs. Js. Mooijweer (historicus, Stichting IJsselacademie).

Sluitingsdatum voor de wedstrijd is 31 januari 2014. Je kunt het wedstrijdreglement opvragen bij de IJsselacademie in Kampen, 038 331 52 35, info@ijsselacademie. Informatie op www.ijsselacademie.nl

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen