zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurVideo: Uitreiking Erfgoedprijs Gemeente Kampen

Video: Uitreiking Erfgoedprijs Gemeente Kampen

-

Kampen – Gisteravond vond in het stadhuis de uitreiking plaats van de Erfgoedprijs. De winnaar is de groep kleine Kamper Erfgoedprojecten. Zij winnen samen € 25.000,-, de BNG Bank Erfgoedprijs, die de gemeente Kampen eind vorig jaar won. Wethouder Janita Tabak reikte de geldprijs uit aan de zes indieners. Kampenonline was aanwezig en sprak met één van de prijswinnaars, de heer Meuleman, en jurylid Cor Adema.

Klik hierboven op de player om de video te bekijken.

De volgende projecten mogen de geldprijs verdelen:
Cultuurhistorische route Brunnepe en omgeving.
Onderhoud van bijzondere oude klederdrachten voor Museumboerderij Erf 29.
Restauratie 19e eeuwse koperen trommels van een (militair) korps in Kampen.
Fototheek Kamper Eiland.
Ontwikkeling app Kamper Eiland.
Interactief informatiebord en gevelrenovatie montagewerkplaats Beltweg.

De jury van Kamper Koppen, Kampenaren die zich inzetten voor het Kamper erfgoed, is van mening dat de kleinschaligheid en diversiteit goed aansluit bij Kampen. Juryvoorzitter Thomas Klaphake: “Brunnepe en het Kampereiland, de gebieden die goed vertegenwoordigd zijn bij deze inzendingen, verdienen de extra aandacht en kunnen dit goed gebruiken.”

In het algemeen is de jury enthousiast over de diversiteit en kwaliteit van de inzendingen en de betrokkenheid van de indieners en ziet alle projecten als zeer kansrijk.

De winnaars laten drie andere genomineerde projecten achter zich, die van de jury ook positieve jurywaarderingen kregen.
1 Restauratie van de Palingligger van Reumer.
2 Kampen op de Kaart; een interactieve nieuwe tekening van de hele gemeente Kampen waarop het rijke erfgoed letterlijk op de kaart gezet wordt.
3 Evenement ‘Het middeleeuwse Kampen’.

Het BNG Cultuurfonds, dat de prijs ter beschikking stelt, heeft ingestemd met de besteding van het geldbedrag aan de diverse kleine projecten

Lees meer over de projecten op de Blog van wethouder Tabak: http://janitatabak.nl/erfgoedprijs-gaat-naar-brunnepe-en-het-kampereiland/

winnaar erfgoedprijs
De winnaars met de symbolische prijs en uiteraard de bloem

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen